News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi Mi MIX 3: Σύγκριση με το iPhone XS Max στην ποιότητα σήματος.

Με την αύξηση του μεγέθους της οθόνης και τη μείωση του υπόλοιπου πλαισίου, καθίσταται όλο και πιο δύσκολο να εξοπλίσουμε τα αγαπημένα μας smartphones, με κεραίες που να είναι σε θέση να κρατήσουν το σήμα ισχυρό και σταθερό. Το πρόβλημα αυτό στη συνέχεια ενισχύθηκε από την μεγαλύτερη ποσότητα 4G (και σύντομα 5G) συχνoτήτων που πρέπει να υποστηρίξουν τα διάφορα τερματικά.

Η πιο διάσημη περίπτωση των smartphones με προβλήματα συνδεσιμότητας είναι κατά πάσα πιθανότητα για το iPhone 4, όπου πολλοί χρήστες στην πραγματικότητα είχαν δυσκολία στο να διατηρήσουν μια σταθερή γραμμή, ειδικά κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Στη συνέχεια, η απάντηση της Apple σε αυτή την κριτική των ιδιοκτητών iPhone, έγινε σχεδόν ένα «αστείο» στον κόσμο των ηλεκτρονικών, με την εταιρεία, να κατηγορεί τους χρήστες ότι κρατάτε το iPhone 4 στο χέρι τους με λάθος τρόπο. Μιλάμε για το μακρινό 2010, και έκτοτε πολλοί κατασκευαστές smartphone έχουν αρχίσει να εργάζονται για να αποφύγουν αυτό το πρόβλημα, και όχι μόνο.

Η εταιρεία που δεσμεύτηκε για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι η Xiaomi, καθώς με το Mi MIX 3 είχε να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια, καθώς η υψηλή αναλογία οθόνης/σώματος μείωσε σημαντικά  το διαθέσιμο χώρο για τις κεραίες, είναι σε θέση να υποστηρίξει περισσότερα δίκτυα 4G, και τέλος ο μηχανισμός ολίσθησης με μαγνήτες που προφανώς προκαλεί ελαφρά παρεμβολή.

Για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, η Xiaomi υιοθέτησε 3 αντίμετρα:

1. Προσομοίωση χρήσης

Ακόμη και πριν από τη δημιουργία των πραγματικών πρωτοτύπων της συσκευής, η Xiaomi είχε χρησιμοποιήσει έναν προσομοιωτή για να καταλάβει πως θα συμπεριφερθεί το Mi MIX 3 στα διάφορα σενάρια χρήσης: Όταν είναι σε οριζόντια θέση, όταν κρατείται κατακόρυφα, με τον μηχανισμό διολίσθησης της κάμερας ανοιχτό ή κλειστό, και πολλά άλλα.
Έτσι λοιπόν μέσω του προσομοιωτή, οι μηχανικοί της Xiaomi, συσσώρευσαν όλα τα δεδομένα και τροποποίησαν το σχέδιο ανάλογα, ώστε να έχει τις καλύτερες αποδόσεις.

2. Αυτόματος διακόπτης κεραίας

Με έναν ισχυρό επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845 και AI (Τεχνητή Νοημοσύνη), το Xiaomi Mi MIX 3, είναι σε θέση να καταλάβει πού βρίσκεται το smartphone ανά πάσα στιγμή, και αυτόματα να αλλάξει το set κεραίων που χρησιμοποιεί,  για να εξασφαλιστεί ένα πιο σταθερό σήμα.

3. Sensoristics

Ο επεξεργαστής δεν καταλαβαίνει από μόνος του πώς τοποθετείται το smartphone χωρίς την παρουσία βελτιστοποιημένων αισθητήρων για αυτήν την εργασία. Αυτοί οι αισθητήρες σηματοδοτούν στον επεξεργαστή τον τρόπο με τον οποίο συγκρατείται το smartphone, και εάν είναι ανοιχτό ή κλειστό εκείνη τη στιγμή, έτσι ώστε ο επεξεργαστής να μπορεί να ενεργήσει ανάλογα.

Για να πάρουμε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα στον πραγματικό κόσμο, η Xiaomi συγκρίνει το Mi MIX 3 με ένα από τα καλύτερα smartphones της αγοράς, ανεξάρτητα αν αυτό κοστίζει τουλάχιστον δύο φορές παραπάνω από το Mi Mix 3, και φυσικά αναφερόμαστε για το iPhone XS Max.

Όπως βλέπουμε στην πρώτη εικόνα, με δοκιμές που πραγματοποιούνται σε ένα υπαίθριο χώρο ανοιχτό και ελεύθερο, το Xiaomi Mi MIX 3 μπορεί να λάβει -68dBm σήμα (μικρότερα -dBm = καλύτερo σήμα), σε σύγκριση με τα -79dBm του iPhone XS Max. Έτσι ξεκινήσαμε με μια διαφορά λίγο υπέρ του Mi MIX 3. Tο ίδιο ισχύει και για την ταχύτητα λήψης έως 102Mbps για το Mi MIX 3 σε σχέση με τα  50.3Mbps του iPhone XS Max, ενώ έχουμε 44.9Mbps (Mi Mix 3) & 43.3Mbps (iPhone XS Max) ως ταχύτητες στο Upload.

 

 

Με την κίνηση σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο, τα αποτελέσματα αλλάζουν αρκετά, αλλά το Mi MIX 3 παραμένει στην κορυφή. Το σήμα πέφτει στα -81dBm για το smartphone της Xiaomi, ενώ το τελευταίο κόσμημα της Apple πέφτει στα -84dBm, ενώ για ταχύτητες λήψης και upload έχουμε 41,5 / 11,3 Mbps για το Mi MIX 3 και 24,5 / 7,0 Mbps για το XS Max της Apple.

Τέλος, αν μεταφέρουμε τις συσκευές υπόγεια σε ένα γκαράζ,  και υπάρχει σημαντική διαφορά και εδώ. Περνάμε στην τιμή  των -86dbm του για το Mi MIX 3 και έως -104dBm για το iPhone XS Max, που πρόκειται για μια αρκετά σημαντική διαφορά. Η ταχύτητα λήψης στη συνέχεια πέφτει κατά το ήμισυ για το iPhone, με το Mi Mix 3 να καταφέρνει 57Mbps, έναντι των 27.2Mbps του XS Max της Apple.
Το ίδιο ισχύει και για το Upload, αφού έχουμε κοντά στα 16.5Mbps για το XS Max και 19.8Mbps για το Mi Mix 3.

Εν ολίγοις, τo Mi MIX 3 της Xiaomi,  με ένα από τους ποιο καινοτόμους σχεδιασμούς που έχει,  καταφέρνει πάντα να έχει καλύτερο σήμα από ένα από τα πιο ακριβά smartphones στην αγορά. Θα έλεγα ότι δεν μπορούμε πραγματικά να παραπονεθούμε για αυτό που έχει καταφέρει η Xiaomi σε αυτό τον τομέα !

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Πρόσφατα η Xiaomi κυκλοφόρησε την ναυαρχίδα Mi Mix 3 η οποία και είχε…
Συνεχίζονται οι "ευχάριστες" ειδήσεις για τη Facebook. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ήρθαν στη δημοσιότητα αναφορές…
Translate »