Όλοι έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε πληκτρολόγια τα οποία έχουν δύο windows πλήκτρα, αλλά ίσως μελλοντικά αφαιρεθεί το ένα από τα δύο. Τι θα το αντικαταστήσει; Ένα πλήκτρο για το Office.

Σύμφωνα με το The Verge, η Microsoft σκέφτεται να παίξει με την ιδέα ενός νέου πλήκτρου στα πληκτρολόγια, αποκλειστικά αφιερωμένο στο Office. Αυτό δεν θα χρειαστεί την προσθήκη κάτι νέου στην QWERTY διαρρύθμιση, αντ’ αυτού θα αντικατασταθεί το δεξί πλήκτρο των Windows.

Το πλήκτρο Office θα ενεργοποιεί ένα σετ από άλλες συντομεύσεις του πληκτρολογίου, οι οποίες θα εμφανίζονται και θα επιτρέπουν στον χρήστη την γρήγορη φόρτωση των εφαρμογών του Office ή τον διαμοιρασμό εγγράφων κι άλλων αρχείων της εφαρμογής. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι αν το πλήκτρο θα είναι συμβατό μόνο με Windows Office ή και με άλλες “εφαρμογές γραφείου” όπως τα LibreOffice και OpenOffice. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνεται, όπως γίνεται να αλλάξεις και το default software που χρησιμοποιούν τα Windows.

Προς το παρόν, το νέο πλήκτρο παραμένει σαν concept το οποίο πειραματίζεται η Microsoft. Δεν χρειαζόμαστε δύο πλήκτρα Windows στο πληκτρολόγιο, οπότε η αλλαγή του ενός είναι κάτι που ίσως έχει νόημα.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !