News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Microsoft : Κλείνει μόνιμα σχεδόν όλα τα καταστήματα λιανικής της

Ενώ η Apple αποφασίζει πιθανότατα να κλείσει εκ νέου προσωρινά τα καταστήματα λιανικής λόγω του αυξανόμενου ποσοστού μολύνσεων COVID-19 στις ΗΠΑ, η Microsoft σκοπεύει να πράξει το ίδιο άλλα μόνιμα.


Με μία λιτή ανακοίνωση, η Microsoft μας ενημέρωσε για “μια στρατηγική αλλαγή στις λιανικές της δραστηριότητες“, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικής πλην τεσσάρων.

Τα καταστήματα αυτά στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Σύδνεϋ και στην πανεπιστημιούπολη του Redmond θα μετατραπούν σε Microsoft Experience Centers.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας David Porter, η Microsoft επικεντρώνει τις προσπάθειές της για αγορές μόνο μέσω διαδικτύου. “Οι πωλήσεις μας έχουν αυξηθεί στο διαδίκτυο καθώς το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας έχει εξελιχθεί αρκετές μάλιστα ψηφιακές προσφορές με την ταλαντούχα ομάδα μας να εξυπηρετεί άψογα τους πελάτες χωρίς την αναγκαιότητα φυσικού μαγαζιού … Είμαστε ευγνώμονες στους πελάτες μας στο Microsoft Store και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να τους εξυπηρετούμε διαδικτυακά όπως και στα Microsoft Experience Centers.

Οι υπάλληλοι στην λιανική δεν θα χάσουν τη δουλειά τους. Αντ ‘αυτού, η Microsoft λέει ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί πελάτες εξ αποστάσεως ή από τις εταιρικές εγκαταστάσεις της Microsoft μόλις ξεπεράσουμε την πανδημία. Όλες οι τοποθεσίες λιανικής της Microsoft είναι ήδη κλειστές, αλλά το μόνιμο κλείσιμο αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία μια προ φόρων χρέωση 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όσον αφορά το μέλλον του προσωπικού της λιανικής, ο Porter σχολίασε, “Κατασκευάσαμε σκόπιμα ομάδες με μοναδικό υπόβαθρο και δεξιότητες που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν πελάτες από οπουδήποτε. Η εξέλιξη του εργατικού δυναμικού, μας εξασφάλισε ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε πελάτες όλων των ειδών όταν μας χρειάζονται περισσότερο, δουλεύοντας εξ αποστάσεως όπως αυτούς τους τελευταίους μήνες …

Μιλώντας σε περισσότερες από 120 γλώσσες, η ποικιλομορφία τους αντικατοπτρίζει τις πολλές κοινότητες που υπηρετούμε. Η δέσμευσή μας για ανάπτυξη της σταδιοδρομίας των ταλαντούχων ανθρώπων από αυτήν την ομάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ”.

Η Microsoft λειτουργεί 116 καταστήματα παγκοσμίως και, ενώ αποφασίζει να τα κλείσει μόνιμα, δεν θα την απασχολήσει πλέον πώς να τα ξανά ανοίξει εφαρμόζοντας τα μέτρα προστασίας. Αυτό βέβαια έχει ως συνέπεια την απώλεια βασικών τοποθεσιών που θα παρουσίαζε το Xbox Series X αργότερα μέσα στην χρονιά.

Φαίνεται επίσης να γίνεται συνήθεια στην Microsoft τον τελευταίο καιρό να κλείνει πράγματα, υπενθυμίζοντας την ανακοίνωση πριν μερικές μέρες για τον τερματισμό της λειτουργίας του Mixer τον επόμενο μήνα.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Realme, σχεδόν ταυτόχρονα με την RedMi που ανακοίνωσε σήμερα τα RedMi 9A…
Σήμερα το γνωστό σε όλους μας Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 185 κουπόνια και…
Translate »