News by Xiaomi Miui Hellas
Roms

Η νέα Miui 10 (9.5.1) προσθέτει πολλά νέα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Η Xiaomi πολλές φορές, προσθέτει στο MIUI όλα τα νέα χαρακτηριστικά που εισάγονται στο Android, ακόμη και χωρίς να χρειάζεται να αναβαθμιστεί στην τελευταία έκδοση του Android.

Είδαμε πριν από λίγες μέρες, η Xiaomi να προσθέτει στην MIUI beta και το αναδυόμενο παράθυρο με την αριθμομηχανή, για να βοηθήσει τους χρήστες να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητά τους.

Τώρα λοιπόν προχωρά ένα βήμα παραπέρα, με την προσθήκη ενός προσαρμόσιμου widget ρολογιού στην οθόνη κλειδώματος, που βλέπουμε να υπάρχει στο Android Q από την Google.

Έτσι λοιπόν η Xiaomi προσθέτει παρόμοια μία παρόμοια λειτουργία στο MIUI 10, αλλά εκτός από το προσαρμόσιμο widget ρολογιού, το MIUI 10 βελτιώνει επίσης και τη διαχείριση των ειδοποιήσεων από την οθόνη κλειδώματος.

Το MIUI 10 θα επιτρέπει τώρα στους χρήστες, να επιλέξουν την θέση και το μέγεθος του ρολογιού στην οθόνη κλειδώματος. Μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις διαθέσιμες θέσεις για να τοποθετήσει το ρολόι,  όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Επιπλέον μία ακόμη δυνατότητα που προστέθηκε στο MIUI 10, είναι η διαχείριση των ειδοποιήσεων στην  οθόνη κλειδώματος, και αυτή η νέα λειτουργία, θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε στα περιεχόμενα των ειδοποιήσεων που έχετε, χρησιμοποιώντας το ξεκλείδωμα προσώπου (Face Unlock). Μόλις γίνει η επαλήθευση του προσώπου σας και ξεκλειδώσει η συσκευή , όλο το περιεχόμενο των ειδοποιήσεων θα γίνεται ορατό σε εσάς, ώστε να αποφασίσετε αν αξίζουν να την προσοχή σας ή όχι.

Και οι δύο αυτές λειτουργίες είναι διαθέσιμες τώρα στην νέα MIUI 10 Developer ROM για την Κίνα (MIUI 10 9.5.1) για το Mi 9,  και η προσθήκη τους στη Global beta – και στη συνέχεια, στις υπόλοιπες σταθερές εκδόσεις του MIUI, θα εξαρτηθεί από τα σχόλια των Beta Testers που θα δοκιμάσουν αυτές τις νέες λειτουργίες.

Εκτός όμως από τις παραπάνω προσθήκες που θα κάνει η Xiaomi στο MIUI, βρέθηκαν επίσης και κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις προσεχείς λειτουργίες που θα προστεθούν αργότερα, συμπεριλαμβανομένων νέων Gestures (Χειρονομιών), αλλά και του αφιερωμένου χώρου για τα παιδιά.

Μέσα στο αρχείο της εφαρμογής MIUI Home, βρέθηκε ο ακόλουθος κώδικα που μας βοηθά να καταλάβουμε την χρησιμότητα αυτών των χειρονομιών:

<string name="launcher_pull_down_title">Swipe up on the Home screen</string>
<string name="launcher_slide_up_title">Swipe down on the Home screen</string>
<string name="home_gesture_content_center">Content Center</string>
<string name="home_gesture_global_search">Search</string>
<string name="home_gesture_no_action">None</string>
<string name="home_gesture_notification_bar">Notifications</string>
<string name="home_pull_down_action">Swipe down on the Home screen</string>
<string name="home_slide_up_action">Swipe up on the Home screen</string>

Από ό,τι φαίνεται, οι νέες χειρονομίες θα επιτρέπουν στους χρήστες να εκτελούν ενέργειες όπως την εκκίνηση εφαρμογών, το άνοιγμα των ειδοποιήσεων, το άνοιγμα της αναζήτησης σε ολόκληρο το σύστημα, αλλά και την κύλιση επάνω η κάτω της αρχικής οθόνης του MIUI Launcher.

Όσον αφορά για τον χώρο για τα παιδιά, βρέθηκε ο ακόλουθος κώδικας:

<string name="kid_mode_label">Kid space</string>
<string name="close_kid_space_success">Deleted Kid space</string>

Στο MIUI 9, τα smartphones της Xiaomi χρησιμοποιούσαν τη λειτουργία Child Mode – που αφαιρέθηκε στo MIUI 10 – η οποία θα επέτρεπε στους γονείς να επιλέγουν συγκεκριμένες εφαρμογές κατάλληλες για τα παιδιά τους, και να κλειδώνουν όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές με ένα μοτίβο ή έναν κωδικό pin.

Τώρα, η αναφορά σχετικά με το Kid Space,  υποδηλώνει ότι αυτό το παλιό χαρακτηριστικό μπορεί να επιστρέψει σύντομα στο MIUI, αλλά με διαφορετικό όνομα. Το εάν αυτό θα συμβεί στο MIUI 10 ή στο νέο MIUI 11 είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Το Netflix προχώρησε σε μία αναβάθμιση, που επικεντρώνεται στη βελτίωση της ποιότητας του…
Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για την παρουσίαση των Pixel 3a και Pixel…
Translate »