News by Xiaomi Miui Hellas
Roms

MIUI 13 : Αυτά είναι τα εννέα χαρακτηριστικά που μας φέρνει η νέα έκδοση του λειτουργικού της Xiaomi

xiaomi-logo

Η Xiaomi συνεχίζει να δοκιμάζει μερικές από τις δυνατότητες του MIUI 13 στο MIUI 12.5. Πολλά νέα χαρακτηριστικά προστέθηκαν πρόσφατα στο MIUI 12.5 με την έκδοση beta την περασμένη εβδομάδα, και παρακάτω σας έχουμε την λίστα από μερικά νέα χαρακτηριστικά του MIUI 13.


Η Xiaomi δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη την ειδική beta έκδοση για το MIUI 13, αλλά συνεχίζει να δοκιμάζει τις δυνατότητες των εφαρμογών του MIUI 13 στο MIUI 12.5. Εξηγούμε παρακάτω εν συντομία μερικά από τα 9 νέα χαρακτηριστικά της Xiaomi που θα έρχονται με το MIUI 13.

Το MIUI 13 αναμένεται να παρουσιαστεί στις 16 Δεκεμβρίου και όταν παρουσιαστεί, θα ξεκινήσει με μια σταθερή έκδοση, όχι μια beta όπως το MIUI 12. Αυτές οι δυνατότητες θα είναι επίσης εγκατεστημένες στο MIUI 13.

Έξυπνη Εργαλειοθήκη (Smart Toolbox)

Η λειτουργία της εργαλειοθήκης βίντεο ήταν προηγουμένως διαθέσιμη μόνο σε εφαρμογές βίντεο όπως το MIUI Video και το TikTok. Αυτή η νέα δυνατότητα, η οποία επιτρέπει το γρήγορο άνοιγμα εφαρμογών ως μικρά παράθυρα, όπως η οθόνη edge σε συσκευές της Samsung , μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί παντού στο σύστημα με το MIUI 13.

Στις ρυθμίσεις, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ προβολής και παρακολούθησης των βίντεο όπως και πριν. Όπως όλοι γνωρίζουμε η λειτουργία Quick Notes που εισήχθη πρόσφατα στο MIUI 12.5, είναι επίσης ενσωματωμένη στο νέο Smart Toolbox του MIUI 13.Διατήρηση των ρυθμίσεων στις κάμερες

Όταν επιλέγαμε τη ρύθμιση βίντεο στην κάμερα και αλλάζαμε τον φακό, όταν αναγκαστικά ανοίγαμε και κλείναμε την εφαρμογή της κάμερας, αυτή η επιλογή είχε χαθεί, και αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα όλους τους χρήστες.

Με το MIUI 13, αυτό το πρόβλημα θα λυθεί. Όταν βγούμε από την εφαρμογή της κάμερας, όποιος φακός και αν έχει ήδη επιλεγεί, όταν  ανοίξουμε ξανά την εφαρμογή της κάμερες, θα είναι επιλεγμένος ο ίδιος φακός χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε όλη την διαδικασία από την αρχή αυτός ο φακός.

Παρακολούθηση των αποστολών (δεμάτων) στο App Vault

Σε προηγούμενες εκδόσεις, μπορούσαμε να παρακολουθούμε τις αποστολές (δέματα) μέσα από το App Vault, και αυτή η δυνατότητα, η οποία καταργήθηκε με το MIUI 12, θα προστεθεί ξανά με το MIUI 13.

Όταν κάνετε κύλιση στην οθόνη του App Vault στα αριστερά στην κύρια οθόνη, θα μπορείτε να δείτε την κατάσταση και το πού βρίσκεται τα δέματα που περιμένετε (Package Tracking), αλλά αυτή η δυνατότητα θα είναι προς το παρών διαθέσιμη αποκλειστικά για την Κίνα.

Νέα ένδειξη θερμοκρασίας της μπαταρίας

Η ένδειξη θερμοκρασίας της μπαταρίας προστέθηκε με το MIUI 12.5 και έδειχνε τη θερμοκρασία της μπαταρίας σε βαθμούς Κελσίου, με την αξιολόγηση της θερμοκρασίας να εμφανίζεται σε τρεις καταστάσεις ως Cool, Normal και Hot (δροσερή, κανονική, και ζεστή) για να το καταλαβαίνουν οι χρήστες πιο εύκολα.

Η ένδειξη δροσερή σημαίνει ότι η μπαταρία έχει λιγότερο από 30ºC, κανονική σημαίνει ότι η θερμοκρασία είναι μεταξύ 31ºC και 39ºC, ζεστή σημαίνει η μπαταρία έχει ξεπεράσει τους 40ºC.

Εναλλαγή μεταξύ beta και σταθερών εκδόσεων με δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά δεδομένων

Όπως γνωρίζετε, όλα τα δεδομένα που έχουμε στην συσκευή μας διαγράφονται κατά την εναλλαγή μεταξύ των εκδόσεων Beta (εβδομαδιαίων Developer ROM) και Stable (Σταθερών) εκδόσεων του MIUI.

Σε αυτή τη νέα δυνατότητα που συνοδεύει το MIUI 13, όταν αλλάζετε τον τύπο κατασκευής του MIUI (Stable ή Beta Developer ROM), τα δεδομένα σας δεν θα χάνονται, αλλά θα δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και θα αποκαθίστανται αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χάσετε τα δεδομένα σας και δεν θα χρειαστεί να κάνετε Format την συσκευή σας και να τα στήσετε όλα και πάλι από την αρχή.

Μασκότ στο Mi Assistant

Όταν καλούμε τον Mi Assistant, εμφανίζεται μια μασκότ χρησιμοποιώντας το MiMoji ή έναν χαρακτήρα που δημιουργήσαμε οι ίδιοι. Με αυτόν τον τρόπο, νιώθεις το άτομο με το οποίο μιλάς σαν να είναι κάποιος άνθρωπος και όχι ρομπότ.

Αυτή η δυνατότητα θα είναι προς το παρόν αποκλειστικά διαθέσιμη στην Κίνα, καθώς το Mi Assistant είναι αποκλειστικά διαθέσιμο για τις συσκευές που κυκλοφορούν στην Κίνα.


Νέο MIUI Health UI & δυνατότητες

Η διεπαφή της εφαρμογής MIUI Health έχει αλλάξει ριζικά και η εμπειρία χρήσης έχει βελτιωθεί κατά πολύ, και τώρα έρχονται και κάποιες επιπλέον βελτιώσεις στο MIUI 13, που θα γίνουν γνωστές σύντομα.

Νέος πίνακας ελέγχου MIUI Health

Γκαλερί με Χρονολογική γραμμή κύλισης

Μια νέα γραμμή κύλισης με χρονολογική κατανομή προστέθηκε στην εφαρμογή του MIUI Gallery για να βρίσκουμε πιο γρήγορα τη φωτογραφία που ψάχνουμε. Μπορούμε να κάνουμε κύλιση κατά ημερομηνία χρησιμοποιώντας τη γραμμή κύλισης στα δεξιά.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό είναι αρκετά παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στην εφαρμογή Google Photos. Θα δούμε αυτό το χαρακτηριστικό, όπως και άλλα νέα χαρακτηριστικά, με την έκδοση του MIUI 13.


Νέα διεπαφή θεμάτων του MIUI

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα συνοδεύεται από το MIUI 13 είναι η εντελώς νέα σχεδίαση που θα έχει η εφαρμογή των Θεμάτων. Στο MIUI 13 θα είναι πιο εργονομικά κατανεμημένα τα θέματα ανά κατηγορία, και θα μπορείτε να βρείτε εύκολα και γρήγορα αυτό που αναζητάτε.

Το γεγονός ότι η Xiaomi δοκιμάζει πολλές από τις δυνατότητες του MIUI 13 στις νέες εκδόσεις του MIUI 12.5 Beta, μας δείχνει πόσο κοντά είμαστε στην κυκλοφορία του MIUI 13, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην πρώτη του σταθερή έκδοση στις 16 Δεκεμβρίου 2021.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Το Epic Games Store συνεχίζει να μας προσφέρει δωρεάν παιχνίδια κάθε εβδομάδα υπό…
Αυτή είναι η λίστα αλλαγών που μας φέρνει η νέα 21.11.24/25 Version της…
Translate »