News by Xiaomi Miui Hellas
Χρήσιμες εφαρμογές

Mozilla : Απολύει το 1/4 του ανθρώπινου δυναμικού της για να διατηρηθεί η εταιρεία οικονομικά

Η Mozilla, γνωστή για το πρόγραμμα περιήγησης Firefox, απέλυσε περίπου 250 υπαλλήλους της εταιρείας, επικαλούμενη τον οικονομικό αντίκτυπο του COVID-19.


Η εταιρεία στις αρχές του έτους ξεκίνησε ένα σχέδιο για να εφαρμόσει μια πιο λιτή λειτουργία, που περιελάμβανε την παύση των προσλήψεων και την περικοπή 70 υπαλλήλων. Όμως πριν μερικές μέρες, η διευθύνων σύμβουλος της Mozilla, Mitchell Baker, δήλωσε ότι απαιτείται “μία πιο σημαντική αναδιάρθρωση” για να διατηρηθεί η εταιρεία οικονομικά.

Οι οικονομικές συνθήκες που προκύπτουν από την παγκόσμια πανδημία έχουν επηρεάσει σημαντικά τα έσοδά μας. Ως αποτέλεσμα, τα πλάνα προ-COVID δεν είναι πλέον εφαρμόσιμα “, ανέφερε σε ανάρτηση.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Mozilla είχε περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, οπότε η εταιρεία μειώνει περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της. Αποφάσισε επίσης να κλείσει τις επιχειρήσεις του Mozilla στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, ενώ άλλα 60 άτομα θα «αλλάξουν ομάδες», δήλωσε η Baker σε ένα εσωτερικό mail προς τους υπαλλήλους.

H Mozilla δημιουργεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της μέσω του προγράμματος περιήγησης Firefox. Παρόλο που το προϊόν είναι δωρεάν για τους καταναλωτές, η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας με την Google και το Yahoo για να προβάλουν τις μηχανές αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης ως προεπιλεγμένη επιλογή. Ωστόσο, τα χρήματα από τις συμφωνίες μειώθηκαν. Το 2018, τα δικαιώματα μειώθηκαν στα 429,7 εκατομμύρια δολάρια, από 539,2 εκατομμύρια δολάρια που ήταν το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία αντλεί επίσης έσοδα από διαφημίσεις, αλλά η πανδημία έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις να σταματήσουν να προβάλονται.

Αυτό έχει αποτέλεσμα, η Mozilla να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων ροών εσόδων εκτός του Firefox. «Αναγνωρίζοντας ότι το παλιό μοντέλο όπου όλα ήταν δωρεάν έχει συνέπειες, σημαίνει ότι πρέπει να διερευνήσουμε μια σειρά διαφορετικών επιχειρηματικών ευκαιριών», δήλωσε η Baker στο εσωτερικό του μήνυμα.

Ένα από τα νεότερα προϊόντα της Mozilla περιλαμβάνει μια υπηρεσία VPN επί πληρωμή, η οποία κοστίζει 4,99 $ το μήνα. Η εταιρεία εργάζεται επίσης σε μια πλατφόρμα συνομιλίας VR που ονομάζεται Hubs, και μια εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων που ονομάζεται Pockets, όπως και με προϊόντα που σχετίζονται με την ασφάλεια και το απόρρητο.

Η εταιρεία θα δημιουργήσει μια νέα ομάδα σχεδιασμού και εμπειρίας χρήστη για την υποστήριξη αυτών των προϊόντων. Ωστόσο, θα μειώσει ορισμένους πόρους γύρω από το πρόγραμμα περιήγησης Firefox. «Μειώνουμε τις επενδύσεις σε ορισμένους τομείς, όπως εργαλεία προγραμματιστών, εσωτερικά εργαλεία και ανάπτυξη δυνατοτήτων πλατφόρμας, και μεταφέρουμε την υποστήριξη των προϊόντων ασφάλειας και απορρήτου στην ομάδα Νέων προϊόντων και λειτουργιών», δήλωσε η Baker.

Αναδιαρθρωνόμαστε επίσης για να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και να ασχοληθούμε με δραστηριότητες της αγοράς“, πρόσθεσε. “Μακροπρόθεσμα, είμαι πεπεισμένη ότι η νέα οργανωτική δομή θα εξυπηρετήσει τους στόχους των προϊόντων και την θετική παρουσία μας στην αγορά.”

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η νέα Mi TV LUX της Xiaomi είναι η πρώτη διαφανής τηλεόραση μαζικής…
Σήμερα το γνωστό σε όλους μας Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 217 κουπόνια και…
Translate »