News from Xiaomi Miui Hellas
H/Y & Hardware PC & Φορητά Επεξεργαστές Νέα

Intel : Νέο κενό ασφαλείας επηρεάζει όλους τους επεξεργαστές της.

Ερευνητές αποκάλυψαν μια νεα αδυναμία, αποκλειστική στους επεξεργαστές της Intel. Το “Spoiler” θέτει σε κίνδυνο ολα τα συστήματα που χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές συμπεριλαμβανομένου των Mac.


Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 1 Μαρτίου από το Worcester Polytechnic Ιnstitute και το University of Lubek της Γερμανίας αναδεικνύει ένα νέο πρόβλημα συγκεκριμένο στην proprietary τεχνολογία της Intel που αφορά το speculative execution, μια τεχνική η οποία κάνει υπολογισμούς πριν αυτοί γίνουν απαραίτητοι, “προβλέποντάς” αυτούς που χρειάζονται με σκοπό την εξομάλυνση του memory bottleneck.

Το vulnerability με την ονομασία Spoiler, στον απόηχο παρόμοιων αδυναμιών, όπως το Spectre και το Meltdown, ασκεί αρκετή πίεση στην Intel -η οποία ενημερώθηκε 90 μέρες πριν την δημοσίευση της έρευνας- που διαβεβαίωσε ότι το κενό ασφαλείας θα καλυφθεί από ενημέρωση λογισμικού.

Βέβαια οι ερευνητές αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα μιας software λύσης χωρίς τεράστια απώλεια απόδοσης, ενώ προβλέπουν ότι η επίλυση του προβλήματος μπορεί να διαρκέσει εως και πέντε χρόνια.

Οι ερευνητές σε συνέντευξη είπαν “Spoiler is not a Spectre attack. The root cause for Spoiler is a weakness in the address speculation of Intel’s proprietary implementation of the memory subsystem which directly leaks timing behaviour due to physical address conflicts.”

Η επίμαχη αδυναμία διαφέρει από τις προηγούμενες καθώς είναι αποκλειστική στα προϊόντα της Intel, καθώς οι ARM και AMD επεξεργαστές δεν μοιράζονται τις τεχνικές αρχιτεκτονικ΄ής που κάνουν Leak τα timings μνήμης σε κάποιο κακόβουλο λογισμικό.

“Broadly put, the leakage described in this paper will enable attackers to perform existing attacks more efficiently, or to devise new attacks using the novel knowledge.”

Η αποκάλυψη αυτής της αδυναμίας σημαίνει ότι οι διάφορες τεχνικές επιθέσεων θα γίνουν πιο αποτελεσματικές ενώ μπορούν να δημιουργηθούν και καινούργιες, αυτές λειτουργούν στα πλαίσια ενός Java προγράμματος και δεν προϋποθέτουν κάποια administration rights.

Με μια δεύτερη σκέψη αυτά είναι δυσάρεστα νέα για την Intel, η οποία ετοιμάζεται να λανσάρει την νέα αρχιτεκτονική των 10nm μετά από μια τρικυμία προβλημάτων και καθυστερήσεων. Η 10nm σειρά θα πρέπει να ανταποκριθεί στον σκληρό ανταγωνισμό των Ryzen 3000 που σύμφωνα με πήγες θα έρχεται με ακόμα μεγαλύτερο αριθμό πυρήνων (από 6 έως 16 πυρήνες). Έτσι η πιθανή πτώση απόδοσης για την διόρθωση του κενού η ακόμα χειροτέρα, η περαιτέρω καθυστέρηση της νέας γενιάς επεξεργαστών βάζει την εταιρεία σε μια μειονεκτική θέση.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

  Xiaomi Miui Hellas
  Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
  Διαβάστε επίσης
  Η Poco India ανακοίνωσε, πως στο νέο Update της σταθερής έκδοσης της MIUI…
  Η Honor προχώρησε στα αποκαλυπτήρια μιας νέας έκδοσης του εντυπωσιακού Magic 2, στην…
  Translate »