News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Apps/Roms » Χρήσιμες εφαρμογές » Netflix : Μην χαίρεστε για την μείωση τιμών, καθώς είναι μάλλον απίθανο να επωφεληθείτε από αυτή
Χρήσιμες εφαρμογές

Netflix : Μην χαίρεστε για την μείωση τιμών, καθώς είναι μάλλον απίθανο να επωφεληθείτε από αυτή

NETFLIX-logo

Τα τελευταία χρόνια, το Netflix βρίσκεται κυρίως στους τίτλους των ειδήσεων για λάθος λόγους, αφού από ότι φαίνεται, η εταιρεία συνεχίζει να χάνει συνδρομητές κάθε μήνα


Μετά τις αυξήσεις των τιμών τον Ιανουάριο του 2019 και τον Οκτώβριο του 2020, η υπηρεσία ροής αύξησε και πάλι τις τιμές της στις ΗΠΑ και τον Καναδά τον Ιανουάριο του 2022, και στη συνέχεια, η εταιρεία αποφάσισε να ξεκινήσει την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτές οι κινήσεις οδήγησαν το Netflix να χάσει συνδρομητές, και τώρα, για να σταματήσει τη φθίνουσα βάση των χρηστών της, η εταιρεία ροής ανακοίνωσε την μείωση των τελών συνδρομής έως και 60%, αλλά μην γίνετε τρίβετε τα χέρια σας, καθώς είναι μάλλον απίθανο να επωφεληθείτε από αυτή τη μείωση των τιμών.

Την τελευταία εβδομάδα, το Netflix μείωσε τα τέλη συνδρομής του σε περισσότερες από 100 περιοχές. Η Ampere Analysis ισχυρίζεται ότι η μείωση του τέλους συνδρομής κυμαίνεται μεταξύ του 20 και 60%  ανάλογα με την περιοχή, ενώ σε ορισμένες αγορές, η τιμή της φθηνότερης υπηρεσίας που παρέχει παραμένει αμετάβλητη.

Η χαμηλότερη τιμή περιορίζεται σε κυρίως σε αγορές όπου το Netflix εξακολουθεί να προσπαθεί να κερδίσει νέα πελατειακή βάση, και σε αυτό τον κατάλογο περιλαμβάνονται αγορές όπως η Ιορδανία, η Ταϊλάνδη, η Βουλγαρία, η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Υεμένη, η Βοσνία, η Ζιμπάμπουε και άλλες.

Συνδυαστικά λοιπόν, η μειωμένη τιμή συνδρομής στο Netflix εκτιμάται ότι θα ωφελήσει μόλις 10 εκατομμύρια συνδρομητές σε αυτές τις περιοχές που αναφέραμε παραπάνω, ενώ η υπηρεσία ροής του Netflix έχει πάνω από 200 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, οπότε οι χαμηλότερες τιμές θα ωφελήσουν μόλις το 5% της συνολικής βάσης χρηστών της. Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει αρνητικά τα μέσα έσοδα ανά χρήστη (ARPU) του Netflix, αλλά θα πρέπει να είναι σε θέση να αντισταθμίσει τα χαμηλότερα έσοδα με την αύξηση της βάσης χρηστών που επιδιώκει να αποκτήσει.

Προσοχή όμως, καθώς η μείωση των τιμών του Netflix στις αναπτυσσόμενες αγορές δεν πρόκειται να επηρεάσει την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Στις αρχές Φεβρουαρίου 2023, η εταιρεία περιέγραψε λεπτομερώς τους περιορισμούς κοινής χρήσης λογαριασμών και επέκτεινε την εφαρμογή αυτής της νέας πολιτικής στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Αυτοί οι περιορισμοί θα επεκταθούν σε περισσότερες αγορές κατά τους επόμενους μήνες, και ίσως τότε να αναγκαστείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μεταβείτε στο πακέτο υπηρεσιών που υποστηρίζεται με διαφημίσεις ή να ακυρώσετε εντελώς την συνδρομή σας στο Netflix, αν οι νέοι κανόνες κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης είναι πολύ περιοριστικοί για εσάς.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram  ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (ENG Language) so that you are the first to learn our every news!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο Google Play Store, και στο App Store της…