News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

NVIDIA : Ίσως αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ιδέα εξαγοράς της ARM

nvidia-logo

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η NVIDIA είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την ARM έναντι του ποσού των 40 δισ. δολαρίων, αλλά από ότι φαίνεται, και σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, η NVIDIA μπορεί να εγκαταλείψει την εξαγορά.


Αν και καμία από τις εταιρείες δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι η NVIDIA είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την ιδέα της εξαγοράς της ARM, δεν θα ξάφνιαζε κανέναν αυτή η απόφαση αν σκεφτεί κανείς ότι η εξαγορά έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλούς ελέγχους, ακόμη και μηνύσεις από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς.

Το Bloomberg αναφέρει σήμερα ότι η NVIDIA ίσως να ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την προγραμματισμένη εξαγορά της ARM, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Οι σημερινές πληροφορίες παρουσιάζουν μια μάλλον ζοφερή εικόνα για την εξαγορά, σημειώνοντας όχι μόνο τα προβλήματα που αντιμετώπισε η NVIDIA με τις ρυθμιστικές αρχές, αλλά και τις μεγάλες πιέσεις και αντιδράσεις από μεγάλους από άλλους μεγάλους παίκτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων και των Microsoft, Qualcomm και Intel.

Ενώ η NVIDIA αρχικά υποσχέθηκε ότι η ARM θα παραμείνει ουδέτερη σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η εξαγορά, οι ανταγωνιστές της όμως δεν είναι πεπεισμένοι ότι αυτό είναι πιθανό να συμβεί. Είναι επίσης μια θεμιτή ανησυχία, επειδή η ARM προμηθεύει επεξεργαστές για πολλές βιομηχανίες, σε σημείο που οι επεξεργαστές της ARM να είναι σχεδόν ανάρπαστοι.

Η NVIDIA από την άλλη μεριά είναι μια εταιρεία που ανταγωνίζεται μεγάλους παίκτες της αγοράς σε ορισμένους από αυτούς τους κλάδους, και εάν τελικά καταφέρει να εξαγοράσει την ARM, πιθανώς να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην τροφοδοσία των Chip που χρειάζονται άλλοι σημαντικοί κατασκευαστές του κλάδου.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών υπέβαλε αγωγή κατά της NVIDIA για να μπλοκάρει τη συγχώνευση, υποστηρίζοντας ότι εάν η NVIDIA προχωρούσε στην εξαγορά της ARM, θα είχε υπερβολική επιρροή στη βιομηχανία των ημιαγωγών. Αυτή η συμφωνία έχει επίσης αντιμετωπίσει τον έλεγχο από τις αντίστοιχες ρυθμιστικές αρχές και στην Ευρώπη, και όπως αναφέρει η σημερινή δημοσίευση του Bloomberg, ακόμη και η Κίνα είναι έτοιμη να σταματήσει την  συγχώνευση εάν δεν το κάνουν οι άλλες ρυθμιστικές αρχές.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω προβλήματα, η NVIDIA έχει μια δύσκολη δύσκολη μάχη μπροστά της, εάν θέλει να συνεχίσει με αυτήν την εξαγορά, αλλά φαίνεται ότι είναι σχεδόν απίθανο να τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα των 18 μηνών της NVIDIA για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, και μάλιστα εάν η αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών δεν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, θα λήξει αυτεπάγγελτα.

Παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν με την υλοποίηση της εξαγοράς, η NVIDIA και η ARM εξακολουθούν να δηλώνουν πως είναι βέβαιες ότι η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί, με τους εκπροσώπους και των δύο εταιρειών να εκδίδουν αισιόδοξες – αν και χωρίς έμπνευση – δηλώσεις στο Bloomberg όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Στα παρασκήνια ωστόσο, ακούμε ότι η NVIDIA «ετοιμάζεται ήσυχα να εγκαταλείψει» την  συμφωνία. Θα δούμε τι θα συμβεί κατά τους επόμενους μήνες, καθώς η NVIDIA μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει την εξαγορά, και να κρατήσει τα χέρια της μακριά από τον γίγαντα των ημιαγωγών (ARM).


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, κορυφαίος κατασκευαστής μητρικών καρτών, καρτών γραφικών και λύσεων…
Translate »