News by Xiaomi Miui Hellas
Huawei

Οι κυριότερες Ευρωπαϊκές χώρες δεν θα αποκλείσουν τη Huawei από την ανάπτυξη δικτύων 5G στις αγορές τους

H Γερμανία δεν επιθυμεί να αποκλείσει τη Huawei από τα δίκτυα επόμενης γενιάς 5G.


Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τον αποκλεισμό των προϊόντων που διατίθενται από την Κινέζικη Εταιρεία Huawei Technologies για κατασκευή του δικτύου επόμενης γενιάς 5G στη Γερμανία, ανέφερε την Πέμπτη το επιχειρηματικό δελτίο Handelsblatt, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρεται , συναντήθηκαν μετά την τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οι υπουργοί της Γερμανίας συζήτησαν την Τετάρτη για τη διασφάλιση της ασφάλειας στο μέλλον στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων σχετικά με το αν θα αποκλείσουν τη Huawei από την αγορά.

Η Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερμανία θα χρειαστεί εγγυήσεις ότι η Huawei δεν θα παραδώσει δεδομένα στο κινέζικο κράτος πριν μπορέσει να συμμετάσχει στο «χτίσιμο» των δικτύων 5ης γενιάς που θα συνδέσουν τα πάντα από οχήματα έως εργοστάσια με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που έχει παρουσιαστεί δημόσια και η εταιρεία επανειλημμένα έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς, αλλά οι κατηγορίες έχουν οδηγήσει κάποιες από τις χώρες του Δυτικού κόσμου να μην επιτρέψουν την πρόσβαση στης Huawei στις αγορές τους.

Η Huawei έχει ήδη δημιουργήσει εργαστήρια ασφαλείας πληροφοριών στην Γερμανία και τη Βρετανία στοχεύοντας στο κτίσιμο εμπιστοσύνης ότι ο εξοπλισμός και τα προϊόντα που διαθέτει δεν περιέχουν «πίσω πόρτες» που θα εκθέσουν τα δίκτυα σε «κυβερνοκατασκοπία». Την περασμένη Τετάρτη δημιουργία αντίστοιχου κέντρου προσφέρθηκε από την εταιρεία και στην Πολωνία.

Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ HUAWEI, ZTE ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 5G


Η Ιταλία διέψευσε αναφορά σύμφωνα με την οποία θα αποκλείσει τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας Huawei & ZTE Corp από το να συμβάλλουν στην κατασκευή του εγχώριου 5ης γενιάς δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Ο Υπουργός Βιομηχανίας ανέφερε σχετικά ότι «Δεν έχουμε πρόθεση να προβούμε σε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία».

Η Huawei, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κλάδο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, αντιμετωπίζει εξονυχιστικούς ελέγχους, διεθνώς, όσον αφορά στους δεσμούς της με την κινεζική κυβέρνηση και τις υποψίες ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για κατασκοπεία, κάτι το οποίο η εταιρεία έχει διαψεύσει.

Την Πέμπτη, η ιταλική καθημερινή εφημερίδα La Stampa έκανε αναφορά σε κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες η Ρώμη ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει ειδικά μέσα για να καταγγείλει τις συμβάσεις που αφορούν στους Κινέζους παρόχους.

Όμως, μέσω δήλωσης του, ο Υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν οποιαδήποτε σχετική απειλή ασφαλείας.

«Η εθνική ασφάλεια είναι προτεραιότητα και εάν ανακύψουν κρίσιμα ζητήματα- που μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακύψει- το Υπουργείο θα αξιολογήσει αν θα λάβει ή όχι μέτρα», σημείωσε.

Οι Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει μέτρα αποκλεισμού της Huawei, όμως πάροχοι όπως η αγγλική BT Group και η γαλλική Orange δήλωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν τον 5G εξοπλισμό της στα κύρια εθνικά δίκτυα τους.

Η Καγκελλάριος Angela Merkel δήλωσε ότι η Γερμανία χρειάζεται εγγυήσεις ότι η Huawei δεν θα παραδώσει δεδομένα στο Κινεζικό κράτος προτού της επιτραπεί να συμμετέχει στην κατασκευή δικτύων 5ης γενιάς.

O ιταλικός φορέας τηλεπικοινωνιών Telecom Italia έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Huawei μέχρι να λάβει οδηγίες περί του αντιθέτου από την κυβέρνηση.

Η ΤΙΜ, που φημολογείται ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία της Huawei σε παραπάνω από το 10% του δικτύου σταθερής, και η Fastweb είναι μέρος μιας κοινοπραξία με τη Huawei για τη δοκιμή των υποδομών 5G στις πόλεις Bari και Matera.

H Vodafone, που έχει «παγώσει» την τοποθέτηση εξοπλισμού της Huawei στα κύρια δικτυά της μέχρις ώτου οι δυτικές κυβερνήσεις δώσουν στην κινεζική εταιρεία πλήρη εγγύηση ασφαλείας, έχει τη Huawei μεταξύ των συνεργατών της στις δοκιμές 5G στο Μιλάνο.

Η εταιρεία ευρυζωνικών υποδομών Open Fiber και η εταιρεία υποστήριξης Wind Tre συμμετέχουν σε κοινοπραξία με τη ΖΤΕ στις δοκιμές 5G στις πόλεις Prato & L’ Aquila.

H Γαλλική Γερουσία απορρίπτει σκληρότερους τηλεπικοινωνιακούς ελέγχους για τη Huawei παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.


Η Γαλλική Γερουσία απέρριψε, την προηγούμενη Τετάρτη, προτεινόμενη νομοθεσία που στόχευε στην αυστηροποίηση των ελέγχων τηλεποικοινωνιακού υλικού, σε συνέχεια προειδοποιήσεων των ΗΠΑ, σχετικά με τη Huawei, τον κινεζικό κολοσσό του κλάδου τηλεπικοινωνιών.

Η νέα νομοθεσία ήταν προσθήκη της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση, σε ένα ευρύτερο εταιρικό νόμο, και προέβλεπε ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι πρέπει να ζητούν επίσημη έγκριση για τη χρήση συγκεκριμένου τύπου εξοπλισμού που θεωρείται «ευαίσθητος» όσον αφορά στον κίνδυνο κατασκοπείας ή δολιοφθοράς.

Στο σκεπτικό της καταψήφισης της τροπολογίας, πολλοί γερουσιαστές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση δεν τους παρείχε τον απαραίτητο χρόνο για να συζητηθεί με τον κατάλληλο τρόπο το θέμα, το οποίο αναγνώρισαν ως σημαντικό και στρατηγικό.

«Δεν στάθηκε δυνατό να κάνουμε τη δουλειά μας ως μέλη του κοινοβουλίου» δήλωσε η γερουσιαστής Elisabeth Lamure, η οποία είναι και αντιπρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων.

Η απόρριψη από τη Γερουσία σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να βρει άλλο νόμο για να περάσει την πρόβλεψη, και αυτό μπορεί να καθυστερήσει την εφαρμογή του για πολλούς μήνες.

«Η κυβέρνηση θα βρει άλλη νομοθετική πρωτοβουλία για να επαναφέρει το θέμα» δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών πριν την ψηφοφορία που αναμενόταν η καταψήφιση.

Η Huawei, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κλάδο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, αντιμετωπίζει εξονυχιστικούς ελέγχους, διεθνώς, όσον αφορά στους δεσμούς της με την κινεζική κυβέρνηση και τις υποψίες ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για κατασκοπεία, κάτι το οποίο η εταιρεία διαψεύδει.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει κατηγορήσει επίσης τη Huawei για συνομωσία με στόχο την παραβίαση των κυρώσεων προς το Ιράν καθώς και για κλοπή ρομποτικής τεχνολογίας από την T-Mobile US Inc.

H μελλοντική τοποθέτηση τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς έχει δημιουργήσει ανησυχία στην κυβέρνηση, καθώς δύο από τους κυριότερους παρόχους της Γαλλίας, οι Bouygues Telecom & Altice Europe’s SFR Group, ήδη χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei για το δίκτυό τους.

«Η μετάβαση από 4G σε 5G αλλάζει πολλά πράγματα σε τεχνικό επίπεδο. Σημαίνει ότι οι πιο ευαίσθητες πληροφορίες θα βρίσκονται όχι μόνο στα κύρια δίκτυα αλλά και στις κεραίες», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire σε συνέντευξη του στο κανάλι France 2 πριν την ψηφοφορία στη Γερουσία. «Πρέπει να προστατεύσουμε αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες».

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Amazon έγραψε σε μία ανάρτηση στο ιστολόγιο της ορισμένες δικές της προτάσεις…
Το Xiaomi Mi 9 είναι το επερχόμενο smartphone της μάρκας και φημολογείται ότι…
Translate »