News by Xiaomi Miui Hellas
Smartphones

Η OPPO παρουσίασε το Rollable Smartphone OPPO X 2021, τα γυαλιά AR Glass 2021 και την εφαρμογή CybeReal AR

Στην σημερινή εκδήλωση της OPPO INNO DAY 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Σενζέν της Κίνας με θέμα το «Άλμα στο Μέλλον», η εταιρεία παρουσίασε τρεις νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες.


Η εταιρία ανακοίνωσε την στρατηγική ανάπτυξης της τεχνολογίας «3 + N + X» και παρουσίασε ταυτόχρονα το νέο πρότυπο Smartphone OPPO X 2021 με την κυλιόμενη οθόνη, τα OPPO AR Glass 2021 και την εφαρμογή OPPO CybeReal AR.

Ξεκινώντας με τη στρατηγική ανάπτυξης της τεχνολογίας 3 + N + X, το “3”  αναφέρεται σε τρεις βασικές τεχνολογίες, συγκεκριμένα στις τεχνολογίες υλικού (hardware), λογισμικού (Software) και των υπηρεσιών. Το “N“, αντιπροσωπεύει μια σειρά από τα βασικά χαρακτηριστικά των συσκευών της OPPO, όπως το AI, η ασφάλεια και το απόρρητο, τα πολυμέσα, και η διασύνδεση.

Το “X“, αναφέρεται στις τεχνολογίες αιχμής, στις νέες καινοτόμες τεχνολογίες και τους στρατηγικούς στόχους, όπως η νέα τεχνολογία ταχύτατης φόρτισης, και πολλές άλλες νέες καινοτόμες τεχνολογίες που βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία του χρήστη.

Η OPPO τόνισε ότι πιστεύει στην «Τεχνολογία για την ανθρωπότητα, και στην ευγένεια του κόσμο», και ότι ο σκοπός της καινοτομίας πρέπει να είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι.

To OPPO X 2021 με την κυλιόμενη οθόνη


Το νέο πρωτότυπο Smartphone OPPO X 2021 που παρουσίασε το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της OPPO, είναι το τελευταίο επίτευγμα της εταιρείας που κατάφερε να ενσωματώσει μία εύκαμπτη – κυλιόμενη οθόνη στην συσκευή, προσφέροντας στους χρήστες μια πιο φυσική διαδραστική εμπειρία.

Η συσκευή διαθέτει τρεις ιδιόκτητες τεχνολογίες της OPPO, όπως το σύστημα κίνησης Roll Motor, το 2-in-1 Plate, και ένα ειδικό πολυστρωματικό φύλλο υψηλής αντοχής (Warp Track) που έχει αναπτυχθεί από την ίδια την εταιρεία και είναι κατασκευασμένο με χάλυβα υψηλής αντοχής πάχους μόλις 0,1 mm.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία μίας κυλιόμενης OLED oθόνης, που μπορεί να επεκταθεί από τις 6,7 στις 7,4 ίντσες.

Η εύκαμπτη OLED οθόνη είναι τοποθετημένη πάνω σε έναν ειδικό μηχανισμό κύλισης (2-σε-1) που  έχει  εσωτερική δομή τύπου χτένας, προσφέροντας προστασία για την οθόνη αλλά ταυτόχρονα είναι και ανθεκτικός.

Χάρη σε αυτόν τον ειδικό μηχανισμό κύλισης, η οθόνη δεν τσακίζει ή εμφανίζει πτυχώσεις. Αυτό το πετυχαίνει χάρη σε έναν συνδυασμό από ένα ρουλεμάν με ένα ειδικό ρυθμιστικό τάσης σε σχήμα τόξου που υπάρχει στην μία  πλευρά της οθόνης .Η OPPO δήλωσε ότι υπέβαλε αίτηση για 122 διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τη συσκευή, και που περιλαμβάνουν 12 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται μόνο με τον μηχανισμό κύλισης.

Όπως βλέπουμε στις εικόνες, η συσκευή διαθέτει μία διάταξη από τριπλές πίσω κάμερες και έναν πλαϊνό σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε καμία από τις προδιαγραφές τους.

Τα γυαλιά OPPO AR Glass 2021


Τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας OPPO AR Glass 2021, διαθέτουν έναν ολοκαίνουργιο σχεδιασμό split, είναι συμπαγή  και εξαιρετικά ελαφριά, και είναι σχεδόν 75% ελαφρύτερα από τον προκάτοχό τους. Είναι κατασκευασμένα με οπτικά τύπου Birdbath και διαθέτουν διαφορετικούς αισθητήρες, όπως μια stereo fisheye κάμερα, έναν αισθητήρα ToF και μία κάμερα RGB.

Τα νέα γυαλιά μπορούν όχι μόνο να υποστηρίξουν έναν αριθμό φυσικών αλληλεπιδράσεων, συμπεριλαμβανομένων των αλληλεπιδράσεων μέσω των smartphone, των αλληλεπιδράσεων με βάση τις χειρονομίες και του χωρικού εντοπισμού, αλλά χρησιμοποιούν και έναν ειδικό αλγόριθμο για τον υπολογισμό του τρισδιάστατου χωρικού εντοπισμού σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, επιτυγχάνοντας τον ακριβή εντοπισμό του χρήστη και προσφέρουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία και αλληλεπίδραση στον κόσμο του AR σε πραγματικό χρόνο.

Μέσω της αυξημένης ευκρίνειας και της φωτεινότητας που διαθέτουν τα νέα AR Glass2021 «Birdbath» της OPPO, δημιουργoύν μια εμπειρία οικιακού κινηματογράφου που είναι ισοδύναμη με την παρακολούθηση οθόνης 90 ιντσών από 3 μέτρα μακριά.

Όταν συνδέετε μέσω USB-C τα AR Glass 2021, για παράδειγμα κάποιο από τα Smatphone της σειράς Find X2 Series, το Snapdragon 865 SoC της Qualcomm επιτρέπει την ενίσχυση απόδοσης κατά 40% στην CPU και κατά 50% στην GPU, και επιτρέπει επίσης τον έλεγχο αφής και σάρωσης στα AR Glass 2021 με παρόμοιο τρόπο όπως χρησιμοποιούμε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.

Η εφαρμογή OPPO CybeReal AR


Η εφαρμογή OPPO CybeReal AR χρησιμοποιεί την τεχνολογία χωρικού εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει τον εντοπισμό και την αναγνώριση σκηνής με υψηλή ακρίβεια.

Για να το πετύχει αυτό, το CybeReal κάνει μια σύνθετη συγχώνευση δεδομένων από το GPS, το Wi-Fi, το Bluetooth, αλλά τις πληροφορίες δικτύου κινητής τηλεφωνίας, και προχωρά στην αξιοποίηση αυτών των πληροφοριών συνδυάζοντάς τα με τα αντίγραφα ψηφιακών χαρτών που υπάρχουν το cloud της OPPO.

Η OPPO έχει ενσωματώσει πολλαπλές τεχνολογίες ανίχνευσης στην εφαρμογή CybeReal, και η τοποθεσία υπολογίζεται για πρώτη φορά λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση του GPS ή των αισθητήρων κίνησης, του Wi-Fi και των πληροφοριών από το Bluetooth.

Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται οι κάμερες και οι ειδικοί αλγόριθμοι εντοπισμού και χαρτογράφησης για την επίτευξη ακόμη πιο ακριβούς χωρικού εντοπισμού. Τέλος, η τεχνητή νοημοσύνη δίνει τη δυνατότητα στα smartphone που τρέχουν την εφαρμογή CybeReal να κατανοήσουν τι βλέπουν. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, μπορεί να προσδιορίσει σωστά την ακριβή τοποθεσία του χρήστη ακόμη και σε επίπεδο χιλιοστών ως έναν βαθμό.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας !


Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα στον επίσημο λογαριασμό της Poco Global στο Twitter, η εταιρεία δημοσίευσε ένα…
Σήμερα το γνωστό σε όλους μας Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 141 κουπόνια και…
Translate »