News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Mi 10 : Μπορεί με Overclocked GPU και καλύτερη απόδοση κατά 30% να ισοπεδώσει το Mi 11;

H Media Lei Technology έχει υπερχρονίσει την GPU στο Snapdragon 865 SoC με το οποίο είναι εξοπλισμένο το Mi 10, και πραγματοποίησε αρκετά Bench σε σύγκριση με τις επιδόσεις που έχει το νέο Mi 11.


Η Qualcomm ανακοίνωσε το νέο Snapdragon 888 SoC στη σύνοδο κορυφής για τον Snapdragon που έγινε πέρυσι. Αυτό το κορυφαίο chipset έχει ενσωματωμένη την GPU Adreno 660 που υπόσχεται έως και 35% βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με τον ο προκάτοχό – τον Snapdragon 865 που διαθέτει την Adreno 650 GPU.

Τώρα η κινεζική Media Lei Technology έχει υπερχρονίσει την GPU στο Snapdragon 865 SoC με το οποίο είναι εξοπλισμένο το Mi 10, και πραγματοποίησε αρκετά Bench σε σύγκριση με τις επιδόσεις που έχει το νέο Mi 11.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε Media Lei Technology, χρησιμοποίησε μια εφαρμογή για το Overclocking της GPU με το όνομα KonaBess, και φυσικά για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο, χρησιμοποιήθηκε μία συσκευή του Mi 10 στην οποία είχε ξεκλειδωθεί ο Booloader και είχε γίνε Root προφανώς με μία έκδοση του Magisk.

Για τα συγκριτικά τεστ στις επιδόσεις έγινε χρήση του AnTuTu , του Geekbench , του 3DMark, αλλά και ορισμένες δοκιμές σε γνωστά παιχνίδια που υπάρχουν διαθέσιμα στο Google Play Store.

Tο πρώτο τεστ που έγινε στο υπερχρονισμένο Mi 10, ήταν στην πλατφόρμα συγκριτικής αξιολόγησης του AnTuTu, και η συνολική βαθμολογία της συσκευής ανέβηκε από το 560.000 στο 620.000 μετά από  το overclocking της GPU. Στα στιγμιότυπα οθόνης που σας δίνουμε παρακάτω, όπως μπορείτε να δείτε,  η βαθμολογία της GPU έχει ανέβει από 219.252 σε 273.252, πλησιάζοντας αρκετά την βαθμολογία του Mi 11 που έχει 301.076 στην GPU.

Παρόμοιες διαφορές στα αποτελέσματα είχαμε και στο Geekbench 5 και 3DMark, καθώς το υπερχρονισμένο Mi 10 σημείωσε 4282 πόντους στο OpenCL, 3929 στο Vulkan και 4995 στις δοκιμές με το 3DMark.

Πριν το overclocking του Mi 10, είχε σημειώσει 3034 πόντους στο OpenCL, 2954 στο Vulkan και  3761 3DMark αντίστοιχα. Συγκριτικά, το Mi 11 σημείωσε 699.841 πόντους στο AnTuTu και 5.628 στο 3DMark αντίστοιχα.

Εν ολίγοις, ως συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι το Overclocking της GPU, επιφέρει μία βελτίωση κατά 30% στην απόδοση της GPU στο Mi 10 με τον Snapdragon 865. Ωστόσο, ακόμη και με Overclock οι βαθμολογίες που κατάφερε να φέρει η συσκευή, απέχουν κατά πολύ από αυτές που έχει ο διάδοχός του – το Mi 11.

Για τις δοκιμές στα παιχνίδια χρησιμοποιήθηκαν αξιοπρεπή παιχνίδια με έντονα γραφικά, όπως το Glory of Kings και απαιτητικούς τίτλους όπως το Original God. Κατά την περίοδο των 15 λεπτών σε κάθε τίτλο παιχνιδιού, το Mi 10 απέδωσε περισσότερα fps, με λιγότερα sutters και είχε αρκετά σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών.

Τα σκορ που έφερε το Mi 11

Παραδόξως όμως, το Mi 11 παρά τα υψηλότερα fps που είχε και την ομαλή αίσθηση στη λειτουργία του, αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα θέρμανσης σε υψηλά φορτία. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην παλαιότερη αρχιτεκτονική της Adreno 660 GPU ή σε κάποιο πρόβλημα με την διαδικασία κατασκευής στα 5nm της Samsung.

Συνολικά, το Snapdragon 865 στο Mi 10 έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις στη GPU μετά από overclocking, ωστόσο όμως, εξακολουθεί να μην έχει την απόδοση που χρειάζεται για να κοντραριστεί στα ίσα ή τουλάχιστον να πλησιάσει σε επιδόσεις τον Snapdragon 888 με το οποίο είναι εξοπλισμένο το νέο Mi 11.

Οι πρόσφατες πληροφορίες μας λένε ότι η Xiaomi θα μας παρουσιάσει σύντομα μια νέα έκδοση του Mi 10 με Snapdragon 870 SoC. Αν λάβουμε υπόψιν ότι αυτό το SoC θα είναι ουσιαστικά μια overclocked έκδοση του Snapdragon 865 Plus, θεωρείται βέβαιο ότι το νέο Mi 10 που θα κυκλοφορήσει θα διαθέτει μεν αρκετά  περισσότερη ισχύ από τον προκάτοχό του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει έστω να πλησιάσει τις επιδόσεις του Mi 11.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Qualcomm έχει εκφράσει την διαφωνία της στην πιθανή απόπειρα εξαγοράς της αρχιτεκτονικής…
Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός Zak από το κανάλι JerryRigEverything, μας έδειξε…
Translate »