News by Xiaomi Miui Hellas
Gadgets

Portal : Το Facebook θέλει να βάλει ένα μικρόφωνο και μια κάμερα στο σπίτι σας.

Το Facebook έχει ανακοινώσει τo Portal, μια σειρά συσκευών που σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε φωνητικές ή βιντεοκλήσεις σε άλλους χρήστες του Facebook και του Messenger. Δύο διαφορετικά μοντέλα ανακοινώθηκαν σήμερα, το Portal και το μεγαλύτερο Portal +.

Η μικρότερο  Portal είναι μια συσκευή στυλ Amazon Echo Show, η οποία βασικά είναι  μια γιγαντιαία οθόνη με ένα ηχείο. Η οθόνη 10,1 ιντσών έχει ανάλυση 1280×800 και έχει διπλά ηχεία 10W.

Το Portal χρησιμοποιεί μια σειρά από τέσσερα μικρόφωνα μεγάλου βεληνεκούς, τα οποία παίρνουν τις φωνητικές σας εντολές, και έχουν μια φωτογραφική μηχανή 12MP ευρείας γωνίας που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις.

Το μεγαλύτερο Portal + έχει οθόνη 15,6 ιντσών με ανάλυση 1920×1080, που μπορεί να προσανατολιστεί κάθετα ή οριζόντια. Έχει την ίδια διάταξη κάμερας και μικροφώνου με το μικρότερο Portal αλλά παράγει καλύτερο ήχο με δύο tweeter, και μία διάταξη woofer συνολικής ισχύος 20W.

Το Portal είναι κατά κύριο λόγο μια συσκευή για την πραγματοποίηση κλήσεων βίντεο με τους φίλους σας στο Facebook και στο Messenger. Η κάμερα έχει σχεδιαστεί για να εστιάσει επάνω σας, και να παρακολουθεί την κίνηση σας καθώς κινείστε.  Επίσης μπορεί να εντοπίσει όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο ίδιο δωμάτιο, και να τους συμπεριλάβει στο ίδιο “κάδρο” του Video.

Το Portal υποστηρίζει επίσης και υπηρεσίες μουσικής και βίντεο, όπως το Facebook Watch, το Food Network, το Spotify, το Pandora, το iHeart Radio, το Newsy και άλλα που θα υποστηρίξει αργότερα. Θα μπορεί να σας δείξει επίσης, φωτογραφίες και βίντεο από τη βιβλιοθήκη του Facebook.

Το portal έχει επίσης ενσωματωμένη την βοηθό Alexa, ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να έχετε τον πλήρη ελέγχο όλων των συμβατών έξυπνων οικιακών αξεσουάρ σας.

Όσον αφορά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, το Facebook υποστηρίζει ότι οι κλήσεις είναι κρυπτογραφημένες και ότι το Facebook δεν ακούει ή αποθηκεύει αντίγραφα αυτών. Το Facebook σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή και το μικρόφωνο, που υποτίθεται ότι τα αποσυνδέει με δική σας εντολή. Το Facebook θα σας δώσει μαζί με την συσκευή και ένα κάλυμμα για την κάμερα, ώστε ακόμη και αν αυτή ενεργοποιηθεί, να μην μπορεί να μεταδώσει εικόνα.

Αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για το Facebook, μια εταιρεία που έχει πολύ χαλαρούς ορισμούς του όρου “προσωπικά δεδομένα”, και έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί τα τελευταία χρόνια για την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Τρίτες εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε το Facebook, κατάφεραν να εισέλθουν και να καταχραστούν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Η εφαρμογή Facebook είναι γνωστό ότι συλλέγει μεγάλη ποσότητα δεδομένων από τα τηλέφωνα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού κλήσεων και των δεδομένων SMS στις Android συσκευές.

Αυτή η εταιρεία θέλει τώρα να βάλει μια γιγάντια οθόνη, ηχείο και μικρόφωνο στο σαλόνι σας. Ακόμα κι αν εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους και το Portal είναι τόσο ασφαλές και ιδιωτικό όσο λένε, αυτή η ανακοίνωση εξακολουθεί να μην δίνει σημασία στα πρόσφατα γεγονότα με τις παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων,  και δεν είμαστε καθόλου έκπληκτοι που κυκλοφόρησαν αυτό το προϊόν.

Δεν λέω ότι όλοι πρέπει να είμαστε παρανοϊκοί σχετικά με τα δεδομένα μας, αλλά είναι καλή ιδέα να σκεφτούμε προς ποιους τα παρέχουμε, και ότι το Facebook έχει ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας σε ότι αφορά την προστασία τους.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Intel προχώρησε πριν λίγες ώρες στην επίσημη ανακοίνωση των πρώτων Core επεξεργαστών…
Η OPEN Architecture σε συνεργασία με την Xiaomi παρουσίασε το δικό της πρότυπο σπίτι για τον…
Translate »