News by Xiaomi Miui Hellas
Smartphones

RealMe : Πιάστηκε να “κλέβει” στο Antutu με το RealMe GT και “έφαγε” τρίμηνο αποκλεισμό από την πλατφόρμα

To RealMe GT βρέθηκε να “κλέβει” στο Antutu με εξωπραγματικές επιδόσεις, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η συσκευή από την πλατφόρμα για τρεις μήνες.


Κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί διάφοροι κατασκευαστές Smartphone ότι προσπαθούν να επιδείξουν ότι τα δικά τους Smartphone έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους ανταγωνιστές τους, χρησιμοποιώντας όμως  αθέμητα μέσα, όπως για παράδειγμα το παράτυπο Overclock κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες ή ακόμη και την άμεση παρέμβαση στον κώδικα του Benchmark που χρησιμοποιούν.

Το τελευταίο κρούσμα εξαπάτησης με την παραπάνω μεθοδολογία είναι η RealMe με το RealMe GT.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο Weibo το Antutu, η RealMe εμφάνισε στο Realme GT υπερβολικά μεγάλα σκορ εξαπατώντας την μεθοδολογία αξιολόγησης που ακολουθεί το Antutu, και καταγράφοντας το σκορ των ~ 750.000 που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες της συσκευής, αλλά είναι αποτέλεσμα Cheat (κλοπής).

Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα το Antutu να αφαιρέσει επίσης τη βαθμολογία των ~ 750.000 μονάδων που έφερε η συσκευή από τη βάση δεδομένων του. Να σημειώσουμε ότι το δήθεν σκορ που κατέγραψε το RealMe GT είναι κατά πολύ υψηλότερο από το σκορ του Mi 11 της Xiaomi (~ 708.000), και όπως αναφέρει το Antutu αυτός ο αριθμός «δεν ήταν αποτέλεσμα των πραγματικών δυνατοτήτων της συσκευής, αλλά αποκτήθηκε με εξαπάτηση και άλλα μέσα».

Πως όμως κατάφερε η RealMe να εξαπατήσει το Antutu στις δοκιμές επίδοσης με το Realme GT ;

Όπως μας εξηγεί το Antutu, η RealMe έκανε “παρεμβάσεις” στον τρόπο που διαχειρίζεται το πρόγραμμα την επεξεργασία πολλαπλών νημάτων (threads) κατά τον φόρτο εργασίας, αλλά και με άμεση παρέμβαση στις JPG εικόνες που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα για να μετρήσει τις επιδόσεις της συσκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε το Antutu, η RealMe χρησιμοποίησε ειδικές μεθόδους καθυστέρησης κατά την εκτέλεση των δοκιμών σε Multithead test, ώστε να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο τους τους γρηγορότερους πυρήνες της CPU και όχι τους αδύναμους πυρήνες όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να καταγράψει υψηλότερο σκορ από το κανονικό.

Επίσης η RealMe “τροποποίησε” τις JPG εικόνες αναφοράς  που χρησιμοποιεί το Antutu, και αντί να επεξεργάζεται τις αρχικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, τις αντικατέστησε με ψηφιδωτά μπλοκ χρώματος για να μειώσει την δραστικά την ποιότητα της εικόνας. Αυτό, με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα τους μικρότερους χρόνους επεξεργασίας και το υπερβολικά μεγάλο σκορ.

Το Antutu σημειώνει ότι και οι δύο αυτές τακτικές είναι αντίθετες με την μέθοδο αξιολόγησης, και ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει αφαιρέσει όλα τα αποτελέσματα που κατέγραψε το Realme GT για τρεις μήνες. Έχει επίσης εκδώσει τελεσίγραφο προς την Realme, δηλώνοντας ότι εάν η εταιρεία δεν θα τροποποιήσει τον τρόπο με τον οποίο το τηλέφωνο ολοκληρώνει το Benchmark, θα απoκλείσει οριστικά το τηλέφωνο από την πλατφόρμα συγκριτικής αξιολόγησης του Antutu.

Η Realme βέβαια δεν είναι η πρώτη εταιρία που προσπάθησε να εξαπατήσει τα κριτήρια αναφοράς σε διάφορες πλατφόρμες αξιολόγησης επιδόσεων. Πέρυσι συγκεκριμένα, αρκετά Smartphone της OPPO με MediaTek SoC, κατηγορήθηκαν ότι παρεμβαίνουν στο τρόπο που τρέχει το PCMark ώστε να καταγράψουν μεγαλύτερο σκορ. Όπως επίσης και η Samsung, Huawei, OnePlus και η Meizu έχουν κατηγορηθεί για τα ίδια “αμαρτήματα” και τακτικές στο παρελθόν.

Για τις εταιρείες, τα στοιχεία αναφοράς στις διάφορες πλατφόρμες συγκριτικής αξιολόγησης είναι ένα εύκολο και ισχυρό εργαλείο για το μάρκετινγκ. Αναμφισβήτητα, αυτοί οι αριθμοί μπορούν να επηρεάσουν έναν υποψήφιο αγοραστή ώστε να μην επικεντρώνεται πλήρως σε άλλες δυνατότητες ή προδιαγραφές της συσκευής.

Η Realme προσπάθησε με αυτή την τακτική του “Dare to Cheat“, να κάνει το Realme GT να ξεχωρίζει από άλλες συσκευές που έχουν το ίδιο SoC του Snapdragon 888, καταγράφοντας αποτελέσματα που δεν είναι πραγματικά, και δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι η δική της συσκευή υπερέχει έναντι των ανταγωνιστών της.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
H Black Shark ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα smartphones της σειράς Black Shark…
Αν θέλετε να δωρίσετε ένα Smartphone στον εαυτό σας ή στο αγαπημένο σας…
Translate »