News by Xiaomi Miui Hellas
Huawei

Huawei : Κινδυνεύει πλέον με ολοκληρωτική παράλυση μετά τον αποκλεισμό της και από την Arm.

Η Huawei πλέον κινδυνεύει με ολοκληρωτική παράλυση μετά τον αποκλεισμό της από την ARM, αφού θα ξεμείνει εντελώς από Soc και επεξεργαστές για τα προϊόντα της. 

Το BBC δημοσίευσε σήμερα το πρωί ένα άρθρο, στο οποίο ισχυρίζεται ότι η Arm έχει “αναστείλει την συνεργασία” με την Huawei και τις θυγατρικές της . Εάν αυτό είναι ακριβές, τότε θα αποτελούσε μια τεράστια αποτυχία για στις προσπάθειες ανάπτυξης του hardware από την Huawei, καθώς η εταιρεία  βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Arm για τα προϊόντα της.

Σύμφωνα με το άρθρο του BBC News, η Arm αποκόπτει εντελώς τους δεσμούς της με την Huawei, με την εταιρεία να δίνει οδηγίες στους εργαζομένους της, να μην παρέχουν υποστήριξη, αναβαθμίσεις (μέσω κώδικα λογισμικού, ή άλλες ενημερώσεις), αλλά και να μην συμμετέχουν σε τεχνικές συζητήσεις με την Huawei, τη HiSilicon ή οποιαδήποτε άλλη θυγατρική της Huawei.

Η Huawei, από την πλευρά της, είναι ένας από τους κορυφαίους πελάτες της Arm και ένας στενός συνεργάτης του οικοσυστήματός της, κατασκευάζοντας αμέτρητους αριθμούς συσκευών Arm αυτό το χρόνο. Η εταιρεία είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή των Arm CPU και της GPU IP, και τα τελευταία χρόνια η Huawei έχει ενσωματώσει στις συσκευές της, όλες τις τελευταίες σειρές του Cortex-A της Arm.

Επιπλέον, μέσω της HiSilicon, η Huawei χρησιμοποιεί κατά κόρον την αρχιτεκτονική ARMv8 CPU στα SmartPhone της μέσω των Kirin Soc. Ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας τους με την Arm, η Huawei έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της γύρω από τις τεχνολογίες Arm, συμπεριλαμβανομένων των SoCs των Kirin και των SoCs server Kunpeng . Έτσι, η αποκοπή της από την Arm θα αγγίξει σχεδόν κάθε πτυχή του hardware της Huawei, από smartphones έως και τα συστήματα δικτύωσης.

 

Εν τω μεταξύ, η Arm, έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ως πολυεθνική εταιρεία, η Arm αναπτύσσει την τεχνολογία της σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων κέντρων σχεδίασης στο Σαν Χοσέ και το Όστιν. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την έκθεση, η Arm έχει θεωρήσει ότι τα σχέδιά της περιέχουν “τεχνολογία καταγωγής των ΗΠΑ”, και ως εκ τούτου την υπόκεινται στη μαύρη λίστα των τεχνολογιών των ΗΠΑ.

Αυτό που είναι λιγότερο σαφές, όμως, είναι το πόσο θα επηρεαστεί η Huawei από την αναστολή συνεργασίας με την Arm και πόσο σύντομα. Το άρθρο του BBC δείχνει ότι η αναστολή συνεργασίας με την Arm απλώς αφορά την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, και ότι η Huawei θα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τρέχουσα τεχνολογία – συμπεριλαμβανομένων και των τσιπ που έχουν τελειώσει την ανάπτυξη τους και κυκλοφορούν στην αγορά αυτό το έτος.

Σε αυτήν την περίπτωση, η Huawei δεν θα αισθανόταν άμεσα την επίδραση από την διακοπή της συνεργασίας με την Arm, αν έχει εξασφαλίσει βέβαια πολλά αποθέματα υλικού στις αποθήκες της.

Προς το παρόν, οι πλήρεις συνέπειες για την Huawei θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο διάστημα θα παραμένουν στη μαύρη λίστα των τεχνολογιών των ΗΠΑ.

Όπως και να έχει, τα πράγματα παίρνουν σταδιακά πολύ άσχημη τροπή για την Huawei, και είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς κάτω από αυτές τις συνθήκες, αν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα μέτωπα που έχουν ανοίξει εναντίων της.

Είμαστε σε αναμονή περισσότερων πληροφοριών, αλλά και της αντίδρασης που θα έχει η Huawei σε κάποια από τις επόμενες ανακοινώσεις της.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Redmi κυκλοφόρησε σήμερα την πρώτη πραγματική φωτογραφία του Redmi K20 στην επίσημη…
Σήμερα 22/05/2019 το γνωστό Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με περισσότερα από 50…
Translate »