News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Η Ρωσία εγκρίνει τον νόμο για τη διακοπή του διαδικτύου από τον υπόλοιπο κόσμο (Runet)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ειδικός εξοπλισμός του Runet, θα δοθεί στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου από την κυβέρνηση της Ρωσίας,  και το Project θα κοστίσει περίπου 20,8 δισεκατομμύρια ρούβλια ή περίπου 320 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν , ο Πρόεδρος της Ρωσίας μόλις υπέγραψε τον κυρίαρχο νόμο “Runet“, ο οποίος θα επιτρέψει στη χώρα να αποσυνδεθεί από το υπόλοιπο διαδίκτυο σε λίγα χρόνια.

Σύμφωνα με το νόμο που θα τεθεί σε ισχύ από το Νοέμβριο του 2019, διότι η Ρωσία θέλει να «διατηρήσει τη σταθερότητα» των τοπικών υπηρεσιών διαδικτύου, σε περίπτωση που ξένες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αποφασίσουν να διακόψουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στη χώρα .

Οι πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι ολόκληρο το σχέδιο θα διαρκέσει λίγα χρόνια για την πλήρη εφαρμογή του, δεδομένου ότι οι φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών στη χώρα θα υποχρεωθούν να ακολουθήσουν αυτόν τον νόμο από το 2021.

Σύμφωνα με μια έκθεση του ZDNet , για να εφαρμοστεί ο νόμος, η Ρωσία θα δημιουργήσει το δικό της σύστημα ονομάτων τομέα (DNS) , παρέχοντας παράλληλα στους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ ( ISPs ) ειδικό εξοπλισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ειδικός εξοπλισμός θα δοθεί στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου από το κράτος, και το σύνολο του κόστους θα κοστίσει περίπου 20,8 δισεκατομμύρια ρούβλια ή περίπου 320 εκατομμύρια δολάρια.

Η έκθεση διευκρινίζει ότι ο εξοπλισμός θα ελέγχεται από το Roskomnadzor (ρυθμιστής επικοινωνιών στη Ρωσία), και θα είναι σε θέση να κατευθύνει όλη την κυκλοφορία του διαδυκτίου,  με τη βοήθεια τοπικών σημείων ανταλλαγής ρωσικών πληροφοριών.

Η αναδρομολόγηση θα λάβει χώρα μόνο όταν η κυβέρνηση πιστεύει ότι το Runet κινδυνεύει. Το όλο θέμα ακούγεται πολύ καλό, αλλά ένα σημείο που αναφέρει η έκθεση, είναι ότι αυτός ο νόμος, θα επιτρέψει επίσης στο Roskomnadzor, να μπλοκάρει και όποιο περιεχόμενο κρίνει ως ανεπιθύμητο από το διαδίκτυο με μεγάλη ευκολία, και έτσι αυτή η διαδικασία, δεν θα απαιτεί πλέον από την ρυθμιστική αρχή να περιμένει τους ISP να συμμορφωθούν με τη μαύρη λίστα.

Στην πραγματικότητα, οι ISP που χρησιμοποιούν τον ειδικό εξοπλισμό που παρέχει η Roskomnadzor, δεν θα είναι πλέον υπεύθυνοι για τον αποκλεισμό του απαγορευμένου περιεχομένου. Ωστόσο, αυτό θα λειτουργήσει μόνο όταν το Runet κινδυνεύει. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι θα ζητηθεί από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, να αποφεύγουν να κατευθύνουν “ορισμένη επισκεψιμότητα” μέσω του υλικού που παρέχει η Roskomnadzor.

Η απόφαση για την ενεργοποίηση του αποκλεισμού θα καθορίζεται από ένα ειδικό υπουργικό συμβούλιο. Παρόλο που η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου της για την εξάλειψη της ελευθερίας του Διαδικτύου, οι ίδιοι οι Ρώσοι δεν το πιστεύουν, και αυτό αποδείχθηκε από πρόσφατη δημοσκόπηση, όπου μόνο το 23% των Ρώσων υποστήριξαν αυτόν τον νέο νόμο.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Μιλώντας περισσότερο για το Sony PlayStation 5, η Lisa Su,  αποκάλυψε ότι η…
Εχθές είχε κάνει την εμφάνισή της μια αφίσα (teaser), που φαινομενικά τουλάχιστον, επιβεβαίωνε…
Translate »