News by Xiaomi Miui Hellas
Χρήσιμες εφαρμογές

Safe in Covid-19 : Η νέα εφαρμογή που θα παρακολουθεί την υγεία των πολιτών στην Ελλάδα

Αφορά μόνο τα επιβεβαιωμένα, πιθανά ή ύποπτα κρούσματα κορονοϊού.


Τη δυνατότητα σε δημόσιες αρχές (ΕΟΔΥ, Κινητές Ομάδες Υγείας, κ.α.) να παρακολουθούν την πορεία της υγείας των πολιτών που αποτελούν επιβεβαιωμένα, πιθανά ή ύποπτα κρούσματα COVID-19 δίνει εφαρμογή/λύση του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ).

Πρόκειται για το αποτέλεσμα πρότασης του ΙΤΕ, στην πρόσκληση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Δράση Άμεσης Εφαρμογής Ώριμων Ψηφιακών Λύσεων», την οποία υπέβαλλε και αφορά στην άμεση εφαρμογή συγκεκριμένης ψηφιακής λύσης που έχει αναπτύξει το τεχνολογικό ίδρυμα στο Ηράκλειο, με δυνατότητα αξιοποίησης από ήδη υφιστάμενες παραγωγικές δομές του Κράτους.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής στο Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ Δημήτριο Κατεχάκη, η προτεινόμενη λύση με την ονομασία “Safe in COVID-19” (Μένω ασφαλής με COVID-19) ανταποκρίνεται άμεσα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία εν μέσω της πανδημίας του Κορονοϊού και παρέχει στους πολίτες, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να καταγράφουν σε καθημερινή βάση την πορεία της υγείας τους και να επικοινωνούν σύγχρονα ή ασύγχρονα με επαγγελματίες υγείας, εφόσον απαιτείται, προκειμένου να λαμβάνουν οδηγίες.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής, μαζί με τα υπόλοιπα Ινστιτούτα του ΙΤΕ, έχουν τεθεί στη διάθεση της Πολιτείας και των Υγειονομικών Αρχών, ώστε να συμβάλλουν όπως επισημαίνει ο κ. Κατεχάκης, με το υψηλό επίπεδο υποδομών και τεχνογνωσίας που διαθέτουν, στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Σχετικά με την ολοκληρωμένη αυτή ψηφιακή υπηρεσία / προϊόν, αυτή, αποτελεί την πιο πρόσφατη επέκταση της βραβευμένης σουίτας λογισμικών ηλεκτρονικής υγείας Integrated Care SolutionsTM του ΙΤΕ-ΙΠ, όπως εξηγεί ο επικεφαλής του κέντρου στο ΙΤΕ. «Περισσότερα από 75% των λογισμικών αυτών έχουν αξιοποιηθεί από την Πολιτεία ή ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από συμβόλαια που έχει υπογράψει το Ινστιτούτο για την αξιοποίησή τους μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες.

Το ΙΤΕ-ΙΠ, το οποίο έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2015, διαθέτει όλη εκείνη την απαραίτητη υποδομή για την ασφαλή ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών και την παροχή σχετικών υπηρεσιών στον τομέα της υγείας. Επίσης, το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας διαθέτει τμήμα τεχνικής υποστήριξης εξειδικευμένο στον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας και πιστοποίηση ISO 27001:2013».

Με βασικό μήνυμα «Προστατεύουμε την κοινότητα, προστατεύουμε εμάς, αποσυμφορίζουμε το σύστημα υγείας, οι εννέα επιστήμονες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο έργο δράση, στοχεύουν μεταξύ άλλων στο να επιτευχθούν καλύτερες δυνατότητες παρακολούθησης της επιδημίας από τις δημόσιες αρχές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες για τη συγκεκριμένη δράση Safe in COVID-19 στη σελίδα όπου το ΙΤΕ την παρουσιάζει https://covid19.forthehealth. gr/

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαζική παραγωγή των φετινών iPhone 12 αναμένεται να καθυστερήσει…
Κατασκευαστές μηχανικών σκληρών δίσκων βρέθηκαν να χρησιμοποιούν την 'αργή' μέθοδο εγγραφής δεδομένων SMR,…
Translate »