News by Xiaomi Miui Hellas
Samsung

iFixit : Αυτοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην καταστροφή των οθονών του Samsung Galaxy Fold.

Η Samsung επένδυσε πάνω από μία δεκαετία στην έρευνα και την ανάπτυξη των αναδιπλούμενων smartphones, τα οποία χαιρέτισαν ομόφωνα όλες οι εταιρείες και οι αναλυτές σε όλο τον κόσμο, ως το επόμενο μεγάλο επίτευγμα της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας.

Είναι σίγουρα απογοητευτικό το γεγονός, ότι τόσες πολλές από τις πρώτες μονάδες του Galaxy Fold καταστράφηκαν κυριολεκτικά μετά από μερικές ημέρες χρήσης .

Αυτό προφανώς δεν πρέπει να συμβεί με συσκευές που στοιχίζουν έστω και 20$, πόσο μάλλον σε τέτοιου είδους συσκευές που τιμολογήθηκαν σε προ-πώληση κοντά στα 2.000$.

Έτσι λοιπόν όπως είναι γνωστό η Samsung, αναγκάστηκε να αναβάλει ουσιαστικά επ’ αόριστον την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής (όχι ότι υπήρχαν πολλές επιλογές), αν και οι ασαφείς δηλώσεις της σχετικά με την αιτία της καταστροφικής βλάβης που υπέστησαν οι οθόνες της συσκευής,  μας κάνει να αναρωτηθούμε αν τα μέσα Ιουνίου είναι πράγματι μια ρεαλιστική νέα ημερομηνία κυκλοφορίας, όπως έχει ανακοινώσει η Samsung.

Οι ειδικοί επισκευών στο iFixit μπορεί να μας δώσουν κάποιες πιο ρεαλιστικές εξηγήσεις για αυτό το φαινομενικό φιάσκο.

Μια σκληρή άρθρωση δεν κάνει ένα ανθεκτικό τηλέφωνο


Ένας από τους ισχυρότερους ισχυρισμούς του μάρκετινγκ της Samsung που οδήγησε στην κυκλοφορία του Galaxy Fold, ήταν ότι η καινοτόμος συσκευή θα μπορούσε να επιβιώσει σε 200.000 αναδιπλώσεις (άνοιγμα και κλείσιμο), οι οποίες για την εταιρεία ισοδυναμούσε με “περίπου πέντε χρόνια χρήση, αν αναδιπλώνουμε την συσκευή 100 φορές την ημέρα .”

Η Samsung κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από δοκιμές που έκανε στα εργαστήριά της, αλλά δυστυχώς όπως αποδείχτηκε στην πράξη, τα ελεγχόμενα περιβάλλοντα δεν αντιγράφουν πάντα την κακοποίηση που βιώνει μία συσκευή στην πραγματική ζωή.

Αυτός ο υπερσύγχρονος μηχανισμός άρθρωσης σχεδόν δικαιολογεί την τιμή των 2.000 δολαρίων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το iFixit εντυπωσιάζεται από το σύστημα άρθρωσης του Galaxy Fold, το οποίο φαίνεται να είναι πολύ καλά σχεδιασμένο, εξαιρετικά στιβαρό και πολύπλοκο, και περιέχει τέσσερα ελατηριωτά κούμπια σχεδιασμένα για να κλειδώνουν την οθόνη στην ανοιχτή  θέση,  ενώ έχει και μεντεσέδες, με έναν κεντρικό μεντεσέ να διασφαλίζει ότι τα δύο μισά του τηλεφώνου ανοίγουν  στην σωστή θέση ταυτόχρονα.

Βασικά, ο μηχανισμός των μεντεσέδων μοιάζει να λειτουργεί άψογα από τεχνική άποψη με μια πρώτη ματιά, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως αυτή η άρθρωση είναι ουσιαστικά απροστάτευτη από την σκόνη και τα μικροσκοπικά σωματίδια που μπορούν εύκολα να εισχωρήσουν κάτω από την οθόνη.

Με λίγα λόγια, η οθόνη δεν προστατεύεται καθόλου στο διάκενο των 7mm, που βρίσκεται στο σημείο επαφής μεταξύ των δύο ημίσεων της μεγάλης οθόνης των 7,3 ιντσών, όπως φαίνεται καθαρά στην παρακάτω εικόνα.

Από τεχνικής άποψης λοιπόν, υπάρχει ένα κενό στην κορυφή, και ένα στο κάτω μέρος της ξεδιπλωμένης συσκευής, το καθένα από τα οποία μπορεί να μαζέψει βρωμιά σε μακροπρόθεσμη βάση.

Αυτό ακριβώς συνέβη ήδη σε μερικές συσκευές, οι οποίες παρέμειναν μεν λειτουργικές αλλά φαινόταν απαίσιες σε αυτό το σημείο. Ακόμα χειρότερα, το iFixit υποστηρίζει ότι αυτά τα ξένα αντικείμενα που έχουν κολλήσει μεταξύ του εύρωστου μεντεσέ και της εύθραυστης οθόνης θα μπορούσαν να γίνουν ένα “θανατηφόρο σημείο πίεσης όταν το τηλέφωνο ξεδιπλώνεται”, πράγμα που μπορεί να προκάλεσε τη ζημιά σε τουλάχιστον μία από τις συσκευές που καταστράφηκε με αυτό τον τρόπο.

Πιθανώς γνωρίζετε ήδη ότι η Samsung έστειλε την πρώτη των μονάδων του Galaxy Fold σε μια ομάδα από Reviewers και bloggers, έχοντας ένα πλαστικό αυτοκόλλητο κολλημένο στην οθόνη. Αν και αυτή η μεμβράνη έμοιαζε απίστευτα με τα απλά προεγκατεστημένα προστατευτικά οθόνης που βλέπουμε σε συσκευές όπως το Galaxy S10, η απομάκρυνσή του είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε και άλλα δυο καταστροφικά περιστατικά.

Σύμφωνα με το iFixit, αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι η οθόνη δεν μπορεί να λειτουργήσει απουσία αυτής της ειδικής μεμβράνης, αλλά ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να αφαιρεθεί είναι ότι είναι πολύ καλά κολλημένη, και η οθόνη είναι τόσο εύθραυστη, ώστε η αφαίρεση αυτής της μεμβράνης θα ασκήσει τόσο μεγάλη πίεση στην ευαίσθητη οθόνη ώστε να την σπάσει.

Σαφώς, η Samsung πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά στην σωστή ενημέρωση των μελλοντικών  ιδιοκτητών του Galaxy Fold σχετικά με αυτόν τον περιορισμό.

Η Samsung έχει δεσμευθεί να “ενισχύσει την προστασία οθόνης” πριν από την επανακυκλοφορία του Galaxy Fold, αν και δεν είναι απολύτως σαφές πώς προτίθεται να το κάνει αυτό μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Και όπως γνωρίζουμε όλοι μας, οι αναδιπλούμενες οθόνες τουλάχιστον προς το παρόν είναι αδύνατον να προστατευτούν με Gorilla Corning όπως γίνεται σε άλλες συσκευές, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχο εύκαμπτο γυαλί.

Εκείνο που είναι βέβαιο μέχρι στιγμής είναι ότι η Samsung θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ ώστε να διορθώσει όλες αυτές τις “ατέλειες”, πριν προχωρήσει στην ανακοίνωση νέας ημερομηνίας για την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής, γιατί αν υπάρξει και δεύτερο φιάσκο, αυτό θα είναι καταστροφικό για την συσκευή αλλά και για το όνομά της.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Το Mi MIX 3 5G της Xiaomi, έκανε την νέα εμφάνισή του στο…
Η Xiaomi ανακοίνωσε στην Ινδία την επίσημη κυκλοφορία των δύο entry-level συσκευών -…
Translate »