News by Xiaomi Miui Hellas
Τεχνολογία

Samsung Neon AI : Προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο CES

Ένα στέλεχος της Samsung και ένας βραβευμένος σκηνοθέτης έκαναν tweet για μια νέα «τεχνητή νοημοσύνη» που έρχεται από τον κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


Η  Samsung προετοιμάζει μια «ύπαρξη τεχνητής νοημοσύνης» που θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος φίλος σας: Θα κάνει ντεμπούτο στο CES, δήλωσε σήμερα στο Twitter ο βραβευμένος σκηνοθέτης Shekhar Kapur.

Το εγχείρημα, το οποίο ονομάζεται Neon, προέρχεται από το Samsung STAR Labs, τμήμα του skunkworks του μεγάλου κατασκευαστή ηλεκτρονικών.

Ο επικεφαλής της Labs STAR, Pranav Mistry, έκανε αόριστα tweets για το NEON από τις 16 Δεκεμβρίου, αφήνοντας το Kapur να γεμίσει τα κενά. “Επιτέλους, μια τεχνητή νοημοσύνη που θα σας κάνει να αναρωτιέστε ποιος από σας είναι πραγματικός”, είπε ο Kapur στο Twitter στις 17 Δεκεμβρίου. Από τότε, ο δικτυακός ιστότοπος του Neon κάνει tweets με εικόνες ελκυστικών μοντέλων με την ετικέτα “Έχετε γνωρίσει ποτέ ένα Artificial’; “Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί η εταιρεία θυμίζει πολλές ετικέτες από την εκπομπή AMC “Humans”, η οποία αφορούσε ανδροειδή.

Το site του Neon δεν μας δίνει πολλές πληροφορίες, δείχνει απλώς την ετικέτα και το λογότυπο πάνω σε ένα κύμα στροβιλισμένων χρωμάτων. Το project έχει επίσης δημοσιεύσει επτά εντελώς μη ενημερωτικά βίντεο teaser στο Instagram, όπως το παρακάτω:

View this post on Instagram

Meet #NEON. January 2020.

A post shared by NEON (@neondotlife) on

Το Facebook αναφέρει ότι τρεις σελίδες σχετίζονται με το έργο του Neon: η σελίδα του Mistry, ένας beatmaker που ονομάζεται Time Future Beats, και η Eone, η οποία παράγει ρολόγια υψηλής μόδας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τυφλούς.

Το ερευνητικό τμήμα της Samsung έχει κάνει πολλή δουλειά στο AI, με μια ιστοσελίδα που προβάλλει το έργο της εταιρείας “να εξασφαλίσει τεχνολογίες αιχμής και πλατφόρμας AI – ανθρώπινου επιπέδου, με την ικανότητα να μιλάει, να αναγνωρίζει και να σκέφτεται – να παρέχει νέες εμπειρίες και αξίες για τους πελάτες της.” Στο επίκεντρο του πίνακα AI σε αυτή την ερευνητική σελίδα είναι ένα λογότυπο της Bixby, της voice assistant της Samsung.

Όταν οι υψηλές ταχύτητες δεδομένων και οι χαμηλές καθυστερήσεις του 5G επικρατήσουν, η τοπική επεξεργασία στις συσκευές θα καθίσταται πολύ λιγότερο σημαντική. Θα περικυκλωθούμε από “λεπτές” συσκευές που βασίζονται σε “clouds”, οι οποίες απλώς κάνουν πολλά αιτήματα σε διακομιστές. Πολλοί θα είναι χωρίς οθόνη ή χωρίς πληκτρολόγιο, καθιστώντας τις φωνητικές διεπαφές έναν φυσικό τρόπο αντιμετώπισης του 5G κόσμου.

Οι υψηλές δυνατότητες των cloud υπολογιστικών συστημάτων θα παράγουν υψηλής ποιότητας αναγνώριση φωνής. Για τώρα βλέπουμε μια ήπια μάχη μεταξύ βοηθών φωνής, αλλά θα αποκτήσει πραγματικά ενδιαφέρον το επόμενο έτος, όταν το 5G θα είναι γεγονός.

Το Neon θα μπορούσε να είναι μια εξέλιξη του Bixby, αλλά είναι πιο πιθανό να είναι ένα προϊόν έννοιας που δείχνει το βάθος της έρευνας AI της Samsung. Θα δούμε περισσότερα στο CES, από τις 7 Ιανουαρίου.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Nvidia ισχυρίζεται ότι η RTX 2080 θα είναι αρκετά πιο ισχυρή από…
Η Xiaomi ετοιμάζει τουλάχιστον δύο νέα smartphones που θα εκπροσωπήσουν τη σειρά των…
Translate »