News by Xiaomi Miui Hellas
Samsung

Samsung Z-Fold : Δείτε τα απίστευτα 3D Renders από το LetsGoDigital.

Στο τέλος του 2018, η Samsung Display κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην KIPO (Κορεατικό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας) για ένα αναδιπλούμενο smartphone, τύπου Z-Fold.


Παρόλο που το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είχε ήδη εγκριθεί από τα τέλη Μαΐου, χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι τις 7 Αυγούστου 2019 πριν από τη δημοσίευση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην κορεατική βάση δεδομένων, και σε αυτήν περιλαμβάνονται συνολικά 23 σκίτσα.

Πρόκειται για μια απλοϊκή, αλλά πολύ κομψή και πολυλειτουργική συσκευή. Το αναδιπλούμενο τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο με μία μεγάλη ευέλικτη οθόνη με ελάχιστες στεφάνες. Με την επέκτασή του έχετε στη διάθεσή σας ένα μεγάλο tablet.

Το smartphone διαθέτει δύο πτυσσόμενες ενότητες. Μία ενότητα οθόνης που μπορείτε να διπλώνετε προς τα εμπρός, και την άλλη που διπλώνεται προς τα πίσω. Επομένως, το όνομα “Z-Fold“, αναφέρεται στην συσκευή που έχει σχήμα Z.

Μόλις διπλωθεί, έχετε μία συσκευή πλήρους οθόνης. Καθώς η συσκευή διαθέτει μια μεγάλη ευέλικτη οθόνη, η οθόνη στο αριστερό τμήμα παίζει και τον ρόλο της βασικής οθόνης. Οι άλλες τρεις πλευρές δείχνουν μια μικρή στεφάνη.

Ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να διπλώσετε αυτό το τηλέφωνο με τέτοιο τρόπο ώστε το μεσαίο τμήμα της οθόνης να γίνει η μπροστινή οθόνη. Τα άλλα δύο τμήματα της οθόνης διπλώνουν προς τα πίσω, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή παραμένει εξαιρετικά συμπαγής. Αν επιλέξετε αυτό το στυλ δίπλωσης, τότε έχετε μια οθόνη και στις δύο πλευρές και μόνο μια στενή στεφάνη στο πάνω και στο κάτω μέρος.

Ευέλικτη πτυσσόμενη συσκευή


Χρειάζεστε δύο τμήματα οθόνης; Αυτό είναι επίσης δυνατό. Απλώς διπλώνετε μια οθόνη προς τα πίσω. Παρόλο που το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδίου δεν παρέχει καμία πληροφορία σχετικά με τις επιλογές λειτουργίας, μπορείτε να υποθέσετε ότι η διεπαφή (Λειτουργικό) θα ρυθμιστεί ανάλογα με το πώς διπλώνεται η συσκευή.

Το μέγιστο μέγεθος οθόνης αυτής της πτυσσόμενης συσκευής είναι 3x το πλάτος μιας σύγχρονης οθόνης ενός Smartphone. Αυτό το καθιστά μία πολύ ευέλικτη συσκευή. Στην πραγματικότητα έχετε ένα smartphone, tablet και έναν μικρό υπολογιστή – όλα σε ένα. Με το σωστό υλικό, θα είναι επομένως μια ιδανική συσκευή για multitasking, αλλά φυσικά και για την παρακολούθηση ενός βίντεο ή μιας ταινίας.

Αναμφισβήτητα, θα δοθεί προσοχή και στις επιδόσεις των Games. Τα smartphones χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για να παίζουν παιχνίδια. Με τη μεγάλη οθόνη της, αυτή η συσκευή θα είναι ιδανική για τα παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν κουμπιά ή συνδέσεις ορατές σε αυτό το μοντέλο. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποια κάμερα ορατή στα σκίτσα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει τίποτα, αφού το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποβλήθηκε από την Samsung Display και όχι από τη Samsung Electronics. Το επίκεντρο αυτού του διπλώματος ευρεσιτεχνίας εστιάζεται καθαρά στην διπλά πτυσσόμενη οθόνη.

Καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία, η Samsung Electronics θα παράσχει τα απαραίτητα εξαρτήματα που χρειάζονται ώστε να υποστηρίξει όλες τις πιθανές λειτουργίες ενός σύγχρονου Smartphone.

Παρ ‘όλα αυτά, βλέπετε μια σαφή τάση που επιβάλει όσο το δυνατόν λιγότερα φυσικά κουμπιά και θύρες πρόσβασης είναι δυνατόν. Αισθητικά αυτό φαίνεται να είναι καλύτερο. Ωστόσο, ο καθένας δεν είναι εξίσου θετικός σε αυτή την εξέλιξη. Εξάλλου, παραμένει να δούμε αν αυτή η πρακτική σχεδίασης θα γίνει επίσης αποδεκτή ως φιλική προς τον χρήστη.

Επιπλέον, υπάρχουν και περισσότερα χαρακτηριστικά που κρύβονται πίσω από την οθόνη. Όπως ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος ενσωματώνεται πίσω από την οθόνη σε όλο και περισσότερα μοντέλα smartphone. Επίσης φέτος αποκαλύφθηκαν τα πρώτα smartphones με ένα ηχείο μέσα στην οθόνη και τα πρώτα τηλέφωνα με κάμερα κάτω από την οθόνη που θα εμφανιστούν πιθανότατα το επόμενο έτος. Φυσικά είναι δυνατόν όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες να εφαρμοστούν και σε αυτό το φουτουριστικό μοντέλο.

Μελλοντικά πτυσσόμενα τηλέφωνα της Samsung


Προς το παρόν αυτό είναι ένα μοντέλο που μπορούμε να το ονειρευόμαστε μόνο. Μια τέτοια συσκευή αναδίπλωσης σίγουρα δεν θα εισαχθεί τα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, μια απλή αναδίπλωση της οθόνης είναι ήδη μια τεράστια πρόκληση, παρόλο που η Xiaomi έδειξε ήδη ένα πρότυπο μοντέλο στο MWC 2019 που θα μπορούσε να διπλωθεί δύο φορές. Και οι δύο πλευρές αυτής της μονάδας θα μπορούσαν να διπλωθούν προς τα πίσω. Ωστόσο,  η ανθεκτικότητα των εύκαμπτων οθονών αποδείχθηκε ότι ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο.

Παρ ‘όλα αυτά, φαίνεται να είναι θέμα χρόνου πριν τα πτυσσόμενα τηλέφωνα γίνουν η νέα τάση στην αγορά. Σίγουρα αυτού του είδους τα Smartphones προσφέρουν σαφή προστιθέμενη αξία – αν όλα λειτουργούν σωστά και δεν υπάρχουν προβλήματα όπως αυτά που αντιμετώπισε η Samsung με την δική της πρόταση.

Το μοντέλο Z-Fold όπως η Samsung το έχει κατοχυρήσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι σίγουρα ένας μεγάλος υποψήφιος για το μέλλον, και σίγουρα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα που έχουμε συναντήσει με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Redmi TV πέρασε από το Κινεζικό Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Ποιότητας από όπου…
Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο Reuters, το Facebook κάνει…
Translate »