News by Xiaomi Miui Hellas
Reviews

Οι νεότερες κάρτες microSD, εξακολουθούν να μην είναι καλές για τις εφαρμογές σας !

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πάρετε μια κάρτα microSD, εάν το τηλέφωνό σας τις υποστηρίζει με SD-Card Slot.


Μπορεί να σας στοιχίσει πολύ λιγότερο να αγοράσετε ένα τηλέφωνο με μικρότερο αποθηκευτικό χώρο,  και να του προσθέσετε επιπλέον χωρητικότητα με τιs SD κάρτες, αλλά αν νομίζετε ότι οι νέες κάρτες microSD της SanDisk θα είναι ισάξιες σε επιδόσεις του  ενσωματωμένου χώρου αποθήκευσης του τηλεφώνου σας, σκεφτείτε το ξανά.

Χαρακτηριστικά

Μοντέλο
400 GB Sandisk Ultra
128 GB Sandisk Extreme
64 GB Sandisk Extreme PRO
Χωρητικότητα 400GB 128GB 64GB
Διεπαφή UHS-I UHS-I UHS-I
Διαφήμιση μέγιστη ταχύτητα ανάγνωσης 100MB / s 160MB / s 170MB / s
Διαφημισμένη μέγιστη ταχύτητα εγγραφής Δεν παρέχεται 90MB / s 90MB / s
Αξιολογήσεις κάρτας C10, U10, Α1 C10, V30, U3, Α2 C10, V30, U3, Α2

Τα Καλά

Χωρητικότητα Μπορείτε να αγοράσετε 400GB αποθήκευσης σε κάτι τόσο μικρό σε διαστάσεις, όσο ένα γραμματόσημο που είναι απίστευτο.
Τιμή Οι κάρτες microSD γίνονται πολύ φτηνές. Ακόμη και τα 400GB κοστίζουν μόλις ~ $ 80.

Τα κακά

Μέγιστες ονομαστικές ταχύτητες Οι διογκωμένες ταχύτητες ανάγνωσης 160 & 170MB / s των SanDisk είναι εφικτές μόνο με ειδιούς αναγνώστες καρτών της εταιρείας. Τα αποτελέσματα στην πραγματική ζωή είναι κάτω από τα 100MB / s.
Τυχαίες ταχύτητες Η αναφορά για τις επιδόσεις των καρτών σε Random Read & Write που δίνουν οι εταιρείες είναι απλά, όνειρο θερινής νυκτός, καθώς ποτέ δεν θα τις έχετε σταθερές, και αυτό είναι ότι χειρότερο για τις εφαρμογές σας, που θα υποφέρουν από καθυστερήσεις.

Μπορεί να μην είναι τα πλαστικά κουτάκια του παρελθόντος, αλλά οι νέες συσκευασίες είναι δύσχρηστες. 

Οι κάρτες είναι συσκευασμένες σε πακέτα από πλαστικό και χαρτόνι που είναι δύσκολο να ανοίξουν, και συμπεριλαμβάνουν επίσης έναν προσαρμογέα SD πλήρους μεγέθους.

Πολλή μεγάλη σπατάλη συσκευασίας για ένα μικροσκοπικό αντικείμενο.

Μετρήσεις

Οι διαφημιζόμενες ταχύτητες μεταφοράς της SanDisk που ξεπερνούν τα 105MB/s είναι λίγο ανακριβείς. Τεχνικά ναι, μπορείτε να πετύχετε αυτούς τους αριθμούς στις περιορισμένες περιπτώσεις, αλλά μόνο μέσω των συσκευών ανάγνωσης καρτών SanDisk με τη δική τους ειδική τεχνολογία, η οποία φυσικά δεν υπάρχει όταν τοποθετείτε την κάρτα στο τηλέφωνό σας.

Μία κάρτα UHS-I στην πραγματικότητα έχει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στα 105MB / s, και αυτό είναι το θεωρητικό μέγιστο που θα δείτε σε ένα Smartphone, όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy, ανεξάρτητα της κατηγορίας μίας κάρτας microSD. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι απλά δεν πρόκειται να πάρετε την μέγιστη απόδοση μία κάρτα microSD στο τηλέφωνό σας.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι συσκευές αποθήκευσης στο Android δεν είναι πάντα ακριβείς σε συγκριτικές αξιολογήσεις . Η Google τροποποίησε τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε αυτές, κάτι που μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε περίεργους ή γελοία φουσκωμένους αριθμούς.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ένα Galaxy S9 ως δείκτης αναφοράς, μέσω ενός αναγνώστη καρτών που παρέχεται σε εμάς και συνιστάται από τη SanDisk για τις δοκιμές. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι κάρτες διαμορφώθηκαν αρχικά από τη συγκεκριμένη συσκευή σύμφωνα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της συσκευής.

SanDisk Extreme Pro 64GB A2

Αυτή η κάρτα κοστίζει περίπου $ 11-15 τη στιγμή, και διαφημίζεται ότι έχει ταχύτητες έως και 170MB/s ανάγνωση και 90MB/s εγγραφή. Όπως θα δείτε όμως παρακάτω, δεν θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό τον ρυθμό μεταφοράς δεδομένων.

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά τα Benchmarks που έκανε το androidpolice, απλά κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, καθώς εμείς εδώ θα σας δώσουμε μόνο τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα του Androbench

CrystalDiskMark στα Windows 10

SanDisk Extreme 128GB A2

Αποτελέσματα του Androbench

CrystalDiskMark στα Windows 10

SanDisk Ultra 400GB A1

Αποτελέσματα του Androbench

Κριτήρια αναφοράς CrystalDiskMark στα Windows 10

Πρέπει να αγοράσετε μία SD Card;

Ναι, αν χρειάζεσαι τον χώρο . Αλλά εδώ είναι το θέμα για τις κάρτες microSD: Δεν έχει σημασία αν είναι A1, A2 καθώς απλώς δεν αξίζει τον κόπο να τις χρησιμοποιήσετε για εφαρμογές.

Για τις παλιές συσκευές όπως το Moto G6, θα σας επιτραπεί να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες microSD ως αποκαλούμενο “υιοθετήσιμο αποθηκευτικό χώρο” που αναμιγνύει την κάρτα microSD με τον ενσωματωμένο χώρο. Άλλα νεώτερα Smartphones, όπως το S9, επιτρέπουν τη μετακίνηση μεμονωμένων εφαρμογών στην κάρτα microSD, και εσείς θα πρέπει να αναζητήσετε τι υποστηρίζει το τηλέφωνό σας, ώστε να είστε βέβαιοι ότι η κάρτα microSD θα μπορέσει να δεχθεί εφαρμογές σε αυτήν.

Η ταχύτερη από τις κάρτες που δοκιμάσαμε είχε βαθμολογία A2, δηλαδή υποτίθεται ότι έχει βαθμολογηθεί για τουλάχιστον 4.000 / 2.000 IOPS σε τυχαίες αναγνώσεις/εγγραφές. Αλλά ακόμη και με αυτή την ταχύτητα, είναι ακόμη πολύ πιο αργή από την ενσωματωμένη αποθήκευση αποθήκευση που έχει το τηλέφωνό σας. Για λόγους σύγκρισης, το Galaxy S9 πέτυχε πάνω από 30.338 / 6.962 IOPS σε τυχαίες 4Κ ανάγνωσης και εγγραφής, σε δοκιμές με το Androbench.

Ακόμα και smartphone ένα πολύ χαμηλή τιμή (~ $ 100), όπως τα Android Go τηλέφωνα, μπορούν να πετύχουν 5000-7000 IOPS για να ανάγνωση και πάνω από 2000 για εγγραφή. Αναλογικά λοιπόν, καμία κάρτα microSD Α2  δεν ήταν σε θέση να χτυπήσει ταχύτητες Α2 στις δοκιμές μας. 

Ωστόσο, η SanDisk υπολογίζει το IOPS σε εξαιρετικά σύντομο Burst  ή με διαφορετικά μεγέθη αιτημάτων IO, που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει με σημεία τα αναφοράς.

Εάν σκέφτεστε να πάρετε μια κάρτα microSD κατηγορίας A2 επειδή δεν έχετε χώρο για εφαρμογές, είναι προτιμότερο να ελευθερώσετε χώρο με άλλο τρόπο, γιατί θα καταλήξετε να έχετε εφαρμογές που θα τρέχουν πολύ αργά.

Από την άλλη πλευρά, εάν κάποιος ο οποίος θέλει απλώς να μεταφέρει ένα σωρό αρχεία ήχου – φωτογραφίες και βίντεο, ή άλλα τύπου δεδομένα και όχι εφαρμογές, προτείνονται απολύτως όποια θέλετε από αυτές τις κάρτες. Είναι αρκετά γρήγορες, φθηνές και δεν πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να αναπαράγετε περιεχόμενο από αυτές. Απλά παρακαλώ, μην τις αγοράζετε για να εγκαταστήσετε εφαρμογές σε αυτές, καθώς θα καταλήξετε να έχετε μία συσκευή που θα σέρνεται.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Μέχρι την Τρίτη αργά το βράδυ θα γίνει η διανομή των νέων 9.2.15…
Με άνοδο έκλεισε το 2018 όσον αφορά στις πωλήσεις καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας καθώς οι προσφορές κατά τη διάρκεια…
Translate »