News from Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Coronavirus: Οι επιστήμονες ανακοινώνουν την νέα κρυσταλλική δομή (υψηλής ανάλυσης) του Ιού !

Ο νέος τύπος του κοροναϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, συνεχίζει να εξαπλώνεται στην χώρα λαμβάνοντας χαρακτηριστικά πανδημίας, αφού τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν κρούσματα και σε άλλες χώρες.

Ο νέος ιός είναι αρκετά επικίνδυνος και ο αριθμός των θανάτων συνεχίζει να αυξάνεται. Προς το παρόν, οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να μάθουν για αυτόν τον νέο ιό,  και για τον τρόπο που θα μπορέσουν να περιορίσουν την εξάπλωσή του. Σήμερα, ένας συνδυασμός κινεζικών οργανισμών κυκλοφόρησε μια ανάλυση  της υψηλής κρυσταλλικής δομής που έχει ο ιός (Coronavirus (2019-nCoV) 3CL hydrolase).

Πριν κοιτάξουμε την κρυσταλλική δομή του, ας μάθουμε πρώτα μερικές συνοπτικές πληροφορίες για αυτόν τον νέο Ιο.

Νέα κρυσταλλική δομή υψηλής ανάλυσης του νέου Coronavirus

Σύμφωνα με το lifecience.com  αυτή είναι η τελευταία ενημέρωση για τον ιό και η εξάπλωσή του.

“Ενημέρωση το Σάββατο 26 Ιανουαρίου: Μια τρίτη περίπτωση του νέου ιού έχει επιβεβαιωθεί στις ΗΠΑ, στην Orange County της Καλιφόρνιας. Υπάρχουν επιπλέον 323 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις της νέας μόλυνσης από κοροναϊό και 13 επιπλέον θάνατοι στο Wuhan που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, σύμφωνα με την Επιτροπή Υγείας της επαρχίας Hubei . Αυτή η είδηση, μαζί με την αναφορά ενός θανάτου που σχετίζεται με τον ιό στη Σαγκάη και ενός άλλου στην επαρχία Χενάν, φέρνει τον αριθμό των θανάτων που συνδέονται με τον 2019-nCoV στην Κίνα έως και τους 56, σύμφωνα με την έκθεση των The New York Times. Την Κυριακή (26 Ιανουαρίου), ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων αύξησης έφτασε στα 1.975 περιστατικά, σύμφωνα με τους Times. Εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στην Κίνα, οι αναφορές για τη μόλυνση επιβεβαιώθηκαν στην Αυστραλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και επτά χώρες στην Ασία “.

Πόσο μακριά έχει εξαπλωθεί ο ιός μέχρι τώρα – Image Credit: CDC

Τι είναι ο κορωναϊός;

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι κοροναϊοί είναι μια μεγάλη οικογένεια ιών που μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικές ασθένειες όπως το κοινό κρυολόγημα. Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μολυνθούμε σε κάποιο σημείο της ζωής μας, αλλά τα συμπτώματα συνήθως είναι ήπια.

Ο κοροναϊός είναι ένας κοινός ιός παγκοσμίως που συναντάται στα ζώα, ωστόσο μερικές φορές, αρκετοί από αυτούς επηρεάζουν και τους ανθρώπους, και σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως έχουμε και τώρα, οι κοροναϊοί μπορούν να εξελιχθούν και να εξαπλωθούν από τα ζώα στον άνθρωπο. Όταν συμβεί αυτό, τα συμπτώματα είναι αρκετά σοβαρά και επικίνδυνα.

Η κρυσταλλική δομή υψηλής ανάλυσης του Ιού

Η επιδημία πνευμονίας από τον νέο κοροναϊό 2019-nCoV συνεχίζει να εξαπλώνεται. Υπάρχει τώρα εκτεταμένη συζήτηση ειδικά στην Κίνα σχετικά με τον αποχρωματισμό του ιού. Αυτός ο ιός έχει μια ισχυρή δυνατότητα μόλυνσης και μια μεγάλη περίοδο λανθάνουσας περιόδου. Αυτό καθιστά δύσκολη την ανίχνευσή του.

Πως είναι λοιπόν αυτό το “φάντασμα” από το οποίο κικδυνεύουμε ;

Σήμερα, η κοινή ερευνητική ομάδα της Κοινής Ερευνητικής Εταιρείας για την λοίμωξη της Κοινής Ακτινοβιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (2019-nCoV), ανακοίνωσε τα υψηλά επίπεδα της κλασματικής κρυσταλλικής δομής του νέου κοροναϊού 3CL 2019-nCoV.

Νέα κρυσταλλική δομή υψηλής ανάλυσης του νέου Coronavirus

Το προσωπικό αυτής της ομάδας δήλωσε ότι συνεχίζει τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη φαρμάκων για τη θεραπεία νέας πνευμονίας.

Η κινεζική βιομηχανία (ιδιαίτερα οι κατασκευαστές των smartphone) έχει κάνει πολλές δωρεές για να βοηθήσει την κατάσταση στο Wuhan από όπου προήλθε ο ιός.

 • Η Huawei εγκαθιστά σταθμούς βάσης 5G γρήγορα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού στο Wuhan.
 • Η Lenovo έχει στείλει όλο τον εξοπλισμό πληροφορικής που απαιτείται για να βοηθήσει με τον ιό .
 • Η Oppo, η Huawei και η Xiaomi έχουν δωρίσει τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μία για να βοηθήσουν.
 • Η Realme έστειλε περίπου 100.000 δολάρια για να βοηθήσει τα θύματα.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

  Xiaomi Miui Hellas
  Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
  Διαβάστε επίσης
  Η HONOR συνεχίζει την ανοδική του πορεία και αναπτύσσει περαιτέρω νέες επιπλέον κατηγορίες…
  Ολοκληρώθηκε η διανομή των νέων 20.1.15/16/21 ROM, για 24 συσκευές. Έγινε η διανομή…
  Translate »