News by Xiaomi Miui Hellas
Apps/Roms

MIUI : Αυτές είναι οι λειτουργίες που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία στις συσκευές μας

xiaomi-logo

Δείτε τις 13 διεργασίες του συστήματος που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία, στις συσκευές που τρέχουν το MIUI της Xiaomi.


Κάθε skin του Android έχει τα δικά του προβλήματα και ίδιο ισχύει φυσικά και για το MIUI της Xiaomi, το οποίο όπως γνωρίζουμε – έχει αρκετά. Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση μπαταρίας είναι από τις χειρότερες στο MIUI, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ίσως σε ορισμένες ROM, να υπάρχουν προ-ενεργοποιημένες ορισμένες υπηρεσίες που να καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία από κάποιες άλλες ROM.

Είναι ήδη γνωστό εδώ και καιρό , ότι η κινέζικη έκδοση του MIUI, είναι καλύτερα βελτιστοποιημένη από τις αντίστοιχες Global & EEA εκδόσεις του, αλλά σίγουρα υπάρχουν και ορισμένες εφαρμογές – λειτουργίες του συστήματος που που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία.

Σε αυτό το ερώτημα – δηλαδή στο ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία, προσπάθησαν να μας αποκαλύψουν σήμερα οι προγραμματιστές του Android skin της Xiaomi, και τα αποτελέσματα που θα δούμε παρακάτω δεν προκαλούν έκπληξη.Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αποκαλύφθηκαν από τους προγραμματιστές του MIUI, υπάρχουν εφαρμογές και υπηρεσίες που καταναλώνουν περισσότερο από άλλες, και αυτές τις πληροφορίες παρουσίασε σήμερα στο ITHome, ο Qiao Zhongliang , Διευθυντής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της  Xiaomi Internet.

Η εικόνα που θα δείτε παρακάτω είναι μεταφρασμένη από τα Κινέζικα μέσω του Yadex OCR, για να σας διευκολύνει στην ανάγνωση, και μας αποκαλύπτει τις 13 διεργασίες του συστήματος που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία στις συσκευές μας, που τρέχουν το MIUI της Xiaomi.

Οι διεργασίες με την υψηλότερη επίπτωση στην κατανάλωση της μπαταρίας είναι στην πραγματικότητα οι πρώτες έξι, ενώ οι υπόλοιπες 7 έχουν χαμηλότερο βάρος και σαφώς χαμηλότερη επίπτωση στην αυτονομία της μπαταρίας.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να διευκρινίσουμε, πως όλα αυτά που βλέπετε παρακάτω αναφέρονται στην κινεζική έκδοση του MIUI και όχι στην Global ή την ΕΕΑ, που ίσως εκεί τα πράγματα να είναι αρκετά διαφορετικά (προς το χειρότερο κατά την άποψή μας).

Έτσι λοιπόν, η υπηρεσία την περισσότερη μπαταρία είναι αυτή που σχετίζεται με την τοπικό εντοπισμό θέσης (GPS). Με το ποσοστό να φτάνει στο 18% , ο εντοπισμός θέσης στο GPS καταναλώνει την  περισσότερη μπαταρία, αλλά δεν γνωρίζουμε η συνολική διάρκεια χρήσης πάνω στο οποίο υπολογίστηκε αυτό το ποσοστό.

Παρακάτω βρίσκουμε τη χρήση μεμονωμένων εφαρμογών όπως η προβολή μικρής διάρκειας βίντεο, τα παιχνίδια και οι κλήσεις, οι οποίες καταναλώνουν κατά μέσο όρο το 17% της μπαταρίας. Ακολουθεί η οθόνη με ποσοστό στο 15% – κάτι το οποίο συχνά υποτιμάται, αλλά είναι ένα από τα πρώτα που μπορούμε παρατηρήσουμε στις Global εκδόσεις του MIUI Global, πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις  >  Μπαταρία, ώστε να δούμε για πόση συνολική διάρκεια ενεργοποιήθηκε η οθόνη στην συσκευή μας.Συνεχίζοντας με την τέταρτη διεργασία κατά σειρά που καταναλώνει την περισσότερη μπαταρία είναι η φωτεινότητα, με ποσοστό που φτάνει στο 14% κατά μέσο όρο. Το ποσοστό αυτό μπορεί να γίνει ακόμη πιο μεγάλο, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε το smartphone με το AOD (πάντα ενεργή οθόνη)  ενεργοποιημένο στις OLED οθόνες.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να ρίξουμε το ποσοστό κατανάλωσης στην οθόνη, είναι να χρησιμοποιήσετε πάντα την αυτόματη φωτεινότητα, ακόμα κι αν αυτή δεν λειτουργεί πάντα σωστά.

Η αυτόματη εκκίνηση εφαρμογών με ποσοστό στο 11% είναι η τελευταία που βλέπουμε στην σειρά της κατάταξης των TOP 5, και είναι μια λειτουργία που προτείνουμε να ενεργοποιηθεί μόνο για τις εφαρμογές που χρειαζόμαστε καθημερινά, όπως το WhatsApp για παράδειγμα.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Το τελευταίο διάστημα έχει κατακλυστεί το διαδίκτυο με διάφορες φήμες και διαρροές που…
Η AMD παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο η αρχιτεκτονική Zen 4 της…
Translate »