News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Reviews » Προστατέψτε το σπίτι σας από φωτιά με το Smart Smoke Alarm Kit GS559AH (Ανιχνευτής καπνού) από την Meross
Reviews

Προστατέψτε το σπίτι σας από φωτιά με το Smart Smoke Alarm Kit GS559AH (Ανιχνευτής καπνού) από την Meross

Meross-logo

Τώρα μπορείτε να κάνετε δικό σας το Smart Smoke Alarm Kit GS559AH από την Meross (Αισθητήρας + HUB) μόλις στα 55,99$ και με δωρεάν αποστολή απευθείας από το δικό τους κατάστημα


Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε σε αυτό το mini-Review, το Smart Smoke Alarm Kit από την Meross – έναν νέο συναγερμό/αισθητήρα ανίχνευσης καπνού που δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

Προτού όμως συνεχίσουμε, ας δούμε πρώτα μια μικρή περίληψη από τα χαρακτηριστικά του :

Χαρακτηριστικά και δυνατότητες

 • Έλεγχος έως και 16  συσκευών :
  Έρχεται μαζί με Hub που μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα μέχρι και 16 αυτόνομες συσκευές (αισθητήρες, ανιχνευτές καπνού, βαλβίδες θερμοστάτη).
 • Ασφαλές και αξιόπιστο :
  Συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης CE EN14604 (πιστοποιημένο από την Intertek ), και ο συναγερμός δίνει ήχο που φτάνει σε ένταση τα 85dB (μέγιστο).
 • Διασύνδεση (Link) μεταξύ άλλων αισθητήρων συναγερμού :
  Όταν ένας αισθητήρας ανιχνεύσει καπνό, τότε αυτόματα όλοι οι υπόλοιποι αισθητήρες θα ηχήσουν συναγερμό ώστε σας υπενθυμίσουν άμεσα. (εάν αγοράσετε πολλούς αισθητήρες καπνού.)
 • Άμεση Ειδοποίηση:
  Μέσω της εφαρμογής της Meross ή της εφαρμογής Apple Home θα λάβετε αμέσως ειδοποίηση στο Smartphone σας όταν εντοπιστεί κίνδυνος στον χώρο που εποπτεύουν.
 • Αντικαταστάσιμη μπαταρία :
  Στην συσκευασία περιλαμβάνονται και 2 x 1,5V μπαταρίες AA που μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα.
 • Αυτοματισμός :
  Μπορείτε να ορίσετε τους κανόνες και τα σενάρια για τον έλεγχο και άλλων συσκευών της Meross μέσω της εφαρμογής.
 • Ανίχνευση καπνού και υπερθέρμανσης:
  Εκτός από την ανίχνευση καπνού, μπορεί επίσης να ανιχνεύσει την υπερθέρμανση στον χώρο που εποπτεύουν. Όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή (54 – 70℃), θα ηχήσει αμέσως ο συναγερμός.
 • Λειτουργεί με το Apple HomeKit και είναι συμβατό με το SmartThings.

Όπως αναφέρεται παραπάνω, αυτός ο αισθητήρας καπνού είναι ικανός να παράγει ήχο έως και τα 85dB, ενώ το ηχείο που διαθέτει σας ειδοποιεί επίσης και για την χαμηλή στάθμη της μπαταρίας.

Οι περισσότεροι ανιχνευτές καπνού διαθέτουν συνήθως μια μη αντικαταστάσιμη μπαταρία που διαρκεί μέχρι και 10 χρόνια και μετά θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον αισθητήρα με κάποιο καινούργιο. Όμως το κιτ που μας προσφέρει η Meross, περιλαμβάνει στην συσκευασία του 2 μπαταρίες xAA, που μπορούν να αντικατασταθούν πολύ εύκολα, ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αναμένεται να είναι περίπου στους 12 μήνες.

Το καλό είναι επίσης ότι αυτός ο ανιχνευτής καπνού, όχι μόνο μπορεί να ανιχνεύσει καπνό αλλά και την υπερθέρμανση στον χώρο που εποπτεύει (μεταξύ 54 ~ 70ºC), παρέχοντάς σας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η συσκευή είναι συμβατή το HomeKit της Apple και το SmartThings της Samsung, αλλά όχι με το Google Assistant ή την Alexa της Amazon. Πρόκειται λοιπόν για έναν «έξυπνο» ανιχνευτή καπνού, και θα λαμβάνετε επίσης ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν συμβεί κάτι και λείπετε από το σπίτι.

Επίσης μπορεί φυσικά να εξακολουθεί να λειτουργεί αυτόνομα χωρίς το HUB (δηλαδή ως ηχητικός συναγερμός στον χώρο), ακόμα κι αν η συνδεσιμότητα με το HUB που συνοδεύει την συσκευή είναι απενεργοποιημένο.

Όπως είπαμε παραπάνω δεν είναι απλά ένας αισθητήρας – ανιχνευτής καπνού, αλλά είναι ένα πλήρες KIT που συμπεριλαμβάνει εκτός από τον ίδιο τον αισθητήρα και έναν διανομέα (HUB) που είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα και ο λόγος είναι αρκετά απλός.

Οι ίδιοι οι αισθητήρες δεν συνδέονται με την εφαρμογή Smart Home ή SmartThings μέσω του WiFi, αλλά συνδέονται απευθείας στο HUB, το οποίο με τη σειρά του συνδέεται στο δίκτυό σας χρησιμοποιώντας το WiFi (2,4 GHz). Αυτός ο τρόπος διασύνδεσης είναι ο καλύτερος, γιατί μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα έως και 16 από αυτές τις συσκευές στο ίδιο HUB, το οποίο όχι μόνο αναλαμβάνει το φορτίο της διασύνδεσης με την εφαρμογή Smart Home ή SmartThings, αλλά επιτρέπει επίσης σε όλους τους ανιχνευτές καπνού να συνδέονται μεταξύ τους, έτσι ώστε όταν ένας αισθητήρας ανιχνεύσει καπνό, οι άλλοι συναγερμοί θα σας ειδοποιούν επίσης.

Επίσης, το ίδιο HUB μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση άλλων αισθητήρων της εταιρείας, όπως ο αισθητήρας θερμοκρασίας, υγρασίας και άλλους.

Συσκευασία και τοποθέτηση

Μέσα στην συσκευασία που είναι ποιοτική και προσεγμένη, βρίσκουμε τις βίδες για να το στερεώσουμε στον τοίχο, τον ανιχνευτή καπνού, το HUB, ένα τροφοδοτικό μαζί με το USB καλώδιο, και 2 x 1,5V μπαταρίες AA.

Ο ίδιος ο ανιχνευτής καπνού είναι πολύ ωραίος και καλοφτιαγμένος, έχει όμορφο σχεδιασμό και τα πλαστικά του είναι πάνω από το μέσο όρο. Έχει ένα ωραίο ματ λευκό χρώμα και δεν είναι γυαλιστερό, κάτι το οποίο το κάνει να φαίνεται πιο Premium και το καθιστά κατάλληλο για σχεδόν κάθε τύπο διακόσμησης.

Οι διαστάσεις του είναι περίπου 12 cm σε διάμετρο και στα 3.67 cm σε πάχος, και αφού πρώτα τοποθετήσετε την βάση του στον τοίχο, μετά αρκεί μια απλή περιστροφή του ανιχνευτή στην βάση για να το στερεώσει. Μόλις κουμπωθεί η συσκευή στην βάση της, αυτό θα προκαλέσει την αυτόματη ενεργοποίηση του ίδιου του ανιχνευτή χάρη στον διακόπτη που βρίσκεται στο πίσω μέρος και μετακινείται από τον ίδιο τον βραχίονα.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την συσκευή, μπορείτε να πιέσετε στο κέντρο της συσκευής (πάνω στον κυκλικό δίσκο, και θα ακουστεί ο ήχος που είναι πολύ πιο αδύναμος από όταν λειτουργήσει κανονικά ο συναγερμός, και υπάρχει επίσης ένα μικρό LED που αναβοσβήνει και επιβεβαιώνει ότι ο αισθητήρας είναι ενεργοποιημένος.

Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά του απευθείας από το κατάστημα της ίδιας της εταιρείας, με τιμή στα 55,99$ και με δωρεάν αποστολή.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram  ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (ENG Language) so that you are the first to learn our every news!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε ένα Review

Xiaomi Miui Hellas
Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης
Σήμερα το MMORC.COM συνεχίζει ακάθεκτο με νέες Φθινοπωρινές προσφορές, σε γνήσια κλειδιά ενεργοποίησης…