News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi CC9e : Δοκιμάστηκαν οι επιδόσεις του σε διάφορα σενάρια, και αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Στις 2 Ιουλίου , ανακοινώθηκαν τα smartphones της σειράς Xiaomi CC9. Ανάμεσά τους και το Xiaomi CC9e που είναι και το πρώτο Smartphone της Xiaomi που φοράει τον  Snapdragon 665.


Ο SD 665 είναι κατασκευασμένος με την διαδικασία ολοκλήρωσης στα 11nm, έχει επεξεργαστή γραφικών Adreno 6, αναβαθμισμένο DSP Hexagon 686, υποστήριξη HVX κλπ. Παράλληλα, η απόδοση του AI έχει αυξηθεί σημαντικά.

Προκειμένου να καταστεί σαφές σε όλους σε ποια κατηγορία ανήκει το νέο smartphone της Xiaomi,  η εταιρεία έχει παράσχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την απόδοσή του σε διάφορες συνθήκες. Οι πληροφορίες αναφέρονται στη συνολική απόδοση, συμπεριλαμβανομένης της CPU, της GPU, της AI, της ταχύτητας ανάγνωσης / γραφής, της απόδοσης στα παιχνίδια κλπ.

Ο SD665 μπορεί να θεωρηθεί ως νέα κινητή πλατφόρμα σειράς Qualcomm 600 με την νέα διαδικασία παραγωγής LPN 11nm, η οποία είναι πιο προηγμένη από τη διαδικασία των 14nm του Snapdragon 660.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ

Το νέο SOC της Qualcomm έχει 4 μεγάλους και 4 μικρούς πυρήνες στην αρχιτεκτονική του,  όπως και στον Snapdragon 660. Η ταχύτητα ρολογιού του πυρήνα Kryo 260 είναι μέχρι και τα 2.0GHz. Έτσι, η συσκευή θα κάνει χρήση των ισχυρών πυρήνων όταν για παράδειγμα παίζετε κάποιο παιχνίδι ή χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή που απαιτεί ισχύ, ενώ στην καθημερινή περιήγηση σε ιστοσελίδες και σε άλλες “ελαφριές” εφαρμογές, όπως η ανάγνωση μηνυμάτων, θα γίνεται χρήση των μικρών πυρήνων, εξοικονομώντας ενέργεια με αυτό τον τρόπο.

Στο τεστ του GeekBench 4, η πλατφόρμα Snapdragon 665 και Kirin 710 σημείωσε ελαφρώς καλύτερη επίδοση τόσο στα τεστ μονού πυρήνα,  όσο και σε multi-core δοκιμές.

GPU

Ο SD665 της Qualcomm χρησιμοποιεί τον νέο επεξεργαστή γραφικών Adreno 610, ο οποίος παρέχει μια βελτιωμένη εμπειρία παιχνιδιού και περισσότερα Frames. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και στην υποστήριξη για το Vulkan 1.1, μέσω του οποίου η κατανάλωση ενέργειας μπορεί θεωρητικά να μειωθεί κατά 20%.

Στο 3D Mark, στο σενάριο υψηλής επίδοσης και φορτίου, όπως το Sling Shot Extreme, ο Snapdragon 665 σημείωσε 1131 πόντους, ένα σκορ δηλαδή που είναι 1,5 φορές μεγαλύτερο από αυτό με το Kirin 710. Σύμφωνα με το Vulkan API, το σκορ του Snapdragon 665 είναι επίσης 52% υψηλότερο από αυτό του Kirin 710.

AIE Engine ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Όπως αναφέρθηκε, το νέο SOC  υποστηρίζει την τρίτη γενιά τεχνητής νοημοσύνης AIE Engine της Qualcomm. Ενσωματώνει ένα ενσωματωμένο υψηλής απόδοσης Hexagon 686 DPS, το οποίο είναι νεότερο από αυτό του Snapdragon 660, και υποστηρίζει HVX vector τεχνολογίες που με λίγια  λόγια, μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες AI της αναγνώρισης φωτογραφιών του smartphone. Με τη σειρά του, αυτό θα βοηθήσει στην πιο φυσική θόλωση πορτραίτου, στον διαχωρισμό του ανθρώπινου δέρματος, και γενικά στην καλύτερη επεξεργασία των φωτογραφιών σε πραγματικό χρόνο.

Κατά τις δοκιμές στο AImark, το Xiaomi CC9e με τον Snapdragon 665 σημείωσε 15762 πόντους, ενώ το Kirin 710 σημείωσε 4415 πόντους. Η διαφορά μεταξύ των δύο τεχνολογιών είναι προφανής και χαοτική σε αυτό το test.

UFS 2.1

Το Xiaomi CC9e είναι εξοπλισμένο με μνήμη LPDDR4x και μνήμη flash UFS 2.1. Οι δυνατότητες ανάγνωσης και γραφής δεδομένων είναι πολύ καλύτερες. Στο τεστ Androbench, το UFS 2.1 στο Xiaomi CC9e με ένα κανάλι έχει 506MB/s σε Random Read (Ανάγνωση) και  100MB/s στην εγγραφή, και σε σύγκριση με την ενσωματωμένη μνήμη flash eMMC του  Kirin 710, έχει προφανή πλεονεκτήματα. Έτσι, το Mi CC9e θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία στην αποσυμπίεση αρχείων στα παιχνίδια και την ταχύτητα φόρτωσης.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Μετά την κατανόηση των δυνατοτήτων της CPU, GPU και AI, μπορούμε να δούμε τη συνολική απόδοση των Snapdragon 665 και Kirin 710 μέσω του Antutu. O Snapdragon 665 βαθμολογείται με 147.393 πόντους στο AnTuTu, ενώ το Kirin 710 βαθμολογείται με 131.107.

Σε ένα παρόμοιο Bench με άλλο πρόγραμμα, το Xiaomi CC9e με τον Snapdragon 665 σημείωσε 195.214 πόντους, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από το 145.897 της πλατφόρμας του Kirin 710.

Όσο για τις επιδόσεις στα παιχνίδια, το Xiaomi CC9e μπορεί να τρέξει ομαλά το γνωστό κινητό παιχνίδι MOBA. Ακόμα και σε πολύ απαιτητικές σκηνές η συσκευή δεν έχει πρόβλημα με τον ρυθμό ανανέωσης. Ο μέσος ρυθμός καρέ είναι στα 58,7fps, και η διακύμανση είναι μικρή.

Κάτω από τις ίδιες ρυθμίσεις οθόνης, ο μέσος ρυθμός ανανέωσης που πέτυχε το Kirin 710 είναι 54,3 fps.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Ένα νέο σκάνδαλο δονεί τη βιομηχανία της τεχνολογίας και είναι επικών προδιαγραφών. Superhuman…
Αν θέλεις να αποκτήσεις ένα καλό TV-Box σήμερα είναι η ευκαιρία, καθώς το…
Translate »