News by Xiaomi Miui Hellas
Δελτίο τύπου

Νέα στρατηγική συνεργασία Sigfox Hellas και Vantage Towers Greece για την πανελλαδική διάθεση του 0G IoT δικτύου

xiaomi-logo

Τη στρατηγική και μακροπρόθεσμη συνεργασία τους ανακοίνωσαν η Vantage Towers, κορυφαία εταιρεία διαχείρισης παθητικού εξοπλισμού στην Ευρώπη και η Sigfox Hellas, ο επίσημος πάροχος της Sigfox στην Ελλάδα.


Αποκτώντας πρόσβαση στις υποδομές της Vantage Towers Greece, η Sigfox Hellas θα πετύχει την πανελλαδική διάθεση του 0G(1) IoT δικτύου της (Διαδίκτυο των Πραγμάτων), προσφέροντας γρήγορα και απρόσκοπτα ένα ευρύ φάσμα έξυπνων IoT λύσεων και υπηρεσιών στους πελάτες της.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν ένα μακροχρόνιο πλαίσιο συνεργασίας με στόχο να καλύψουν όλες τις μητροπολιτικές περιοχές, λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας. Η συνεργασία παρέχει στη Sigfox Hellas πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers Greece, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 5.200 σημεία, και στηρίζει το πλάνο της Sigfox να αναπτύξει λύσεις ΙοΤ σε ολόκληρη την επικράτεια με ένα γρήγορο, οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο, συμβάλλοντας έτσι στο στρατηγικό πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Χάρη στις υποδομές και στην εξειδίκευση της Vantage Towers Greece, η Sigfox Hellas θα αυξήσει άμεσα το αποτύπωμά της σε ολόκληρη την Ελλάδα υλοποιώντας τις υπηρεσίες της σε μια πληθώρα διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών (αστικές, ημιαστικές, αγροτικές).

Σίλεια Καντάρου, Business Development Manager Vantage Towers Greece:

Η αναδυόμενη τεχνολογία του Internet of Things (IoT) και η αναμενόμενη ταχεία ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια θα επαναπροσδιορίσουν το τοπίο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Η συνεργασία της Vantage Towers Greece με τη Sigfox Hellas αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, βοηθώντας παράλληλα τη Sigfox να επιταχύνει σημαντικά τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της και να προσφέρει αξιόπιστες, αδιάλειπτες και επεκτάσιμες υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα, στηριζόμενη στις ευρείας κλίμακας υποδομές της Vantage Towers.

Ευάγγελος Αργύρης, Chief Executive Officer Sigfox Hellas:

Η Sigfox είναι το ιδανικό δίκτυο ΙοΤ για την υλοποίηση Έξυπνων Λύσεων σε μεγάλη κλίμακα, με ένα απαράμιλλο παγκόσμιο οικοσύστημα παρόχων λύσεων και συνεργατών. Η συνεργασία μας με την Vantage Towers Greece μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου ΙοΤ, το οποίο θα ενδυναμώσει τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα στην ψηφιακή τους ετοιμότητα προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον μέσω της βελτιστοποίησης της χρήσης ενεργειακών πόρων και πληροφορικής στην εξαγωγή δεδομένων από το πεδίο.

Σχετικά με την Sigfox

Η Sigfox είναι πρωτοπόρος στο δίκτυο 0G(1) και ο κορυφαίος παγκοσμίως πάροχος υπηρεσιών IoT (Internet of Things). Η Sigfox προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό λύσεων εξαιρετικά χαμηλού κόστους και εξαιρετικά χαμηλής ισχύος μέσω ενός ενιαίου παγκόσμιου δικτύου, το οποίο ανήκει και λειτουργείται από 72+ φορείς της Sigfox, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις να παρακολουθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Με περισσότερες από 18 εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές και 70 εκατομμύρια μηνύματα που στέλνονται κάθε μέρα, η Sigfox βοηθά τους πελάτες της να εξάγουν δεδομένα με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής και να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό σε βασικούς τομείς όπως η παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων.

Πιστοποιημένη με ISO 9001 και υποστηριζόμενη από ένα ισχυρό οικοσύστημα συνεργατών, η Sigfox ιδρύθηκε το 2010 με έδρα το Labège της Γαλλίας, και γραφεία στη Βοστώνη, το Ντάλας, το Ντουμπάι, τη Μαδρίτη, το Παρίσι, το Σάο Πάολο, τη Σιγκαπούρη και το Τόκιο.

Η Sigfox Hellas είναι ο επίσημος πάροχος της Sigfox στην Ελλάδα. Η διαχείριση του 0G IoT δικτύου επιτρέπει την υλοποίηση καινοτόμων λύσεων σε Έξυπνες Πόλεις, στο Περιβάλλον, στην Διαχείριση Υποδομών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και σε προγράμματα Παρακολούθησης Υγείας καθώς και σε πολλές άλλες περιπτώσεις που δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε μεγάλη κλίμακα χωρίς την υποστήριξη ενός οικονομικά αποδοτικού, εύρωστου και αξιόπιστου δικτύου που εγγυάται την Ποιότητα Υπηρεσιών (QoS). Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2019 με έδρα στην Αθήνα.

Σχετικά με την Vantage Towers

Η Vantage Towers είναι κορυφαία εταιρεία πύργων τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη με 82.000 σημεία σε δέκα χώρες, που συνδέει ανθρώπους, επιχειρήσεις και συσκευές σε αστικά κέντρα και αγροτικές περιοχές.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020. Η έδρα βρίσκεται στο Ντίσελντορφ, στη Γερμανία. Από τον Μάρτιο του 2021, η Vantage Towers είναι εισηγμένη στο Γερμανικό Χρηματιστήριο στην Φρανκφούρτη.

Το χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers περιλαμβάνει πύργους και κεραίες τηλεπικοινωνιών σε στέγες κτιρίων, συστήματα διανομής κεραιών (DAS) και μικρές κυψέλες. Η Vantage Towers κατασκευάζει, λειτουργεί και μισθώνει αυτή την παθητική υποδομή στη Vodafone και σε άλλους παρόχους δικτύων, συνεισφέροντας στην καλύτερη συνδεσιμότητα και στην βιώσιμη ψηφιοποίηση της Ευρώπης.


** 0G(1)  Τι είναι το δίκτυο 0G;
Το δίκτυο 0G είναι ένα ειδικό, ασύρματο δίκτυο χαμηλού εύρους ζώνης ειδικά σχεδιασμένο για τη σύνδεση απλών, χαμηλής ισχύος και χαμηλού κόστους συσκευών IoT στο διαδίκτυο. Η απλότητα του 0G σημαίνει ότι οι πόλεις μπορούν να αποφύγουν λύσεις IoT που απαιτούν κάρτες SIM, οι οποίες μπορούν να κοστίσουν έως και 40 $ ΗΠΑ (35 €) ανά συσκευή. 


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η Google δημιούργησε ένα…
Φημολογείται έντονα το τελευταίο διάστημα πως η Xiaomi ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της…
Translate »