News by Xiaomi Miui Hellas
Χρήσιμες εφαρμογές

Μας τελείωσε το Google Play Music – όλοι τώρα καλούνται να μεταφερθούν στο YouTube Music

Αργότερα μέσα στη χρονιά τo Google Play Music θα σταματήσει τη λειτουργία του, και η εταιρία ενθαρρύνει τους χρήστες να μεταφέρουν τις μουσικές τους λίστες και βιβλιοθήκες στο YouTube Music με ένα απλό κλικ.


Η Google κυκλοφόρησε σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με την κατάρρευση του Google Play Music και έφτιαξε ένα κουμπί γρήγορης μεταφοράς στο YouTube Music για όσους θέλουν να κάνουν την αλλαγή.

Το 2017 η Google είχε δηλώσει ότι κάποια στιγμή θα συγχωνεύσει το Google Play Music με την μουσική της υπηρεσία στο YouTube, γνωστή τότε ως YouTube Red. Η κίνηση αποσκοπούσε στην αποφυγή σύγχυσης μεταξύ των μουσικών της υπηρεσιών, αλλά χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια μέχρι να γίνει πραγματικότητα.

Το Google Play Music θα κλείσει αργότερα φέτος. «Προς το παρόν, οι χρήστες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση και στις δύο υπηρεσίες», δήλωσε η Google σε μια ανάρτησή της. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα έχουν χρόνο να μεταφέρουν το περιεχόμενό τους και να συνηθίσουν το YouTube Music, οπότε θα παράσχουμε αρκετές ενημερώσεις πριν από τον τερματισμό πρόσβασης των χρηστών στo Google Play Music αργότερα αυτό το έτος.»

Η εταιρία αναφέρει ότι έχει δημιουργήσει έναν «αβίαστο» τρόπο για τους χρήστες να μεταφέρουν τις μουσικές βιβλιοθήκες και τις λίστες αναπαραγωγής τους στο YouTube Music, ελπίζοντας ότι οι υποστηρικτές του Google Play Music δεν θα χάσουν πολλά.

Όσοι θέλουν να ξεκινήσουν από τώρα, μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή YouTube Music στα τηλέφωνά τους και απλά να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί μεταφοράς μέσα στην εφαρμογή. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα ανεβάσει τις αγορές σας, θα προσθέσει τα τραγούδια και τα άλμπουμ, τις λίστες αναπαραγωγής και βασικά όλες τις προτιμήσεις σας από το προφίλ σας που έχετε στο Google Play Music.

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα ή έως και μερικές ημέρες για να ολοκληρωθεί, λέει η Google, αλλά μόλις ολοκληρωθεί, οι προτιμήσεις σας θα πρέπει να εμφανίζονται στην εφαρμογή YouTube Music.

Ωστόσο, δεν έχουμε εντοπίσει ακόμα το κουμπί μεταφοράς στην εφαρμογή YouTube Music. Η Google λέει ότι μπορείτε, επίσης, να ξεκινήσετε τη μεταφορά μέσω του ιστότοπου music.youtube.com/transfer. Όμως, η σελίδα αυτή τη στιγμή λέει σε ορισμένους χρήστες ότι θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους.

«Όλοι οι χρήστες του Google Play Music θα λάβουν σύντομα ένα email με λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο έναρξης της μεταφοράς του πλήρους ιστορικού και του περιεχομένου του Google Play Music, καθώς και των podcast, στα νέα εφαρμογή», πρόσθεσε η εταιρία.

Αυτό περιλαμβάνει και τα στοιχεία χρέωσης. «Τα μέλη του Google Play Music Unlimited θα λάβουν αυτόματα το αντίστοιχο επίπεδο του YouTube Music Premium ή του YouTube Premium με βάση το επίπεδο των παροχών με την τρέχουσα συνδρομή τους, στην ίδια τιμή», αναφέρει η Google.

For podcasts, the company wants users to try out the Google Podcasts app, which you can also use to transfer your podcast subscriptions to via this dedicated webpage.

Ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο οι χρήστες προτιμούσαν να παραμείνουν στο Google Play Music αντί να μεταβούν στο YouTube Music, είναι ότι το Google Play Music επέτρεπε να ανεβάσει κανείς τα δικά του αρχεία μουσικής στην εφαρμογή ενώ το YouTube Music δεν το έκανε.

Αλλά αυτό άλλαξε νωρίτερα φέτος, όταν το YouTube Music παρουσίασε μια λειτουργία upload μουσικής, σηματοδοτώντας τον ερχομό του τέλους για το Google Play Music. Τώρα, μπορείτε να προσθέσετε έως και 100.000 προσωπικά κομμάτια στη βιβλιοθήκη σας στο YouTube Music, μία αύξηση άνω των 50.000 συγκριτικά με το Google Play Music.

Στη σημερινή ανακοίνωση, η εταιρία αναγνωρίζει ότι η αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, η Google λέει ότι το YouTube Music προσφέρει ορισμένες βελτιωμένες λειτουργίες σε σχέση με την παλιά υπηρεσία, όπως διευρυμένες λίστες αναπαραγωγής και μια έξυπνη λειτουργία αναζήτησης, η οποία έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να βρείτε νέα τραγούδια στην cloud βιβλιοθήκη του YouTube.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Το τελευταίο προϊόν της Xiaomi είναι ένα ρομπότ που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με…
Η Mediatek θα ανακοινώνει ένα νέο SoC την ερχόμενη Δευτέρα, που από ότι…
Translate »