News by Xiaomi Miui Hellas
Τεχνολογία

Tesla : Θα εισάγει αισθητήρες για να προστατεύσει από θερμοπληξία τα ξεχασμένα παιδιά στο αυτοκίνητο

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων περιμένει την έγκριση της FCC για μια μικρής εμβέλειας συσκευή ανίχνευσης κίνησης.


Η εταιρεία Tesla ζητά έγκριση από την επιτροπή FCC για μια συσκευή ανίχνευσης κίνησης που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της εγκατάλειψης παιδιών σε αυτοκίνητα που αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες καθώς και να αποτρέψει την κλοπή αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρεται στο Reuters, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων θέλει να ρίξει στην αγορά ένα διαδραστικό εργαλείο μικρής εμβέλειας το οποίο χρησιμοποιεί μη αδειοδοτημένη τεχνολογία ανίχνευσης millimeter wave (mmWave) radar.

Το gadget, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ανιχνεύει κίνηση και μπορεί να αναγνωρίσει όσους είναι μέσα σε αυτό, βοηθώντας να περιοριστεί ο κίνδυνος της θερμοπληξίας σε μικρά παιδιά εντός του οχήματος, καθώς και να προστατεύσει τον κόσμο μέσω ανάπτυξης αερόσακων προηγμένης τεχνολογίας και υπενθυμίσεων για τη ζώνη ασφαλείας. Για να μην αναφέρουμε μαζί με όλα αυτά και την προστασία απέναντι σε πιθανούς κλέφτες.

Επειδή αυτές οι παροχές υγιεινής και ασφάλειας υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και επειδή η αυστηρή τήρηση των κανονισμών θα μείωνε την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της συσκευής, υπάρχει το κίνητρο για να δοθεί η έγκριση,” έγραψε η Tesla στην έκκλησή της στις 31 Ιουλίου προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών FCC.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές που εκπέμπουν ραδιο-συχνότητες και εστιάζουν στο εξωτερικό του οχήματος, η τεχνολογία της Tesla θα επικεντρώνεται στο εσωτερικό—καθώς το όχημα είναι ακινητοποιημένο και καθώς κινείται. Αυτό έχει εφαρμογή σε όλα, από τον εντοπισμό ενός σπασμένου παραθύρου μέχρι τις υπενθυμίσεις για τη ζώνη ασφαλείας και την λειτουργία του αερόσακου (κατά περίπτωση).

Κάνοντας αναφορά στον Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων, η Tesla ανέφερε ότι περισσότερα από 50 παιδιά πέθαναν από θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο το 2018 και το 2019—όπου περισσότερα από τα μισά από αυτά τα ξέχασαν και τα εγκατέλειψαν στο αυτοκίνητο. Το σύστημα mmWave, ωστόσο, στοχεύει στην αποφυγή θανατηφόρων ατυχημάτων με την ικανότητά του να βλέπει μέσα από μαλακά υλικά (όπως μία κουβέρτα που σκεπάζει ένα παιδικό κάθισμα), να διαφοροποιεί έναν άνθρωπο από ένα τυχαίο αντικείμενο και να ανιχνεύει μικρο-κινήσεις (αναπνοές και καρδιακούς παλμούς).

Η επιτροπή FCC έχει ξεκινήσει ένα δημόσιο διάλογο μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου για το αίτημα της Tesla—κάτι που θυμίζει μια παρόμοια προσπάθεια το 2016 από την Google να άρει το ανώτατο επιτρεπτό όριο μέχρι το οποίο μπορούσαν να λειτουργούν διαδραστικές συσκευές ανίχνευσης κίνησης μικρής εμβέλειας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk πέρσι εισήγαγε το Dog Mode —έναν τρόπο να προστατεύει τα ζώα μέσα στο αυτοκίνητο και να μην αναστατώνει τους διερχόμενους. Οι ιδιοκτήτες του Model 3 μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία ελέγχου θερμοκρασίας για να διασφαλίσουν την άνεση στα ζώα που αφήνουν στο αυτοκίνητο, ενώ εμφανίζεται ευκρινώς και η εσωτερική θερμοκρασία στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου μαζί με ένα μήνυμα ότι ο οδηγός θα επιστρέψει σύντομα.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα το γνωστό σε όλους μας Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 229 κουπόνια και…
Η Amazfit (θυγατρική της Huami) επανασχεδιάζει εξ'ολοκλήρου την εφαρμογή που συνοδεύει τα Wearable…
Translate »