News by Xiaomi Miui Hellas
Roms

MIUI 12.5 : Τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στη συσκευή σας μετά την ενημέρωση

xiaomi-logo

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχουμε επαινέσει τις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρει το MIUI της Xiaomi, ένα από τα καλύτερα Android Skin που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και αρκετά προβλήματα.


Δυστυχώς, από ότι φαίνεται, όσο μεγαλώνει ανεξέλεγκτα ο αριθμός των Smartphones που κυκλοφορεί η εταιρεία, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και αρκετά προβλήματα με Bugs που ταλαιπωρούν τους χρήστες των συσκευών, ειδικά τώρα που σχεδόν ολοκληρώνεται η διανομή της τελευταίας έκδοσης υλικολογισμικού της Xiaomi – το MIUI 12.5.

Αν και η νέα έκδοση του MIUI 12.5 υπόσχεται πολλές βελτιώσεις στην ομαλότητα χρήσης αλλά και στις βελτιστοποιήσεις που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση της αυτονομίας της μπαταρίας, ωστόσο δεν είναι λίγα τα προβλήματα που ανακαλύπτονται σταδιακά από τους χρήστες των συσκευών που αναβαθμίζονται στην νέα έκδοση.

Έτσι λοιπόν, παρακάτω θα αναφερθούμε στα πιο σημαντικά προβλήματα που έχουν καταγραφεί έως τώρα, τα οποία είναι βέβαιο πως σύντομα λυθούν με νέα αναβάθμιση που θα παρέχει η Xiaomi μέσω των ΟΤΑ Updates στην εφαρμογή αναβάθμισης του MIUI.


MIUI 12.5: Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μετά την ενημέρωση στην νέα έκδοση

1. Προβλήματα με τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα δίκτυα

Μεταξύ των χιλιάδων δυνατοτήτων που έχουν τα σύγχρονα smartphones, η βασικότερη λειτουργία που θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει χωρίς προβλήματα είναι να πραγματοποιεί κλήσεις. Από ότι φαίνεται όμως  αυτή η πιο στοιχειώδης λειτουργία για ένα κινητό τηλέφωνο, σε μερικές περιπτώσεις μετά από την αναβάθμιση στο πρόσφατο MIUI 12.5 – καθίσταται αδύνατη.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν αρκετοί κάτοχοι των Mi 10 και Redmi Note 10S που αναφέρουν προβλήματα στις κλήσεις, αστάθεια στην σύνδεση με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας αλλά και προβλήματα στο σήμα δικτύου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και η σύνδεση στο WiFi επηρεάζεται με συχνές αποσυνδέσεις, καθώς και από την αστάθεια του σήματος στα 5G δίκτυα, που λύνεται με την αναγκαστική εναλλαγή αποκλειστικά σε δίκτυα 4G.

2. Προβλήματα με μαύρη οθόνη

Αρκετοί κάτοχοι των POCO F3, Mi 10T, Mi 10T Pro, Redmi Note 10 Pro και Redmi Note 10S, έχουν αναφέρει ξαφνικά προβλήματα με “μαύρο” στις οθόνες τους μετά τη λήψη μιας νέας ειδοποίησης. Το εν λόγω πρόβλημα από ότι φαίνεται σχετίζεται με την αποτυχία προβολής ενός animation που είναι ενσωματωμένο στο SDK του MIUI, ωστόσο από ότι φαίνεται έχει ήδη κυκλοφορήσει νέα ενημέρωση στο MIUI 12.5 για αυτές τις συσκευές που δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Αν και εσείς έχετε κάποια από τις παραπάνω συσκευές, τότε βεβαιωθείτε πως έχετε λάβει την τελευταία ενημέρωση στο MIUI 12.5 από την Xiaomi, μέσω της εφαρμογής αναβάθμισης στην συσκευή σας.

miui 12.5

3. Τα προβλήματα στο Mi Note 10 Pro

Δυστυχώς η αναβάθμιση στο MIUI 12.5 για τους κατόχους του Mi Note 10 Pro δεν πρόσφερε την καλύτερη εμπειρία στους κατόχους των συσκευών, καθώς μετά την αναβάθμιση οι συσκευές εμφάνισαν συμπτώματα αργής απόκρισης στην οθόνη και μεγάλες καθυστερήσεις στο φόρτωμα των εφαρμογών.

Προς το παρόν, η ενημέρωση για αυτές τις δύο συσκευές διακόπηκε και η εταιρεία εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος.

4. Προβλήματα με την αφή της οθόνης στο Mi 11 Lite 4G

Σε ορισμένους κατόχους Mi 11 Lite 4G, προέκυψαν προβλήματα με τη λειτουργία της αφής στην οθόνη, αν και σε πολλούς υπήρχε το ίδιο πρόβλημα ακόμη και πριν από την ενημέρωση στο MIUI 12.5.

Επομένως, είναι πιθανό ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα να μην οφείλεται στο MIUI 12.5, αλλά ίσως σε ελαττωματικό Hardware σε αυτές τις συσκευές.5. Διάφορα άλλα προβλήματα

Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες παραπονέθηκαν ότι μετά την ενημέρωση στο MIUI 12.5, η συσκευές τους εμφανίστηκαν να έχουν κορεσμένο (γεμάτο) τον εσωτερικό τους χώρο, καθιστώντας αδύνατη την αποθήκευση νέων φωτογραφιών, βίντεο και ακόμη και την εγκατάσταση ή ενημέρωση νέων εφαρμογών.

Πολλοί είναι επίσης οι κάτοχοι του Redmi Note 8 Prο, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ενημερώσουν την συσκευή τους στo MIUI 12.5 μέσω του MIUI Updater (εφαρμογή αναβάθμισης), καθώς αυτή η εφαρμογή  αντικαταστάθηκε κατά λάθος από τον Updater της Google, που σίγουρα δεν θα σας ειδοποιήσει ποτέ για τις ενημερώσεις του MIUI.

Εν ολίγοις, αν και έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά και πολλές βελτιώσεις στο MIUI 12.5 από τους προγραμματιστές της ομάδας της Xiaomi, υπάρχουν τόσες πολλές συσκευές που έχει κυκλοφορήσει η XIaomi τα τελευταία χρόνια, που ίσως είναι αδύνατον να γίνουν όλες οι απαραίτητες διορθώσεις και δοκιμές που χρειάζεται πριν από την διανομή των νέων εκδόσεων του MIUI, με αποτέλεσμα κάποια σοβαρά Bugs να ξεφεύγουν από την προσοχή των προγραμματιστών, ταλαιπωρώντας τους κατόχους των συσκευών χωρίς λόγο.

Μήπως ήρθε ο καιρός για την Xiaomi, να σταματήσει να βγάζει τόσο πολλές συσκευές κάθε χρόνο, και να επικεντρωθεί στην κυκλοφορία μικρότερου αριθμού συσκευών, προκειμένου να έχει όλο τον διαθέσιμο χρόνο που χρειάζεται για να αφιερώσει στον καλύτερο έλεγχο των ενημερώσεων στο MIUI που είναι αφιερωμένες σε αυτές τις συσκευές;

Αν αντιμετωπίζετε και εσείς κάποιο πρόβλημα με την Xiaomi συσκευή σας σε επίπεδο λογισμικού, μπορείτε να απευθυνθείτε στο φόρουμ της κοινότητάς μας ΕΔΩ, και θα λάβετε βοήθεια από πολλά έμπειρα μέλη μας, αλλά και από τους διαχειριστές της κοινότητας.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

7 σχόλια

Avatar
Μαρία 21 July 2021 at 19:29

Έχω το redmi note 8 pro. Έκανα την ενημέρωση χτες το βράδυ και… Έμεινα χωρίς τηλέφωνο. Η οθόνη δεν ανταποκρίνεται πια. Έχω ελπίδες να σωθεί το τηλέφωνό μου;

Απάντηση
Miui_Art
Miui_Art 21 July 2021 at 19:38

Μαρία,
Πάτησε παρατεταμένα και ταυτόχρονα τα πλήκτρα αύξησης έντασης του ήχου μαζί με το πλήκτρο Power και περίμενε να ανοίξει η οθόνη.
Μόλις ανοίξει η οθόνη και σου εμφανιστεί ένα λαγουδάκι με την ένδειξη Fastboot, τότε πάτα παρατεταμένα το πλήκτρο Power μέχρι να κάνει επανεκκίνηση η συσκευή σου.

Αν αποτύχουν όλα τα παραπάνω, τότε μπορείς να αναφέρεις το πρόβλημά σου στο φόρουμ της συσκευής σου ΕΔΩ >> https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Board/331-RedMi-Note-8-Pro-Begonia/ ώστε να λάβεις βοήθεια από πολλά έμπειρα μέλη μας.

Αν αγόρασες την συσκευή σου από κάποιο επίσημο κατάστημα του δικτύου διανομής της InfoQuest και έχεις ακόμη ενεργή εγγύηση, μπορείς να απευθυνθείς από εκεί που το αγόρασες.

Απάντηση
Avatar
Δημοσθένης 21 July 2021 at 01:20

Είμαι κάτοχος Mi 10T 5G και δεν λειτουργούν καθόλου τα δεδομένα και παρατηρώ ότι το σήμα δικτύου αλλάζει απότομα. Πιστεύετε υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω γενικά ή να επιστρέψω στο mi 6 οπού δεν είχα τέτοιο πρόβλημα?

Απάντηση
Avatar
Αndreas72 20 July 2021 at 16:07

Προσωπικά κάτοχος Mi 10T αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν μιλάω σε κλήση είναι όλα καλά αλλά όταν απομακρύνω το τηλέφωνο από το αυτί για να το κλείσω έχει μείνει σε Black screen με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τερματίσω την κλήση.
Μόνο εξαιρετική δουλειά δεν θα έλεγα ότι κάνει πλέον “δυστυχώς” η xiaomi.

Απάντηση
Avatar
Θανος 20 July 2021 at 10:39

Εμένα πάλι με το Mi10 δεν μου έχει έρθει ποτέ το miui 12. 5… οπότε δεν ξέρω αν με αυτά που διαβάζω καλώς ή κακώς δεν μου ήρθε..

Απάντηση
Avatar
Dimitri's floriotis 20 July 2021 at 21:35

Καλησπέρα εγώ έχω με το Xiaomi redmi 9 note μετά την αναβάθμιση της miui12 πρόβλημα με την σύνδεση του wifi χάνει τις συνδέσεις στα wifi με τα οποία είμαι συνεχώς συνδεδεμένος, εαν απομακρυνθω μου ζητά πάλι τον κωδικό και εάν τον βάλω δεν μου αναφέρει κοινοποίηση κωδικού αλλά αποθήκευση και δεν επικοινωνει τότε απενεργοποιω το wifi και αμέσως το ενεργοποιω και όλα είναι εντάξει και άλλες φορές απομακρυνωμαι από το σπίτι και όταν επανέλθω μου ζητά πάλι σύνδεση ,κωδικούς και τα υπολοιπα

Απάντηση
Avatar
Σταυρος 19 July 2021 at 21:50

πως γινετε να εχει γινει “εξαιρετικη δουλεια” κατα τα γραφωμενα του αρθρογραφου ,την στιγμη που με καθε ενημερωση αχρηστευονται πολλες βασικες λειτουργειες του τηλεφωνου.εχω το ρεντμι νοτ 10 προ και εκτος απο μαυρη οθονη στο τελειωμα της κλησης να γινονται τερματισμοι κλησεων στο ακαιρο,να ανοιγουν 10 εφαρμογες στην τσεπη και η λυση να ειναι ,για μενα τουλαχιστον,να ακυρωσω το διπλο ταπ για ενεργοποιηση οθονης.πραγματι “εξαιρετικη δουλεια”.

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Τον προηγούμενο μήνα, αξιωματούχοι του Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge Customs κατάσχεσαν 308 επεξεργαστές δέκατης…
Τ ώρα το Redmi Note 10S (6/64GB - NFC - EU version) μπορεί…
Translate »