News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Τουλάχιστον 25 πάροχοι θα λανσάρουν υπηρεσίες 5G το 2019

Σημείο εκκίνησης θα αποτελέσει το 2019 για τα ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς (5G) με μεγάλες αλλαγές να βρίσκονται προ των πυλών προεξοφλώντας σαρωτικές αλλαγές στη βιομηχανία των ασύρματων δικτύων, ακόμα κι αν η πλήρη στροφή από το 4G στo 5G διαρκέσει μερικά χρόνια.


Σήμερα, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, ήδη 72 πάροχοι δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στα δίκτυα νέας γενιάς, και 25 εξ αυτών θα αρχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες 5G εντός του τρέχοντος έτους, με τον αριθμό να αναμένεται να διπλασιαστεί το επόμενο διάστημα.

Μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς το αρχικό στάδιο των δικτύων, θα είναι και η ανταπόκριση των καταναλωτών όσον αφορά στις συσκευές. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πουληθούν ένα εκατομμύριο τέτοιου είδους συσκευές το 2019, με τον αριθμό αυτό να επεκτείνεται σε 15-20 εκατομμύρια έως το 2020. Αντίστοιχος είναι και ο αριθμός των 5G pucks/modems που θα πουληθούν την τρέχουσα χρονιά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Deloitte Global, η ευρεία υιοθέτηση συσκευών 5G θα χρειαστεί χρόνο. Ωστόσο, «το δίκτυο 5G έχει μεγαλύτερα περιθώρια μαζικής χρήσης σε σχέση με τα γνωστά 4G δίκτυα γι αυτό και οι προοπτικές που ανοίγει για το μέλλον είναι μεγάλες». Η Deloitte εκτιμά ότι τα δίκτυα 5G, τα «έξυπνα» ηχεία και η Τεχνητή Νοημοσύνη βασισμένη σε cloud θα αυξήσουν τα επόμενα χρόνια την παγκόσμια συνδεσιμότητα. Όπως αναφέρει στις προβλέψεις της για τους κλάδους της Τεχνολογίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Τηλεπικοινωνιών (ΤΜΤ Predictions 2019), η συνολική αξία των «έξυπνων» ηχείων στην αγορά, αναμένεται να φτάσει τα 7 δισ.δολ. το 2019, καθιστώντας την κατηγορία την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανάμεσα στις υπόλοιπες συνδεόμενες συσκευές.

Τεχνητή νοημοσύνη


Η Deloitte προβλέπει επίσης ότι το 2019 οι εταιρείες θα επιταχύνουν περαιτέρω τη χρήση λογισμικού και υπηρεσιών που βασίζονται σε cloud με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Μεταξύ των εταιρειών που χρησιμοποιούν το AI, το 70% θα αποκτήσει δυνατότητες AI μέσω επιχειρησιακού λογισμικού που βασίζεται σε cloud. Επιπρόσθετα, το 65% θα δημιουργήσει εφαρμογές AI χρησιμοποιώντας υπηρεσίες ανάπτυξης με βάση το cloud. Επίσης, έως το 2020 το ποσοστό διείσδυσης του επιχειρησιακού λογισμικού με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη και υπηρεσίες ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης θα φτάσει το 87% και 83% αντίστοιχα.

«Μέχρι στιγμής, τα αρχικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης έχουν συγκεντρωθεί κυρίως από ’’τεχνολογικούς γίγαντες’’ με εκτεταμένους οικονομικούς πόρους, ισχυρή υποδομή πληροφορικής και πολύ εξειδικευμένο ανθρώπινο κεφάλαιο. Ωστόσο, το cloud θα ενισχύσει την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την καλύτερη απόδοση των επενδύσεων και αναμένουμε ότι τα οφέλη αυτά θα επεκταθούν γρήγορα πέρα από τους πρωτοπόρους της AI σε ένα ευρύτερο φάσμα επιχειρήσεων» αναφέρει η Deloitte.

«Έξυπνα» ηχεία


Στο μεταξύ, τα λεγόμενα «έξυπνα» ηχεία συνεχίζουν να «εξαφανίζονται» από τα ράφια των καταστημάτων, αφού οι πωλήσεις τους αγγίζουν τις 164 εκατ.συσκευές, με μέση τιμή πώλησης 43$ ανά συσκευή. Τα συνολικά έσοδα της βιομηχανίας θα αυξηθούν κατά 63%, σε σύγκριση με τα 4,3 δισ. δολάρια το 2018.

Ωστόσο, ο κλάδος -σύμφωνα με την Deloitte θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν για να επιτύχει τις πλήρεις δυνατότητες ανάπτυξής του: «Οι τεχνολογίες αναγνώρισης ομιλίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, αλλά θα χρειαστεί να υποστηρίζονται περισσότερες γλώσσες, ώστε η τεχνολογία να μην αποκλείει μέρος του πληθυσμού και να υιοθετηθεί παγκοσμίως» αναφέρουν οι αναλυτές.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Παραδόθηκαν οι νέες XTRV-9.1.17 & ARΩMA ROM και είναι διαθέσιμες σε όλους σας.…
Το παιχνίδι Survival είναι τώρα διαθέσιμο από το Mi App Store για τις…
Translate »