News by Xiaomi Miui Hellas
Samsung

Samsung : Νέα πατέντα δείχνει ένα πλήρες διαφανές Smartphone που μοιάζει να έχει βγει από κάποια Sci-Fi ταινία

Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Samsung, υποδηλώνει ότι η εταιρεία δοκιμάζει την κατασκευή ενός εντελώς διάφανου Smartphone.


Αν πιστεύατε ότι οι φιλοδοξίες της Samsung για την κατασκευή του πρώτου της πτυσσόμενου Smartphone ήταν εξωφρενικές, ίσως θα πρέπει τώρα να το ξανασκεφτείτε μετά την εμφάνιση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας, που υποδηλώνει ότι η εταιρεία δοκιμάζει την κατασκευή ενός εντελώς διάφανου Smartphone.

Credits : nl.letsgodigital.org

Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά εμφανίστηκε τον Αύγουστο, και περιγράφει τα περίπλοκα βήματα και τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την δημιουργία ενός διαφανούς τηλεφώνου.

Κάθε εικονοστοιχείο στην οθόνη του τηλεφώνου θα επιτρέπει στο φως να περάσει μέσα από αυτό, καθιστώντας την οθόνη διαφανή. Στα σχέδια των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Samsung, αυτή η διάφανη οθόνη μοιάζει με ένα παράθυρο, μέσα από το οποίο μπορεί να φανεί το χέρι του κατόχου. Μόνο οι στεφάνες της συσκευής φαίνεται να είναι αδιαφανείς.

https://nl.letsgodigital.org/

Τα νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Samsung εντοπίστηκαν από το ολλανδικό τεχνολογικό blog LetsGoDigital, το οποίο παρείχε επίσης και το πρώτο mock-up (Render) της εν λόγω συσκευής. Δεν είμαστε σίγουροι για την χρησιμότητα μιας τέτοιας συσκευής που μοιάζει να έχει βγει από κάποια Sci-Fi ταινία, αλλά είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό εργαλείο μάρκετινγκ που δίνει μεγάλη διαφήμιση στην τεχνολογική υπεροχή της εταιρείας.

Οι φιλοδοξίες για την κατασκευή κάποιου διάφανου Smartphone δεν είναι μία καινούργια υπόθεση. Για παράδειγμα, η LG έκανε πρώτη μία προσέγγιση με το GD900, αλλά αυτή η συσκευή είχε μόνο ένα διαφανές πληκτρολόγιο.

LG GD900

Η Sony Ericsson ακολούθησε αργότερα το Xperia Pureness, το οποίο, προς τιμήν του, παρουσίασε μία διαφανή οθόνη, η οποία όμως δεν ήταν πολύ καλή.

Xperia Pureness

Η Samsung έχει αναπτύξει κάποιες διαφανείς οθόνες OLED και στο παρελθόν, αλλά αυτές χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για διαφημιστικούς σκοπούς και για την σήμανση σε διάφορα πολυκαταστήματα και υπηρεσίες. Σε ένα smartphone όμως, όπου ο χώρος για τα υλικά είναι πολύ πολύ περιορισμένος, η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας γίνεται πολύ πιο περίπλοκη.

Η εταιρεία θα πρέπει να βρει έναν τρόπο στέγασης της μπαταρίας και των άλλων εξαρτημάτων, ώστε να μην παρεμβαίνουν στη διαφανή οθόνη, ή κατά κάποιον τρόπο, να κάνει αυτά τα υλικά διαφανή.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που επιδείχθηκε από το διαφανές τηλέφωνο της εταιρείας Ταϊβάν Polytron Technologies το 2013. Η κάρτα SD και τα ταινιωτά καλώδια της συσκευής ήταν ακόμη ορατά, παρά το διαφανές σώμα του τηλεφώνου.

Polytron Technologies

Αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σπάνια καταλήγουν να εφαρμόζονται σε mainstream συσκευές, οπότε μην περιμένετε από την Samsung να κυκλοφορήσει σύντομα μια διαφανή σειρά του Galaxy S ή Note. Όμως, η αναζήτηση της επόμενης μεγάλης καινοτομίας στα smartphone οδηγεί τις εταιρείες μερικές φορές σε ακραίες προσεγγίσεις με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους καταναλωτές.

Μέσω του : androidauthority.com
Πηγή : LetsGoDigital


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα το Cafago επιστρέφει με μία πρόταση αφοράς που σίγουρα θα ενδιαφέρει όλα…
Μετά από την παρουσίαση της εκπληκτικής Mi TV LUX OLED Transparent Edition στις 55…
Translate »