News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Οδηγοί » Πως να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αυτονομία της μπαταρίας στο Xiaomi Smartphone σας (Συμβουλές και οδηγίες)
Οδηγοί

Πως να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αυτονομία της μπαταρίας στο Xiaomi Smartphone σας (Συμβουλές και οδηγίες)

Guide-logo

Εάν η μπαταρία του τηλεφώνου σας εξαντλείται γρήγορα, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα για τις λύσεις που σας προτείνουμε


Αυτό το άρθρο είναι ένας μικρός οδηγός για το πώς θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διάρκεια ζωής από την μπαταρία στο κινητό σας τηλέφωνο.

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να ελέγξτε αν υπήρξε απότομη πτώση ή υπερβολική άνοδος της θερμοκρασίας στην περιοχή όπου βρισκόταν πρόσφατα το τηλέφωνό σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κακή ηλεκτροχημική δραστηριότητα των ιόντων λιθίου στις μπαταρίες κινητών τηλεφώνων είναι ένα εγγενές χαρακτηριστικό όλων των μπαταριών λιθίου, και είναι φυσιολογικό να υπάρχει μικρότερη αυτονομία στην μπαταρία σε ακραίες θερμοκρασίες (χαμηλή & υψηλή).

Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη αυτονομία της μπαταρίας, το κινητό σας τηλέφωνο διαθέτει έναν ειδικό μηχανισμό προστασίας από την χαμηλή και υψηλή θερμοκρασία. Όταν για παράδειγμα η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι κάτω από 15°C, τότε η μπαταρία θα εισέλθει αυτόματα στη λειτουργία προστασίας και θα αρχίσει να περιορίζει το ρεύμα εξόδου και την τάση της μπαταρίας.

Όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι χαμηλότερη (ή γύρω στους 0° C), το τηλέφωνό σας μπορεί να χάσει πολύ περισσότερη από την ισχύ που του παρέχει η μπαταρία και να απενεργοποιηθεί αυτόματα. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενεργοποιηθεί η συσκευή σας στη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης (χαμηλότερη από το 30% της ισχύος). Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτό το φαινόμενο είναι φυσιολογικό και συνιστάται να προχωρήσετε στην επαναφόρτιση του τηλεφώνου όταν η θερμοκρασία επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Εάν η θερμοκρασία είναι φυσιολογική, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

 1. Εάν διαπιστώσετε ότι η συσκευή σας έχει πολύ μικρή αυτονομία της μπαταρίας, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσετε πόσο ώρες περνούν από όταν η μπαταρία σας είναι φορτισμένη στο 100% μέχρι την στιγμή που η συσκευή σας ενημερώνει ότι έχει χαμηλή μπαταρία και θα πρέπει να την φορτίσετε.Θα πρέπει επίσης να προσδιορίσετε εάν το τηλέφωνό σας χρησιμοποιείται πολύ συχνά από την στιγμή που το φορτίζετε πλήρως.
 2. Εάν η έκδοση του MIUI που έχετε στην συσκευή σας είναι η πιο πρόσφατη, συνιστάται να ενεργοποιήσετε την εξοικονόμηση της μπαταρίας και να παρατηρήσετε την κατάταξη κατανάλωσης ενέργειας υλικού και λογισμικού. Σε κανονικές συνθήκες χρήσης, η οθόνη, το σύστημα Android, η αναμονή του τηλεφώνου, το Android OS και ούτω καθεξής, καταναλώνουν συγκριτικά την περισσότερη ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα Android τηλέφωνα που έχουν μεγάλη οθόνη. Γενικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η οθόνη καταναλώνει την περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία.
 3. Συνιστάται να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κανονικά, η κατάσταση αναμονής καταναλώνει περίπου το 10% της ενέργειας ανά νύχτα (σε 8 ώρες αναμονής) και μόνο περίπου το 2% στη λειτουργία πτήσης.*
 4. Εάν η στάθμη της μπαταρίας είναι πολύ χαμηλή και αναβοσβήνει το Led που σας ειδοποιεί ότι σε λίγα λεπτά θα σβήσει η συσκευή σας από χαμηλή μπαταρία, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας και να το φορτίσετε αμέσως.
 5. Επειδή πολλές από τις Android εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στην συσκευή σας ξεκινούν και εκτελούνται αυτόματα στο παρασκήνιο, προτείνεται η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η χρήση της συσκευής για λίγο διάστημα χωρίς να κάνετε επαναφορά των εφαρμογών. Δείτε πόσος χρόνος χρειάζεται για να φορτίσει η μπαταρία της συσκευής σας στο 100%, και πόση αυτονομία σας δίνει μετά από πλήρη φόρτιση. Συνήθως με μια μέτρια χρήση, μιάμιση μέρα αυτονομία στην μπαταρία είναι φυσιολογικό.
 6. Εάν τα προβλήματα στην αυτονομία της μπαταρίας άρχισαν μετά την ενημέρωση του συστήματος σε νεότερη έκδοση του MIUI, συνιστάται να εγκαταστήσετε από την αρχή μία πλήρης ROM και όχι το μικρό ΟΤΑ πακέτο που σας ήρθε μέσω της εφαρμογής αναβάθμισης στην συσκευή σας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία που θα ακολουθήσετε – ΕΔΩ
 7. Εάν το τηλέφωνό σας δεν χρησιμοποιείται έντονα και η υπερθέρμανση και η κατανάλωση ενέργειας εξακολουθούν να είναι υπερβολικές, συνιστάται να στείλετε τις συσκευές σας σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης ή στο Support της εταιρείας για έλεγχο. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Xiaomi εδώ: mi.com/global/support/contact

Πρόσθετες Συμβουλές

 • Συνιστάται να ελέγξετε εάν η εξάντληση της μπαταρίας προκαλείται από κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή στις Ρυθμίσεις Μπαταρία Στατιστικά χρήσης μπαταρίας.
 • Φορτίστε πλήρως το τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τον παρεχόμενο φορτιστή και ελέγξτε εάν υπάρχει ξανά εξάντληση της μπαταρίας.

Επιπλέον, μπορείτε να υποβάλετε σχόλια και να ανεβάσετε αρχεία καταγραφής σχετικά με την ανώμαλη κατανάλωση ενέργειας, προκειμένου να βοηθήσετε τους Developer του MIUI να βελτιστοποιήσουν και να αναλύσουν καλύτερα το ζήτημα εγκαίρως. Ελέγξτε αυτό το νήμα για περισσότερες πληροφορίες: new.c.mi.com/global/post/452691

Αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων

Εάν η αυτονομία της μπαταρίας έχει μεγάλες διακυμάνσεις

H ισχύς και η αυτονομία της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου μετράται από λογισμικό και η ακρίβεια αυτών των μετρήσεων δεν είναι πάντα ακριβής. Είναι φυσιολογικό η αυτονομία της μπαταρίας να έχει διακυμάνσεις (ή ακόμα και να αυξηθεί) μετά την επανεκκίνηση της συσκευής. Εάν η στάθμη της μπαταρίας αλλάζει συχνά και παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις, τότε μπορείτε να κάνετε τα εξής

 1. Αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του MIUI.
 2. Φορτίστε πλήρως την μπαταρία χρησιμοποιώντας τον παρεχόμενο φορτιστή μετά τον τερματισμό της συσκευής.

Εάν η στάθμη της μπαταρίας εξακολουθεί να έχει μεγάλες διακυμάνσεις, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Support για έλεγχο.

Τι πρέπει να κάνω εάν η μπαταρία εξαντληθεί γρήγορα ή εξαντληθεί μετά από υπερθέρμανση;

 1. Εάν το πρόβλημα παρουσιαστεί μόνο μία φορά, συνεχίστε να παρατηρείτε την συμπεριφορά της μπαταρίας. Η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε αυτήν την περίπτωση.
 2. Εάν αυτό συμβαίνει συχνά, συνιστάται να φέρετε την συσκευή σας στο κέντρο σέρβις για έλεγχο.
Μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλής (0°C ή χαμηλότερης) ή εξαιρετικά υψηλής (40° ή μεγαλύτερης) θερμοκρασίας. Όταν η μπαταρία ξεπεράσει τα όρια ασφαλούς θερμοκρασίας, το τηλέφωνό σας θα απενεργοποιηθεί αυτόματα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της μπαταρίας. Μετακινήστε το τηλέφωνο σε περιβάλλον θερμοκρασίας δωματίου για κανονική χρήση., πρόσθεσε η εταιρεία.

10 τρόποι για να βελτιώσετε την αυτονομία της μπαταρίας

 1. Ενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα στην οθόνη
 2. Απενεργοποιήστε την πάντα ενεργή οθόνη (AOD)
 3. Ενεργοποιήστε την Σκοτεινή λειτουργία (Dark Mode)
 4. Ενεργοποιήστε την εξοικονόμηση της Μπαταρίας
 5. Απενεργοποιήστε τον Βοηθό φωνής της Google
 6. Παρακολουθήστε τακτικά τα στατιστικά χρήσης της μπαταρίας
 7. Περιορίστε την χρήση των εφαρμογών που καταναλώνου υπερβολική ενέργεια
 8. Περιορίστε στο ελάχιστο τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο
 9. Απενεργοποιήστε όλα τα Animations (Κινούμενες εικόνες & εικονίδια – Ζωντανές ταπετσαρίες)
 10. Να διατηρείτε πάντα ενημερωμένες τις εφαρμογές στην πρόσφατη έκδοση, και να αναβαθμίζετε το το MIUI – Android όταν σας έρθει ενημέρωση.

Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram  ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (ENG Language) so that you are the first to learn our every news!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε ένα Review

Xiaomi Miui Hellas
Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης
Η Xiaomi έχει αρχίσει να ετοιμάζει τις πρώτες παγκόσμιες εκδόσεις του MIUI που…