News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Twitch : Αναστέλλει το λογαριασμού του Προέδρου Trump και το Reddit κάνει ban το The_Donald

Η εταιρεία επιβεβαιώνει πως ο λογαριασμός του Donald Trump στο Twitch έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή.


Εν τω μεταξύ, το reddit έκλεισε το subreddit The_Donald. Όσοι προσπαθούν να επισκεφτούν το twitch.tv/donaldtrump ή r/The_Donald/ αυτή τη στιγμή βλέπουν μηνύματα σφάλματος.

Εκπρόσωπος του Twitch δήλωσε:

Δεν επιτρέπεται η συμπεριφορά μίσους στο Twitch. Σύμφωνα με τις πολιτικές μας, το κανάλι του Προέδρου Trump βρίσκεται προσωρινά σε αναστολή από το Twitch, εξαιτίας σχολίων που έγιναν σε stream, και το προσβλητικό περιεχόμενο καταργήθηκε.

Το Twitch παρέθεσε δύο βίντεο που παραβιάζουν τους κανόνες του. Το πρώτο είναι η γνωστή ομιλία εκκίνησης της εκστρατείας του Trump, που πρόσφατα αναμεταδόθηκε στο Twitch, στην οποία ο Trump υποτιμά τους μεξικανούς μετανάστες. “Φέρνουν ναρκωτικά. Φέρουν έγκλημα. Είναι βιαστές”, λέει.

Το δεύτερο βίντεο ήταν από το πρόσφατο συλλαλητήριο του Trump στην Tulsa της Oklahoma. Ο πρόεδρος πρότεινε ότι η διακοπή της χρηματοδότησης στην αστυνομία θα οδηγήσει τους ισπανόφωνους άνδρες στο να ληστέψουν τα σπίτια των γυναικών που είναι μόνες σε αυτά και να τους επιτεθούν.

Σύμφωνα με το Twitch,

η μισητή συμπεριφορά σε οποιοδήποτε μορφή ή δραστηριότητα που προωθεί, ενθαρρύνει ή διευκολύνει τις διακρίσεις, τη δυσφήμιση, την αντικειμενοποίηση, την παρενόχληση ή τη βία με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, την εθνική καταγωγή, τη θρησκεία, το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ηλικία, την αναπηρία ή τη σοβαρή ιατρική κατάσταση ή ιδιότητα βετεράνου απαγορεύεται. Οποιαδήποτε συμπεριφορά μίσους θεωρείται παραβίαση μηδενικής ανοχής.

Ο Trump έγινε μέλος του Twitch τον Οκτώβριο του 2019. Το πρώτο του stream ήταν δύο ημέρες μετά το συλλαλητήριο της εκστρατείας του στη Minneapolis. Σύμφωνα με το Twitch, η εταιρεία κοινοποίησε τους κανόνες της στην ομάδα του προέδρου όταν γράφτηκε στην πλατφόρμα.

Η εταιρεία αναφέρει: “Δεν κάνουμε εξαιρέσεις για πολιτικό ή με ειδησεογραφικό ενδιαφέρον περιεχόμενο και θα λάβουμε δράση για οποιοδήποτε περιεχόμενο μας αναφέρουν οι χρήστες, το οποίο παραβιάζει τους κανόνες μας.

Οι πλατφόρμες που κάνουν εξαιρέσεις για περιεχόμενο με ειδησιογραφικό ενδιαφέρον είναι το Twitter και το Facebook. Μετά από αντίδρασεις, τις τελευταίες εβδομάδες, το Twitter ξεκίνησε να επισημαίνει και να ελέγχει για την ακρίβεια των δεδομένων τους ορισμένα tweets του Trump. Το Facebook αρχικά αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια στις δημοσιεύσεις του Trump, αλλά μετά από έντονη διαμαρτυρία των υπαλλήλων και την έξοδο κάποιων διαφημιζόμενων, την περασμένη εβδομάδα, ο CEO Mark Zuckerberg δήλωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο θα προσθέσει ετικέτες σε δημοσιεύσεις που παραβιάζουν τους κανόνες του.

Αν και το Twitter έχει προσθέσει σχετική ετικέτα στο tweet του Trump που αναφέρει “Όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί”, το Facebook δεν έχει ακόμη προβεί σε καμία ενέργεια για την ίδια ανάρτηση, στον ιστότοπό του. Από την άλλη, το Snapchat σταμάτησε να προωθεί το περιεχόμενο του προέδρου στην πλατφόρμα Discover.

Εν το μεταξύ, οι επισημάνσεις και οι έλεγχοι της ακρίβειας των δεδομένων, ώθησαν τον Trump να ζητήσει από το Κογκρέσο να ακυρώσει τις νομικές προστασίες που λαμβάνουν τα κοινωνικά δίκτυα, ως πλατφόρμες διαδικτύου.

Επιβολή “Βασικών προσδοκιών” στο Reddit

(Εικόνα: Reddit)

Πριν αρκετές εβδομάδες ο CEO του Reddit, Steve Huffman, δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει περισσότερο τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ρατσισμού, και σήμερα ανακοίνωσε ότι τα δύο διαβόητα subreddits – The_Donald και ChapoTrapHouse – δεν υπάρχουν πια, όπως και περίπου 2.000 λιγότερο δημοφιλή subreddits.

Όλες οι κοινότητες στο Reddit πρέπει να τηρούν την πολιτική περιεχομένου μας με καλή πίστη. Κάναμε ban το r/The_Donald επειδή δεν την έχει τηρήσει, ανεξάρτητα από όλες τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί“, γράφει ο Huffman σε μια δημοσίευση που αναφέρει ότι το subreddit παραβίασε τρεις συγκεκριμένους κανόνες Reddit.

Ο Huffman αναφέρει: “Η κοινότητα φιλοξενούσε συνεχώς και έκανε upvote περισσότερο περιεχόμενο που παραβίαζε τους κανόνες, σε σύγκριση με τον μέσο όρο (Κανόνας 1), ήταν εχθρικοί με εμάς και άλλες κοινότητες (Κανόνες 2 και 8) και οι mods της αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στις πιο βασικές προσδοκίες μας. […] Μέχρι τώρα, έχουμε εργαστεί με καλή πίστη για να τους βοηθήσουμε να διατηρήσουν την κοινότητα ως χώρο για τους χρήστες της – μέσω προειδοποιήσεων, αλλαγών mod, καραντίνας και άλλων.

Το ChapoTrapHouse είχε παρόμοιες παραβιάσεις, σύμφωνα με τον Huffman.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, όλες οι πολιτικές απόψεις επιτρέπονται στο Reddit – αλλά όλες οι κοινότητες πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με τις πολιτικές μας και να το κάνουν αυτό με καλή πίστη, χωρίς εξαίρεση“, λέει.

Επίσης, σύμφωνα με το The Verge, σήμερα, το YouTube απαγόρευσε πολλά ακραία ρατσιστικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ανήκουν στους Stefan Molyneux, David Duke και Richard Spencer.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Xiaomi εξακολουθεί να προσθέτει νέες δυνατότητες στο MUI 12 με κάθε κυκλοφορία…
Ο οικονομικός πόλεμος ΗΠΑ εναντίον Κίνας συνεχίζεται με νέες κινήσεις από πλευράς αμερικανικής…
Translate »