News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

ΗΠΑ : Μετά την Huawei βάζουν στην μαύρη λίστα και την κατασκευάστρια εταιρεία drone DJI

Ο οργανισμός εκτός από την DJI τοποθέτησε στην μαύρη λίστα άλλες τρείς κινέζικες εταιρείες έπειτα από κατηγορίες ότι η τεχνολογία τους χρησιμοποιείται για να καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Βιομηχανίας και Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, “Αυτές οι τέσσερις εταιρείες έχουν αναμιχθεί σε μιας μεγάλης κλίμακας καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. H κατηγορία αναφέρεται στην συλλογή γενετικού υλικού και ανάλυσής του, κατοχή υψηλής τεχνολογίας παρακολούθησης, όπως και εξαγωγές προϊόντων που βοηθάνε αυτές τις πρακτικές σε διάφορα σημεία του πλανήτη ενάντια στα συμφέροντα των H.Π.Α.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά την αναφορά του Bloomberg τον Μάρτιο η οποία ενημέρωνε ότι η DJI είναι προμηθευτής των Κινεζικών δυνάμεων ασφαλείας στην Xinjiang, όπου η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τον τοπικό πληθυσμό των Uyghur σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Κίνα ενεργά προωθεί αποτρόπαιες πρακτικές επιβολής καταναγκαστικών έργων, συλλογής DNA και ευρείας κλιμακας παρακολουθήσεις για να καταπιέσει τους πολίτες της Xinjiang και άλλων περιοχών,ανέφερε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Wilbur Ross σε δήλωσή της.

Συνολικά, το Υπουργείο τοποθέτησε εξήντα κινέζικες εταιρείες και ομάδες σε αυτήν την λίστα την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες ερευνούνται για δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με βοήθεια προς τον Κινεζικό στρατό στην ανάπτυξη όπλων με στόχο την κλοπή κρατικών μυστικών των Ην. Πολιτειών.

Για να μπορέσουν να “μεταφέρουν” τεχνογνωσία οι Αμερικανικές εταιρίες στην DJI, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στο Υπουργείο Εμπορίου η οποία φυσικά πλέον θα απορριφθεί. Μοναδική εξαίρεση θα υπάρχει για τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας, όπως η ανίχνευση ενός ιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αιτήσεις θα εξετάζονται ξεχωριστά η κάθε μία.

Η DJI από την μεριά την δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας για κάποιο σχόλιο. Αναμένεται βέβαια, να αναζητήσει πλέον συνεργάτες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών για την απόκτηση υλικών και τεχνογνωσίας, για να μπορέσει να συνεχίσει την λειτουργία της. Αυτή την στιγμή είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής drone στον κόσμο, με τα προϊόντα της να έχουν λάβει πολύ καλές κριτικές και σίγουρα δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα της.

Η Αμερικάνικη κυβέρνηση από την πλευρά της ανησυχεί, μήπως τα drone της DJI τα οποία συνεχίζουν να πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελούν κίνδυνο για την εθνική της ασφάλεια.

Μέσα στις Κινέζικες εταιρείες που συγκαταλέχθηκαν στην μαύρη λίστα ήταν και η SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation), λόγο της συνεργασίας της με τον Κινεζικό στρατό.

Αυτό που προσπαθεί η κίνηση αυτή να αποσοβήσει είναι η εξαγωγή ημιαγωγών τεχνολογίας 10 νανομέτρων ή και μικρότερης στην SMIC. Όλες οι υπόλοιπες εξαγωγές με την εν λόγο εταιρεία θα εξετάζονται και αυτές ξεχωριστά.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας !


Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η OnePlus ανακοίνωσε σήμερα πριν από την CES 2021 το OnePlus 8T Concept,…
Σήμερα το Cafago επιστρέφει με μία ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση αγοράς, καθώς μας προσφέρει…
Translate »