News by Xiaomi Miui Hellas
Χρήσιμες εφαρμογές

Vivaldi : Έγινε επιτέλους διαθέσιμη η σταθερή έκδοση του δημοφιλούς Browser για το Android.

Το Vivaldi είναι από τα πιο προσαρμόσιμα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, ακολουθώντας το παράδειγμα της Opera.


Πέρυσι έκανε το άλμα στο Android με μορφή beta και τώρα μετά από εκτεταμένες δοκιμές , οι κατασκευαστές του προγράμματος περιήγησης ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκινούν την κυκλοφορία της σταθερής έκδοσης του Vivaldi.

Η εφαρμογή έρχεται με πολλές νέες δυνατότητες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις τελευταίες δοκιμαστικές εκδόσεις, όπως : μια λωρίδα καρτελών σαν επιφάνεια εργασίας στην κορυφή, την ενσωματωμένη παρακολούθηση και αποκλεισμό των διαφημίσεων και πολλά άλλα.

Το επάνω μέρος της καρτέλας είναι η πιο προφανής διαφορά μεταξύ του Vivaldi και άλλων προγραμμάτων περιήγησης που βασίζονται στο Chromium. Μπορεί να φαίνεται σαν χάσιμο χώρου στην αρχή, αλλά είναι απίστευτα χρήσιμο όταν θέλετε να διατηρήσετε μια επισκόπηση των καρτελών σας χωρίς να πατήσετε πρώτα στην εναλλαγή καρτελών.

Εάν δεν σας αρέσει καθόλου αυτός ο τρόπος παρουσίασης, μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις (αν θέλετε απλώς να εξοικονομήσετε χώρο), ή μπορείτε εναλλακτικά να αποκρύψετε τη γραμμή κατάστασης του συστήματος.

Οι υπόλοιπες δυνατότητες της εφαρμογής είναι γνωστές αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το Chrome DuetΜπορείτε να βρείτε το πεδίο διευθύνσεων και την πρόσβαση στο μενού στη γραμμή κάτω από τη λωρίδα καρτελών, ενώ ο διακόπτης καρτελών, τα κουμπιά εμπρός και εμπρός, οι σελιδοδείκτες, το ιστορικό, οι λήψεις και γρήγορη πρόσβαση στην ταχεία κλήση και την αναζήτηση βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Σε ότι αφορά την ταχεία κλήση: Είναι σαν την καρτέλα με την συλλογή του Chrome από τους ιστότοπους με τις περισσότερες επισκέψεις, αλλά είναι πλήρως προσαρμόσιμος. Όταν πατήσετε πάνω στον διακόπτη καρτελών, θα βρείτε την τυπική διάταξη πλέγματος όπως ήταν και στο Chrome στο παρελθόν.

Ο αποκλεισμός και η παρακολούθηση των διαφημίσεων βασίζονται στο Tracker Radar του DuckDuckGo και είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή, και για να το ενεργοποιήσετε θα πρέπει απλώς να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του  προγράμματος περιήγησης για να αλλάξετε την ρύθμιση. Μπορείτε να έχετε μάλιστα διαφορετικές ρυθμίσεις ανά ιστότοπο μέσω του κουμπιού ασπίδας στα αριστερά της γραμμής διευθύνσεων.

Οι άλλες λειτουργίες που διαθέτει το Vivaldi περιλαμβάνουν και τις ενσωματωμένες σημειώσεις, την δυνατότητα κύλισης του στιγμιότυπου οθόνης (Screenshot), τον συγχρονισμό με άλλα προγράμματα περιήγησης και την υποστήριξη για πολλές μηχανές αναζήτησης. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αυτών μέσω ψευδωνύμων (Alias Names), όπως “g” για το Google, “d” για DuckDuckGo ή “e” για το Ecosia . H εφαρμογή υποστηρίζει επίσης και την σκοτεινή λειτουργία (Dark Mode).

Η νέα έκδοση του Vivaldi αντικαθιστά την έκδοση beta,  και θα έρθει στο τηλέφωνό σας με τη μορφή ενημέρωσης εάν το έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης και την έκδοση Vivaldi 3.0 για τα λειτουργικά συστήματα των επιτραπέζιων υπολογιστών.

Vivaldi browser
Vivaldi browser
Price: Free
  • Vivaldi browser Screenshot
  • Vivaldi browser Screenshot
  • Vivaldi browser Screenshot
  • Vivaldi browser Screenshot
  • Vivaldi browser Screenshot
  • Vivaldi browser Screenshot
  • Vivaldi browser Screenshot
  • Vivaldi browser Screenshot

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Xiaomi απέσυρε από την αγορά τον εξαιρετικά γρήγορο φορτιστή των 65 watt…
  Το καλύτερο Smartphone της αγοράς? Είμαι ο Βαγγέλης Μηνάς από το Unboxing…
Translate »