News by Xiaomi Miui Hellas
Τεχνολογία

Internet of Things : Οι εταιρείες που δεν εμπιστεύονται οι χρήστες.

Το Internet of Things υπόσχεται την αλληλεπίδραση ανάμεσα στις συσκευές με σκοπό την μεγαλύτερη αυτοματοποίηση. Το αντάλλαγμα; Ασφάλεια.


Οι χρήστες δεν εμπιστεύονται (δικαιολογημένα) τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας με τα δεδομένα τους. Σε ερευνά μέσω Google Survey, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται την ανάμιξη της Facebook στην νέα τεχνολογία.


Οι νέες “έξυπνες” συσκευές είναι πλέον η αιχμή της οικιακής τεχνολογίας. Θερμοστάτες που ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σπιτιού σου, ενώ είσαι ακόμα στον δρόμο, καφετιέρες που ετοιμάζουν τον πρωινό σου καφέ, και λάμπες που αλλάζουν χρώμα με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό σου. Σχεδόν κάθε νέα συσκευή που αγοράζουμε έχει την ικανότητα να συνδεθεί στο διαδίκτυο και να “επικοινωνήσει” με άλλες συσκευές.

Οι μεγάλες εταιρείες εκμεταλλεύονται το Internet of Things (IoT), για να δημιουργήσουν καλύτερα προϊόντα από τις ατέλειωτες πληροφορίες που δέχονται από τις συσκευές, καθώς και να εκπαιδεύσουν AI’s. Πολλές όμως από αυτές τις εταιρείες δεν κάνουν αρκετά για να ασφαλίσουν επαρκώς τις συσκευές με αποτέλεσμα οι χρήστες να είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις με τρανό παράδειγμα τον Hacker που εισέβαλε σε εκτυπωτές που ήταν συνδεδεμένοι με το Wi-Fi και τους έκανε να εκτυπώσουν χιλιάδες αντίτυπα με το μνήμα που επιθυμούσε.

Το PCMag έκανε μια έρευνα και ρώτησε περίπου 2.000 άτομα πως βλέπουν την νέα τεχνολογία του IoT. Το 25% δήλωσε ότι εμπιστεύεται την Google, με την Amazon στο 21% ενώ η Microsoft και η Samsung βρίσκονται στο 16% και η LG στο 10%.

Αναμενόμενα το Facebook έχει την λιγότερη εμπιστοσύνη του κοινού, μόλις 6%, ενώ το 48% δήλωσε ότι ξεκάθαρα δεν εμπιστεύεται την Facebook. Η εικόνα του γίγαντα των κοινωνικών δικτύων έχει δεχθεί αρκετά πλήγματα ειδικότερα στον τομέα της ασφάλειας. Πρόσφατα οι αμερικάνικες αρχές άνοιξαν μια έρευνα για απώλειες δεδομένων, ενώ μόλις τρεις μήνες πριν ανακαλύφθηκε ότι αποθήκευε τους κωδικούς των χρηστών του Instagram χωρίς καμία προστασία. Τον τελευταίο χρόνο μια άλλη έρευνα έδειξε ότι το Facebook είναι από τις εταιρείες με την χαμηλότερη εμπιστοσύνη, με το Twitter να ακολουθεί στο 30%.

Βέβαια με την κατάσταση, η οποία επικρατεί στον τομέα της ασφάλειας, αυτές οι ανησυχίες είναι δικαιολογημένες. Οι έξυπνες συσκευές ενέχουν αρκετά ρίσκα ασφαλείας και όταν συνδέονται σε ευρύτερα δίκτυα αυτά τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Μια Alexa γνωρίζει πολλά περισσότερα από τις προτιμήσεις σας σε αποσμητικά: είναι συνδεδεμένη με όλες τις υπόλοιπες έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας, όπως τις κάμερες, το κουδούνι, τον θερμοστάτη και τις λάμπες σας.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του League of Legends (LEC)…
Σήμερα 30/07/2019 το GearBest μας παραχώρησε νέα λίστα με πολλά κουπόνια και Flash…
Translate »