News by Xiaomi Miui Hellas
Miui εφαρμογές

Γιατί το MIUI της Xiaomi είναι τόσο βαρύ;

xiaomi-logo

Το MIUI της Xiaomi κατά καιρούς γίνεται αποδέκτης αρνητικής κριτικής, επειδή καταλήγει να είναι πολύ  βαρύ στο σύστημα με όλες τις πρόσθετες δυνατότητες που διαθέτει


Το Android Skin της Xiaomi το οποίο είναι γνωστό σε όλους με το όνομα MIUI, είναι ένα από τα πιο όμορφα και πιο προσαρμόσιμα UI που υπάρχουν στον κόσμο του Android.

Το MIUI της Xiaomi κατά καιρούς γίνεται αποδέκτης αρνητικής κριτικής, επειδή καταλήγει να είναι πολύ  βαρύ στο σύστημα με όλες τις πρόσθετες εφαρμογές που διαθέτει, τα πλούσια animations στο σύστημα και τα πολλά εφέ που προσφέρει. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους προτιμούν να μην χρησιμοποιούν το MIUI στο Android Smartphone τους, και αλλάζουν την ROM στην Xiaomi συσκευή τους με κάποια άλλη Custom ROM που βασίζεται σε AOSP Android.

Γιατί το MIUI είναι τόσο βαρύ;

Είναι γεγονός ότι MIUI της Xiaomi είναι μια από τις πιο δημοφιλείς προσαρμοσμένες ROM που διατίθενται για τα Android Smartphone, και μάλιστα την πρωτιά στην δημοτικότητα κατέχει η κινεζική έκδοση του MIUI, επειδή συνήθως έχει περισσότερες δυνατότητες που έχουν αφαιρεθεί από τις αντίστοιχες Global & ΕΕΑ/EU εκδόσεις.

Το MIUI είναι βαρύ σε σχέση με άλλες Android ROMs, κυρίως επειδή έχει σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και ευχάριστο στα μάτια, και είναι μοναδικό επειδή έρχεται γεμάτο με πολλές δυνατότητες που δεν διαθέτουν άλλες Android ROMs. Το MIUI έχει τόσα πλούσια χαρακτηριστικά και δυνατότητες που θα σας πάρει αρκετό χρόνο για να το συνηθίσετε, ωστόσο, αυτές οι τροποποιήσεις που διαθέτει είναι που κάνουν το περιβάλλον χρήστη αισθητικά πολύ όμορφο και λειτουργικά πλούσιο, ανεξάρτητα εάν βαραίνει λιγάκι παραπάνω την συσκευή σας.

Σε σύγκριση με άλλες Android ROMs, το MIUI απαιτεί συνήθως περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και μνήμη για να λειτουργήσει σωστά. Αυτό συμβαίνει επειδή το MIUI προσθέτει πολλές πρόσθετες δυνατότητες, τροποποιήσεις και βοηθητικά προγράμματα στο λειτουργικό του σύστημα. Επιπλέον, το MIUI περιλαμβάνει επίσης πολλές εφαρμογές και βοηθητικά προγράμματα τρίτων developer που οι χρήστες θεωρούν ότι είναι εύχρηστα και απαραίτητα.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να καταλαμβάνει πολύ περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και μνήμη RAM από την συσκευή σας, με αποτέλεσμα μερικές φορές να παρατηρούνται κατά διαστήματα μικρές καθυστερήσεις και stutters κατά το άνοιγμα των εφαρμογών ή το σκρολάρισμα. Ωστόσο, το MIUI βελτιώνει συνεχώς την απόδοση του συστήματος και τη συνολική εμπειρία διεπαφής χρήστη με συχνές ενημερώσεις στις ROM που διανέμει η Xiaomi, και δείχνει να πηγαίνει σταδιακά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να κάνετε De-bload μερικές από τις εφαρμογές του MIUI που δεν χρειάζεστε, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία, όπως για παράδειγμα το MIUI Bloatware Removal Tool που δημιούργησε ο συντονιστής της κοινότητάς μας, George Kaggelaris.

Διαβάστε περισσότερα για το MIUI Bloatware Removal Tool ΕΔΩ

Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram  ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (ENG Language) so that you are the first to learn our every news!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Πάνω από 50 domains-παγίδες χρησιμοποιήθηκαν για την διασπορά του λογισμικού παρακολούθησης Predator στα…
Translate »