News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi 12S Ultra : Έγινε επίσημο – Αρχίζει μια νέα εποχή στο τομέα των καμερών για τα Smartphone

Xiaomi-Logo

Μετά από πολλές διαρροές και φήμες, το Xiaomi 12S Ultra έγινε επιτέλους επίσημο σήμερα στην Κίνα


Αυτό που αμέσως κάνει την συσκευή να ξεχωρίζει αμέσως από όλες τις άλλες ναυαρχίδες που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η Xiaomi, είναι το σετ καμερών που διαθέτει, και  απλώς δείτε αυτό το τεράστιο Module κάμερας στην πλάτη της συσκευής, και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοούμε.

Αυτό το Module όχι μόνο φαίνεται να είναι τεράστιο,  αλλά υπάρχει και ένας σοβαρός λόγος για αυτές τις εξαιρετικά μεγάλες διαστάσεις που έχει. Το Xiaomi 12S Ultra είναι το πρώτο Smartphone που διαθέτει τον νέο αισθητήρα εικόνας IMX989 της Sony, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο μεγαλύτερος αισθητήρας κάμερας που έχει κατασκευαστεί ειδικά για smartphone.

Αυτός ο αισθητήρας αναμένεται να γίνει διαθέσιμος σε πολλά άλλα Smartphone στο μέλλον, αλλά το νέο  Xiaomi 12S Ultra είναι η πρώτη συσκευή παγκοσμίως που τον αποκτά.

Έτσι λοιπόν, το Xiaomi 12S Ultra στοχεύει ξεκάθαρα να αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε τον κόσμο της φωτογραφίας για τα Smartphone, αλλά είναι επίσης μια από τις ισχυρότερες ναυαρχίδες που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία, αφού είναι εξοπλισμένο με το κορυφαίο τσιπ Snapdragon 8+ Gen1 της Qualcomm, την ταχύτερη μνήμη RAM και τον ταχύτερο αποθηκευτικό χώρο που υπάρχει μέχρι σήμερα, αλλά και φυσικά είναι εξοπλισμένο επίσης και με μια μεγάλη και όμορφη OLED οθόνη 6,7 ιντσών.

Οι κάμερες στο Xiaomi 12S Ultra

Η συσκευή διαθέτει ένα σύστημα τριπλής κάμερας με έναν τεράστιο αισθητήρα μεγέθους μίας ίντσας στην κύρια κάμερα.

Το Module κάμερας που έχει στην πλάτη το Xiaomi 12S Ultra είναι ουσιαστικά ένας τεράστιος κύκλος ο οποίος φιλοξενεί τις τρεις πίσω κάμερες. Στο κέντρο του κύκλου βρίσκεται η κύρια κάμερα, και όπως  μπορείτε να δείτε, φαίνεται να έχει πολύ μεγαλύτερο φακό και αισθητήρα από τις υπόλοιπες κάμερες. Στα αριστερά υπάρχει μια Ultra-Wide κάμερα και κάτω από την κύρια κάμερας έχουμε έναν περισκοπικό φακό με οπτικό ζουμ 5X.

Οι προδιαγραφές της κάμερας στο Xiaomi 12S Ultra:

  • 50MP wide camera, 23mm, f/1.9 aperture, 1″ sensor (Sony IMX989)
  • 48MP ultra-wide camera, 13mm, f/2.2 aperture, 1/2″ sensor (IMX586)
  • 48MP 5.2X zoom camera, 120mm, f/4.1, 1/2″ sensor (IMX586)

Το μυστικό συστατικό για την κύρια κάμερα με την οποία έχει εξοπλίσει το 12S Ultra η Xiaomi, είναι ο αισθητήρας IMX989 της SONY που έχει μέγεθος μίας ίντσας (1″).

Το Xiaomi 12S Ultra χρησιμοποιεί τον αισθητήρα IMX989

Ένας τόσο μεγάλος αισθητήρας σημαίνει μεγαλύτερα μεμονωμένα μεγέθη εικονοστοιχείων που φτάνουν τα 1,6μm και μετά το binning pixel, το συνολικό μέγεθος ανεβαίνει στα 3,2μm, και είναι πραγματικά τεράστια αύξηση σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Αυτό θα σας βοηθά να λαμβάνετε φωτογραφίες με λιγότερο θόρυβο, να επεκτείνετε το δυναμικό εύρος και να καταγράφετε περισσότερο φως στις φωτογραφίες που λαμβάνετε με την συσκευή.

Εσωτερικά και πάνω από τον αισθητήρα βρίσκεται ένας νέος ασφαιρικός φακός στα 8P που βοηθά περαιτέρω στα κοινά προβλήματα της φωτογραφίας, όπως το φαινόμενο flare, ghosting και chromatic aberration (χρωματική εκτροπή).

Ολόκληρη η μονάδα κάμερας του Xiaomi 12S Ultra έχει μια ειδική αντιθαμβωτική επίστρωση φακού, μια επίστρωση ειδικού μελανιού στην άκρη του φακού, υλικό συμπολυμερούς ολεφίνης και ένα φίλτρο υπέρυθρου φωτός με τεχνολογία περιστροφής…  Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε τι σημαίνου όλες αυτές οι περίεργες λέξεις και ορολογίες, αλλά η ουσία είναι ότι έχετε πιο καθαρές λήψεις από τον φακό της κάμερας, και σε αυτό συμβάλει φυσικά η συνεργασία που ξεκίνησε η Xiaomi με την Leica .

Δείγματα φωτογραφιών από το Xiaomi 12S Ultra

Τι περιλαμβάνει η συνεργασία με την Leica:

  • Φακοί Summicron της Leica
  • Ειδικά προφίλ απεικόνισης της Leica στην εφαρμογή κάμερας της συσκευής
Ο εξαιρετικά καθαρός φακός Xiaomi 12S απαλλάσσει αποτελεσματικά την θαμπάδα από το φως

Εκτός φυσικά από τις απίστευτες προδιαγραφές που έχουν οι κάμερες της συσκευής σε επίπεδο Hardware, για να βοηθήσουν στην απόκτηση όμορφων χρωμάτων από αυτούς τους εντυπωσιακούς νέους αισθητήρες κάμερας, η Xiaomi συνεργάστηκε με τη Leica σε δύο βασικούς τομείς : τους φακούς και την απεικόνιση.

Ο φακός έχει υποβληθεί σε αυστηρά πρότυπα δοκιμών ποιότητας, ενώ τα χρώματα έχουν τροποποιηθεί ώστε να τηρούν την χαρακτηριστική εμφάνιση και αίσθηση της Leica και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο διαφορετικά στυλ.

Δύο χρωματικά προφίλ για να διαλέξετε
  • Το “Leica Authentic Look” που προσφέρει έναν φυσικό τόνο στις φωτογραφίες για την οποία είναι γνωστή η Leica, ώστε να διατηρείται σε σωστά επίπεδα η αντίθεση μεταξύ φωτός και σκιάς.
  • Το “Leica Vibrant Look”  είναι ένας συνδυασμός φίλτρων που δημιουργήθηκε από την Xiaomi και την τεχνογνωσία  εικόνας της Leica.

Υποστήριξη για Raw Photo

Ολόκληρη η σειρά των συσκευών από το Xiaomi 12S θα διαθέτει επίσης υποστήριξη στο RAW 10-bit με τα  metadata για την διόρθωση του χρώματος να είναι ενσωματωμένα στα αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι μόλις εισαγάγετε τα αρχεία RAW στο Adobe Lightroom ή στο Adobe Camera RAW, θα βελτιστοποιήσει αυτόματα τις φωτογραφίες που έχετε βγάλει και θα σας προσφέρει ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για την περαιτέρω επεξεργασία που θέλετε να κάνετε.

Βίντεο – Η πρώτη Android συσκευή που υποστηρίζει το Dolby Vision HDR

Το Xiaomi 12S Ultra είναι επίσης η πρώτη Android συσκευή που φέρνει το Dolby Vision HDR στα βίντεο τόσο για εγγραφή όσο και για αναπαραγωγή των βίντεο. Αυτό το πρότυπο προσφέρει υψηλό δυναμικό  εύρους και δίνει πολύ ευχάριστο οπτικό αποτέλεσμα.

Ένα βασικό στοιχείο για την λήψη υπέροχων βίντεο είναι φυσικά και η σταθεροποίηση της εικόνας, και το νέο HyperOIS φροντίζει και αυτό. Αυτή η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί το κενό μεταξύ δύο καρέ για να οδηγήσει το μοτέρ OIS στην αρχική του θέση, προσφέροντας μία πλήρη γκάμα οπτικής σταθεροποίησης και φυσικά πολύ πιο σταθερές λήψεις.

Σχεδιασμός  και μέγεθος

Η συσκευή διαθέτει μέγεθος οθόνης στις 6,7″ και ένα όμορφο φινίρισμα σαν δέρμα στην πλάτη που την κάνει ακόμη πιο Premium σε σχέση με τις υπόλοιπες συσκευές της σειράς.

Το Xiaomi 12S Ultra διαθέτει έγχρωμη AMOLED οθόνη 6,73 ιντσών. Η μέγιστη φωτεινότητα φτάνει στα εντυπωσιακά 1500 nits, ενώ η ανάλυση είναι στα 1440p και διαθέτει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης στα 1 – 120 Hz για την ομαλή κύλιση. Η οθόνη έχει μια ελαφριά καμπύλη κλήση, ενώ η πλάτη της συσκευής έχει επένδυση από ένα υλικό που θυμίζει δέρμα σε εμφάνιση και σε αίσθηση.

Εκτός από τα παραπάνω, η συσκευή έχει πιστοποίηση IP68 για την αντοχή στη σκόνη και το νερό, όπως ακριβώς θα περιμένατε από μια σύγχρονη ναυαρχίδα.

Οι υπόλοιπες προδιαγραφές της συσκευής

Το Xiaomi 12S Ultra είναι εξοπλισμένο με το κορυφαίο Snapdragon 8+ Gen 1 SoC της Qualcomm, και η Xiaomi ισχυρίζεται ότι σε σύγκριση με το 8 Gen 1 (που χρησιμοποιείται στην οικογένεια του Galaxy S22 από την Samsung), η έκδοση plus του SoC είναι κατά 21% μικρότερη σε διαστάσεις από την προηγούμενη γενιά, ενώ η CPU και η GPU προσφέρουν κατά 10% ενίσχυση στην απόδοση και κατά 30% βελτίωση στην  ενεργειακή απόδοση.

Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ένα νέο σύστημα απαγωγής της θερμότητας, που είναι παρόμοιο με τις φλέβες ενός φύλλου ώστε να  απορροφά καλύτερα την θερμότητα. Αυτό το σύστημα ψύξης διαθέτει μια τρισδιάστατη αντλία ψύξης που χρησιμοποιεί μια σειρά καναλιών από τριχοειδές δίκτυο,  που μεταφέρει γρήγορα την θερμότητα από τις θερμές περιοχές, βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοση.

Η συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με τα δύο νέα Surge chipset της Xiaomi : το Surge P1 που είναι υπεύθυνο για την γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας, και το Surge G1 που προσφέρει μεγάλες βελτιώσεις στη διαχείριση της μπαταρίας και τη συνολική αυτονομία που έχει η συσκευή.

Μπαταρία και φόρτιση

Σε ότι αφορά την μπαταρία, το Xiaomi 12S Ultra διαθέτει μονοκύτταρη μπαταρία ανόδων πυριτίου – οξυγόνου στα 4.860 mAh.

Το τσιπ διαχείρισης της μπαταρίας – Surge G1, παρακολουθεί το επίπεδο εκφόρτισης και προβλέπει με ακρίβεια την διαθέσιμη αυτονομία της μπαταρίας, ενώ η προσαρμοστική φόρτιση αποτρέπει την υπερφόρτιση της μπαταρίας και έτσι αυξάνει τον αριθμό των συνολικών κύκλων φόρτισης κατά 25%. Οι ταχύτητες φόρτισης δεν είναι οι πιο γρήγορες που διαθέτει η Xiaomi, αλλά ούτε και χαμηλές.

Έτσι το νέο Xiaomi 12S Ultra έρχεται με ενσύρματη γρήγορη φόρτιση στα 67 W, γρήγορη ασύρματη φόρτιση στα 50 W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στα 10 W.

Επισκόπηση προδιαγραφών

Παρακάτω έχουμε μια γρήγορη επισκόπηση των προδιαγραφών του Xiaomi 12S Ultra:

Οι τιμές του Xiaomi 12S Ultra στην Κίνα :
  • 6.000 γιουάν (περίπου 900 $) για την έκδοση με 8 GB + 256 GB
  • 6.500 γιουάν (περίπου 970 $) για την έκδοση με 12 GB + 256 GB
  • 7.000 γιουάν (περίπου 1.050 $) για την έκδοση με 12 GB + 512 GB

Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram  ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (ENG Language) so that you are the first to learn our every news!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Εκτός από την ανακοίνωση του Xiaomi 12S Ultra ,της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας, η…
Translate »