News by Xiaomi Miui Hellas
Roms

Η Xiaomi βάζει “μπλόκο” σε Launcher που δεν έχουν την έγκρισή της, στις China Miui 10 ROM.

Η Xiaomi αλλάζει την πολιτική της σε ότι αφορά την εγκατάσταση Launcher στην MIUI από τρίτους δημιουργούς, και μπλοκάρει την εκτέλεσή τους αν δεν έχουν πιστοποιηθεί από την ίδια.

Στην Κίνα υπάρχουν πολλοί χρήστες που θέλουν να βάλουν έναν Launcher που να μοιάζει με αυτόν που έχει το γνήσιο Android, αλλά επειδή ως γνωστό στις Κινέζικες ROM της MIUI δεν υπάρχει το Google Play Store, αναγκάζονται να εγκαθιστούν κάποιους Launcher που βρίσκουν ελεύθερους σε διάφορες σελίδες στην Κίνα από τοπικούς δημιουργούς.

Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσει η συσκευή τους με Adware που έχουν εγκαταστήσει μέσα στον Launcher οι δημιουργοί τους, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των συσκευών, αλλά και στην αυτονομία τους.

Υπό το πρίσμα των καταστάσεων αυτών, η Huawei έλαβε την απόφαση να αποκλείσει τους launcher τρίτων στις κινεζικές εκδόσεις του EMUI 9,  και τώρα η Xiaomi κάνει το σχεδόν το ίδιο στις ROM της Κίνας.

Αυτή η αλλαγή της πολιτικής εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κινέζικη MIUI ROM V.9.3.18 για το Mi 9. Οι συμβολοσειρές που υπάρχουν μέσα στην εφαρμογή του “Κέντρου ασφαλείας”, γνωστοποιούσαν ότι η Xiaomi θα εμπόδιζε τους “μη επαληθευμένους” Launcher τρίτων να οριστούν ως προεπιλεγμένοι στη συσκευή:

<string name="third_desktop_dialog_title">Error</string>
<string name="third_desktop_dialog_content">As launcher apps from third parties may result in problems like data leak, abnormal battery drain and lagging, etc., only those verified by MIUI can be set as your default launcher.</string>
<string name="third_desktop_dialog_ok">Got it</string>

Αυτοί οι περιορισμοί συνέχισαν να εμφανίζονται σε firmware που κυκλοφόρησαν και μετά τις 18 Μαρτίου 2019. Τέλος, με την MIUI 10 China 9.4.1 ROM, δηλ. την έκδοση που κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου 2019 για το Xiaomi Mi 9, οι χρήστες δεν είχαν πλέον την δυνατότητα να θέσουν άλλους Launcher ως  προεπιλεγμένους στην αρχική οθόνη.

Μετά λοιπόν από τα παραπάνω, η Xiaomi προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, ώστε να αποσαφηνίσει την όλη κατάσταση, και να γνωστοποιήσει για το τι θα ισχύει από εδώ και πέρα :

Third-party launchers are allowed on China ROM-based Xiaomi smartphones after a verification process. Any launcher that is approved to be listed on the Mi App Store (our app marketplace in Chinese Mainland) will automatically be verified, and can be used on MIUI smartphones running the China ROM. ​There are no plans to implement a verification process for launchers on the global (including India) firmware.δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της Xiaomi.

Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω δηλώσεις του εκπρόσωπου της Xiaomi, η εταιρεία υιοθετεί μια σχετικά πιο ήπια στάση από αυτήν που πήρε η Huawei, και οι χρήστες του MIUI στην Κίνα δεν αποκλείονται πλήρως από το να θέσουν άλλους Launcher ως προεπιλεγμένους. Μπορούν να ορίσουν έναν launcher τρίτων ως προεπιλεγμένο στην συσκευή τους, εφόσον αυτός έχει “επαληθευτεί” από την ίδια την  Xiaomi. Αυτή η επαλήθευση, υποθέτουμε ότι γίνεται με βάση τον έλεγχο αν ο συγκεκριμένος launcher προκαλεί μη φυσιολογική συμπεριφορά στις συσκευές. Οι Launcher που περνούν με επιτυχία  τη διαδικασία ελέγχου και επαλήθευσης, μπορούν να οριστούν ως προεπιλεγμένοι στη συσκευή. Οι launcher που έχουν εγκριθεί για εγγραφή στο Mi App Store (Το αντίστοιχο Google Play στην Κίνα) θα ελέγχονται αυτόματα, έτσι ώστε όσοι υπάρχουν εκεί να είναι άμεσα διαθέσιμοι για λήψη και ενεργοποίηση, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στις συσκευές σας.

Ο εκπρόσωπος της Xiaomi διευκρίνισε επίσης, ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν (τουλάχιστον προς το παρόν) ΜΟΝΟ στις MIUI ROM που είναι για την Κίνα, και όχι στις Global ROM και αυτές που είναι για την Ινδία.

Οι Global MIUI 10 ROM παραμένουν ανεπηρέαστες από αυτήν την αλλαγή, και οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να ορίζουν τους launcher τρίτων ως προεπιλεγμένους στη συσκευή τους  χωρίς κανένα εμπόδιο. Το μπλοκ αυτό λοιπόν δεν έρχεται σε firmwares έξω από την Κίνα, και κατ ‘επέκταση, δεν υπάρχει ανάγκη για καμία διαδικασία “επαλήθευσης”.

Ακόμη όμως και με την πιο ήπια στάση που εφαρμόζει η Xiaomi σε σχέση με αυτή της Huawei, αυτή η αλλαγή επηρεάζει τους Κινέζους καταναλωτές που θα ήθελαν να δοκιμάσουν νεότερους launcher που δεν έχουν καταχωρηθεί στο Mi App Store. Αλλά αυτή η παράπλευρη ζημιά φαίνεται να αφορά μόνο τους κινέζους καταναλωτές, και ίσως επεκταθεί αργότερα και σε άλλες εφαρμογές εκτός από του Launcher για συναφείς λόγους.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος επαληθευμένος τρόπος παραβίασης αυτού του μπλοκ, αλλά η κατάργηση της εφαρμογής ασφαλείας θα πρέπει να είναι αρκετή για να το παρακάμψει κάποιος.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Το Xiaomi Pocophone F1 είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον smartphone στην αγορά της…
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είδαμε τις εκδόσεις του πρώτου κινητού smartphone της Motorola, το οποίο…
Translate »