News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi: Φανερώνει τα σχέδια των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της

Η Xiaomi έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει καταφέρει να γίνει μια από τις καλύτερες μάρκες smartphone στον κόσμο. Φέτος, η εταιρεία εντάχθηκε στο χρηματιστήριο αυξάνοντας συνολικά 4.72 εκατομμύρια δολάρια στην Αρχική Δημόσια Προσφορά (Initial Public Offering) του χρηματιστηρίου. Τώρα, η εταιρεία βιώνει την μεγαλύτερη ανάπτυξη της συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη.

Οι παράγοντες τις επιτυχίας

Ο Hong Feng, ο συνιδρυτής της Xiaomi, έκανε δήλωση κατά την διάρκεια του Fintech στο Hong Kong, όπου ανέφερε ότι η επιτυχία της εταιρείας οφείλεται σε τρεις κύριους παράγοντες, “υλικό, λιανικές επιχειρήσεις και ίντερνετ”.

Η Xiaomi κατέχει μεγάλη επιτυχία στον τομέα του υλικού, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια σειρά διάσημων συσκευών, όπως το Smart Mi Power Bank και το Mi Band. Η εταιρεία ξεχωρίζει γιατί προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε λογικές τιμές χωρίς να παραμελεί την εμφάνιση τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Hong Feng, το κόστος παραγωγής είναι το ίδιο με άλλες μάρκες, όμως καταφέρνουν και διανέμουν τις συσκευές στα χέρια τον καταναλωτών μέσω οικονομικά προσιτών μέσων.

Ο συνιδρυτής επίσης μοιράστηκε μερικές γραφικές παραστάσεις, οι οποίες δείχνουν μια Ασιατική οικογένεια που έχει περίπου 100 Xiaomi συσκευές συνδεδεμένες στα σπίτια της, λόγω της μεγάλης γκάμας διαθέσιμων προϊόντων. Αυτές οι συσκευές, επιτρέπουν στον χρήστη να συνδεθεί στο ίντερνετ.

Επέκταση της Xiaomi σε ξένα εδάφη

Η εταιρεία έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες, καθώς σκέφτεται να ενσωματώσει τον τεχνολογικό τομέα στο επιχειρησιακό μοντέλο της, όπως δήλωσε ο συνιδρυτής.

Το Fintech (Financial Technology) ή αλλιώς η χρηματοοικονομική τεχνολογία, θα είναι το κλειδί της ώθησης που χρειάζεται η μάρκα σε νέα εδάφη. Αυτή η τεχνολογία βασίζεται στην σύνδεση μεγάλων δεδομένων, τεχνητής νοημοσύνης και ασφάλειας, επιτρέποντας τραπεζικές συναλλαγές ή πληρωμές μέσω smartwatch ή smartphone, χάρης στην NFC τεχνολογία.

Χορήγηση δανείων από Xiaomi σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Άλλη μια έκταση την οποία η Xiaomi θέλει να εκμεταλλευτεί, είναι η χορήγηση δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, διευκολύνοντας τις εταιρείες στην απόκτηση πιστώσεων και δανείων. Εκτός αυτού, θα προσφέρει επίσης και επιχειρησιακές συμβουλές στις εταιρείες. Έτσι, η εταιρεία βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς η κατανόηση και πρόσβαση στα δεδομένα είναι μεγαλύτερη από τα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Αυτό οφείλεται στην εκτενή γνώση πάνω σε συστήματα προμήθειας, λιανικής και χρόνου διανομής, επιτρέποντας να καθοριστεί ποια εταιρεία έχει τις περισσότερες επιλογές επιτυχίας.

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτά τα σχέδια θα εφαρμοστούν πρώτα στην Ινδία, λόγω του μεγάλου πληθυσμού της και της καλή εικόνας της Xiaomi στη χώρα.

Πηγή: xiaomitoday.com

Mην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

 

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η εταιρεία ερευνών αγοράς, Counterpoint, δημοσίευσε χθες μια έκθεση σχετικά με τις αποστολές…
Με το Kodi έχουμε μία σχέση αγάπης και μίσους. Από τη μία είναι…
Translate »