News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi : Φαίνεται να ετοιμάζει ένα Smartphone με ηλιακά πάνελ – ενεργειακά σχεδόν αυτόνομο.

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε στην WIPO από την Xiaomi, έκανε την εμφάνισή του μέσω του LetsGoDigital, και υποδηλώνει ότι η εταιρεία σχεδιάζει ένα Smartphone που θα είναι σχετικά – ενεργειακά αυτόνομο.


Ενώ αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι σχετικά παλιό και υποβλήθηκε στις 27 Ιουλίου 2018 στην  Παγκόσμια Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO),  δημοσιεύθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε, και εμφανίζει ένα smartphone με ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ στο πίσω μέρος.

Το μπροστινό μέρος τηλεφώνου θα είναι ολόκληρο  οθόνη, και αφού δεν υπάρχει κάποια εμφανή θέση για την Selfie κάμερα (οι εικόνες από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν εμφανίζουν κάποιο μηχανισμό pop-up, εγκοπή ή οπή), η συσκευή μάλλον θα διαθέτει μία Under Display (κάτω από την οθόνη) selfie κάμερα.

Τον περασμένο Ιούνιο μάλιστα, η Xiaomi κυκλοφόρησε ένα βίντεο που αποκάλυπτε ότι εργάζεται πάνω σε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό . Επίσης, κάτω από την οθόνη θα βρίσκεται και ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου.

Η Samsung κυκλοφόρησε το 2009 ένα ζευγάρι τηλεφώνων εξοπλισμένων με ηλιακά πάνελ


Ενώ το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάζει το ηλιακό πάνελ στο πίσω μέρος της συσκευής, θα υπάρχει ακόμη αρκετό περιθώριο για να φιλοξενήσει και μία διάταξη διπλής κάμερας μαζί με ένα φλας LED ανάμεσα στους αισθητήρες. Η ύπαρξη ενός ηλιακού πάνελ στο τηλέφωνο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Θα αποθηκεύει αρκετή ενέργεια, και θα επιτρέπει στη μπαταρία της συσκευής να φορτίζεται αυτόματα όταν είναι απαραίτητο, επεκτείνοντας κατά πολύ τον χρόνο μεταξύ των φορτίσεων. Όσο για την ποσότητα της ενέργειας που θα μπορεί να συλλέξει και να αποθηκεύσει το ηλιακό πάνελ, δεν είναι ακόμη γνωστή.

Η ιδέα της Xiaomi μπορεί να φαίνεται πρωτοποριακή, αλλά έχει δοκιμαστεί και παλαιότερα. Συγκεκριμένα το 2009, η Samsung κυκλοφόρησε όχι μόνο ένα, αλλά δύο τηλέφωνα με ένα ηλιακό πάνελ προσαρτημένο πάνω τους. Το Samsung Guru E1107 μπορούσε να συλλέξει μέσα σε μία ώρα από τον ήλιο ενέργεια που θα μπορούσε να μετατραπούν σε χρόνο ομιλίας για  5 έως 10 λεπτά.

Το Samsung Guru E1107 κατασκευάστηκε για αναπτυσσόμενες χώρες όπου οι διακοπές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι συχνό φαινόμενο.

Το Samsung Blue Earth S7550 είχε επίσης ένα ηλιακό πάνελ στο πίσω μέρος για να τροφοδοτήσει την μπαταρία την μπαταρία των 1080mAh με το ίδιο ποσό ενέργειας, αφού η παραμονή της συσκευής στον ήλιο για μια ώρα, ήταν ικανή για να μπορέσει η συσκευή να πραγματοποιήσει μία τηλεφωνική κλήση διάρκειας 10 λεπτών.

Αυτό το τηλέφωνο ήταν κατασκευασμένο από πλαστικό που ανακυκλώθηκε από χρησιμοποιημένα μπουκάλια νερού και είχε προηγμένες λειτουργίες για ένα μη-smartphone.  συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος περιήγησης HTTP. Επίσης η συσκευή εμφάνιζε μερικές φιλικές προς το περιβάλλον υπενθυμίσεις για να βγάλετε τα σκουπίδια και να κλείσετε την βρύση.

Όλα αυτά μπορεί σήμερα να φαίνονται λίγα και αστεία, αλλά εκείνη την εποχή ήταν πρωτοποριακά.

Όσοι έχουν καλή μνήμη μπορεί να θυμούνται ότι το 2010, η LG κυκλοφόρησε το LG Pop GD510 που περιελάμβανε ένα ηλιακό πάνελ, με τις ίδιες περίπου παροχές ενέργειας από την έκθεση στον ήλιο.

Βέβαια από τότε η τεχνολογία έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία εννέα χρόνια, και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Xiaomi ίσως δείχνει πως σήμερα αυτού του είδους η τεχνολογία έχει ωριμάσει και μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερη ενέργεια στις συσκευές.

Δεν γνωρίζει κανείς πότε και αν η Xiaomi θα μας παρουσιάσει μία τέτοια συσκευή, γιατί πολλές φορές οι πατέντες μένουν στα συρτάρια χωρίς ποτέ να φτάσουν στην αγορά ως ένα ολοκληρωμένο προϊόν.

Όμως επειδή η εταιρεία έχει ανάγκη να δώσει δείγματα τεχνολογικής καινοτομίας και οικολογικής προσέγγισης, ίσως τελικά η Xiaomi να μας εμφανίσει σύντομα ένα Smartphone με ηλιακά πάνελ.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα 05/08/2019 το γνωστό Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 97 κουπόνια και προσφορές…
Έχουμε γίνει μάρτυρες των διαρροών τις τελευταίες εβδομάδες, ότι η Xiaomi ετοιμάζεται να αποκαλύψει…
Translate »