News by Xiaomi Miui Hellas
Gadgets

Xiaomi HiPee  S1 : Κυκλοφόρησε ένα φορητό εργαστήριο ανάλυσης ούρων σε μέγεθος στυλού !

Σήμερα η μέτρηση του καρδιακού ρυθμού μπορεί πολύ εύκολα να μετρηθεί από διάφορα Gadgets όπως τα Smartwatches – Bands (έξυπνα ρολόγια και λουράκια).

Αυτό μας βοηθάει να έχουμε μία ένδειξη αν όλα είναι καλά με την καρδιά μας, αλλά φυσικά αν θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση είναι γενικά η υγεία μας, δεν φτάνει μόνο αυτό.

Θα πρέπει συνήθως κατά περιόδους να μετρούμε την πίεση του αίματος, αλλά και πιο εξειδικευμένες μετρήσεις όπως της γλυκόζης του αίματος, την ουρία και άλλους δείκτες που είναι βασικοί για την πρόληψη πολλών ασθενειών που ίσως είναι σοβαρές και χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση.

Έτσι πολλοί από εμάς, ειδικά αν έχουμε και μία προχωρημένη ηλικία θα πρέπει να κάνουμε τακτικές ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις.

Υπάρχουν σήμερα και  ορισμένες έξυπνες συσκευές που διευκολύνουν την καθημερινή μας ζωή, και μπορούν να μας παρέχουν εύκολα και ανώδυνα μία εικόνα για την υγεία μας, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρούμαστε.

Η Xiaomi λοιπόν κυκλοφόρησε μία τέτοια έξυπνη συσκευή, την HiPee  S1 Elite Edition (εφεξής HiPee S1), η οποία μπορεί να κάνει απλά και εύκολα ένα τεστ ούρων και να εντοπίσει έξι εργαστηριακούς δείκτες, ενώ ταυτόχρονα είναι μία μικρή – συμπαγής και φορητή συσκευή, όπως βλέπουμε παρακάτω.

Η εξέταση ούρων είναι μία από τις τρεις συνήθεις εξετάσεις,  και είναι ένα αποτελεσματικό μέσο έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης ασθενειών. Τα ούρα ως προϊόν του ανθρώπινου μεταβολισμού, μπορούν να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την κατάσταση της υγείας, την ουρική αρθρίτιδα του ασθενή, την υψηλή πίεση αίματος, τον διαβήτη και άλλους δείκτες που βλέπουμε όταν κάνουμε μία κανονική εξέταση ούρων σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο.

Στο παρελθόν, ήταν συνήθως απαραίτητο να πάτε στο νοσοκομείο ή σε ένα ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο για μια εξέταση των ούρων.Το HiPee S1 μας επιτρέπει να κάνουμε αυτή την εξέταση στο σπίτι μας.

Μπορείτε να θεωρήσετε την συσκευή ως ένα φορητό μικροβιολογικό εργαστήριο για την εξέταση των ούρων.

Μάλιστα το HiPee S1 σε δοκιμές που έγιναν σε 8.000 περιπτώσεις εξετάσεων πραγματικού δείγματος, τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν συγκρίσιμα με αυτά από τρία νοσοκομεία, και μέσω της εθνικής αρχής του Οργανισμού Υγείας της Κίνας, έχει πάρει Πιστοποιητικό Class II Εγγραφής Ιατρικών Συσκευών εκδίδεται από το κράτος (Food and Drug Administration).

Η Xiaomi μας προτείνει επίσης και το καλύτερο  HiPee S2 Ultimate, που μπορεί να ανιχνεύσει 14 δείκτες με σε μία ανάλυση ούρων, στην τιμή των 549 γιουάν (~72€), ενώ η τιμή του απλού HiPee S1 είναι στα 339 γιουάν (~45€) με 6 δείκτες στην ανάλυση των ούρων, και οι δύο συσκευές σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων.

Αφού ανοίξετε τη συσκευασία, μπορείτε να δείτε τρία μέρη, το σώμα του HiPee S1 που μοιάζει κάπως με στυλό, τις ταινίες δοκιμής, τα καλώδια φόρτισης και τον επίσημο οδηγό γρήγορης χρήσης (Φυσικά στα Κινέζικα).

Το HiPee S1 έχει μια πολύ απλή εμφάνιση.Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μόνο μία οθόνη και ένα κουμπί εκκίνησης / μέτρησης.Το συνολικό μέγεθος της συσκευής είναι πολύ μικρό και δεν υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά του.

Πριν από τη χρήση, θα πρέπει πρώτα να συνδέσετε τη συσκευή μέσω του κώδικα σάρωσης στο WeChat. Οι επόμενες λειτουργίες μπορούν να ολοκληρωθούν στο πλαίσιο διαλόγου του προγράμματος  WeChat (μικρό πρόγραμμα) και δεν χρειάζεται να κατεβάσετε χωριστά την εφαρμογή, κάτι που είναι πολύ βολικό.

Αφού ολοκληρωθεί η σύνδεση, το Smartphone σας μπορεί να δει τον λεπτομερή οδηγό χρήσης και υπάρχει και μια έκδοση βίντεο, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να λειτουργήσετε γρήγορα την συσκευή.

Το HiPee S1 πρέπει να χρησιμοποιηθεί μαζί με τις ταινίες μέτρησης που παρέχονται στην συσκευασία του. Στην συσκευασία παρέχονται 10 ταινίες και μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά (10/19 γιουάν ~2.5€) στην πλατφόρμα του προϊόντος μετά τη χρήση.

Το HiPee S1 στο κάτω μέρος της συσκευής χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα υψηλής ακρίβειας από την  Ιαπωνία, και ανιχνεύει με ακρίβεια την ταινία του τεστ με τη χρήση εξειδικευμένων αλγορίθμων επεξεργασίας.

Σύμφωνα με τον οδηγό λειτουργίας θα η συσκευή θα κάνει μία πλήρη ανάλυση των ούρων, και η διαδικασία ανάλυσης διαρκεί περίπου 1 λεπτό, σε σχέση με την επαγγελματικές αναλύσεις του νοσοκομείου που συνήθως κάνουν από 1 έως 2 ώρες για να βγουν, και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να διεξάγουν αυτές τις αναλύσεις ρουτίνας στο σπίτι τους εξοικονομώντας πολύ χρόνο.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης, η οθόνη του HiPee S1 μπορεί να δείξει τα αποτελέσματα των μετρήσεων, και την ίδια στιγμή, μέσω του Smartphone σας μπορείτε να λάβετε και να διαβάσετε την τα πλήρη στοιχεία της ανάλυσης.

Με το HiPee S1 είναι δυνατή η ανίχνευση μικρολευκωματινουρίας (ΜΑ), κρεατινίνης (η CA), πρωτεΐνης (PRO), ένα ειδικό βάρος (SG), αίματος (BLD) και οξύτητας ούρων (pH), συνολικά δηλαδή έξι δείκτες, κάθε ο δείκτης μπορεί να προβληθεί στο τηλέφωνο με ταυτόχρονη ερμηνεία των δεδομένων ώστε να ξέρετε τι σημαίνουν όλα αυτά για την υγεία σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δεικτών, η εφαρμογή σας παρέχει επίσης λεπτομερή προγράμματα διατροφής για την βελτίωση των δεικτών, ώστε να σας  βοηθήσει σε περαιτέρω ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε.

Στο πίσω μέρος του HiPee S1, μπορείτε επίσης να δείτε ένα κουμπί, και έναν σχεδιασμό που είναι πολύ πρακτικός.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε όταν τελειώσει η εξέταση, είναι να πατήσετε απαλά το κουμπί, να τραβήξετε προσεκτικά την ταινία pop up ώστε να αποφύγετε την άμεση επαφή με το ειδικό χαρτί, και στη συνέχεια ξεπλύνετε την συσκευή για να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση της.

Εκτός την χρήση σε εσάς τους ίδιους, το HiPee S1 υποστηρίζει έως και 10 μέλη της οικογένειας. Επειδή το HiPee S1 έχει ενσωματωμένο Wi-Fi, έτσι ώστε τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν τα αποτελέσματα της εξέτασης από μακριά, χωρίς να ανησυχούν για την υγεία των γονιών τους. Αυτό είναι ένα άλλο πολύ οικείο χαρακτηριστικό του HiPee S1.

Εν κατακλείδι, το HiPee S1 είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ιατρική συσκευή, που θα βοηθήσει να ελέγχουμε αρκετούς δείκτες της υγείας μας, κάνοντας την εξέταση ούρων παιχνιδάκι, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρούμαστε με πολύωρη αναμονή σε νοσοκομεία.

Σε καμία περίπτωση η συσκευή δεν αντικαθιστά βέβαια τα νοσοκομεία – τους εξειδικευμένους γιατρούς και τα μικροβιολογικά εργαστήρια, αλλά μπορεί να είναι ένα επιπλέον βοήθημα σε αυτούς που θέλουν πρώτα να πάρουν μία γενική εικόνα των δεικτών τους, προτού προχωρήσουν στην προγραμματισμένη επίσκεψη στον γιατρό τους.

Μακάρι βέβαια να υπάρξει και μία Global έκδοση της παραπάνω συσκευής, ώστε να μπορεί να την χρησιμοποιήσει κάποιος εκτός της Κίνας, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι κομμάτι δύσκολο να μάθουμε τα Κινέζικα για να διαβάζουμε όλα αυτά που θα μας δείχνει η εφαρμογή στο κινητό, και η οθόνη του αναλυτή.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

3 σχόλια

Avatar
Ακις 12 April 2019 at 09:54

Απο που μπορούμε να το αγοράσουμε;

Απάντηση
Avatar
Υπερτασικός 11 April 2019 at 09:33

Ε ρε χαρά που θα κάνουν όλοι οι παππούδες

Απάντηση
Avatar
John T 10 April 2019 at 21:46

Τέλειο τί άλλο να πω. Θά τό ήθελα πάρα πολύ

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy A80 , ένα Smartphone που ανήκει στην μεσαία…
Η HTC δείχνει να παραπαίει μέρα με τη μέρα, ειδικά στον τομέα των…
Translate »