News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi : Βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στην Ρωσία κατά το 4ο τρίμηνο του 2020

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Counterpoint Research, η Xiaomi βρίσκεται πλέον στην κορυφή των πωλήσεων στην Ρωσία, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020.


Η Ρωσία όπως είναι προφανές, είναι εξίσου πολύ σημαντική αγορά για όλους τους κινέζους κατασκευαστές Smatphone, και στο τρίτο τρίμηνο (Q3) του 2020, η Huawei ήταν ο ηγέτης της αγοράς στην χώρα, με μερίδιο στην Online αγορά Smartphone που έφτανε στο 27,8%.

Σύμφωνα όμως με την νέα έκθεση της Counterpoint Research που κυκλοφόρησε, και αφορά το τέταρτο τρίμηνο (Q4) του ίδιου έτους,  αυτή τη φορά η Xiaomi βρέθηκε μπροστά από όλους τους άλλους γίγαντες όπως την Samsung και την Huawei.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε, οι συνολικές πωλήσεις των smartphone στη Ρωσία κατά το 4ο τρίμηνο του 2020, μειώθηκαν κατά 11% από έτος σε έτος. Ένας από τους κύριους λόγους για αυτή την μεγάλη πτώση είναι φυσικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19. Ωστόσο, το μερίδιο των διαδικτυακών πωλήσεων των Smartphone αυξήθηκε κατά 1% από τρίμηνο σε τρίμηνο, και έφτασε στο σημείο να περιλαμβάνει το 35% των συνολικών πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ των άλλων, να καταφέρει η Xiaomi να νικήσει την Samsung και την Huawei, αποκτώντας συνολικά το 31% του μεριδίου από τις Online πωλήσεις κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Image Credits : GSMArena.com

Η Samsung συνεχίζει να είναι μία δημοφιλής μάρκα στη Ρωσία σύμφωνα με την έκθεση, ανεξάρτητα εάν  παρ ‘όλα αυτά η Xiaomi κατάφερε να αυξήσει κατά 4% από τρίμηνο σε τρίμηνο και να κατακτήσει το 31% των Online πωλήσεων και να καταλάβει την πρώτη θέση στο τρίμηνο. Η Samsung βρίσκεται στη 2η θέση με μερίδιο 27%,  αντιπροσωπεύοντας μία αύξηση 2,1% από έτος σε έτος και αύξηση στο 0,7% από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Παραδόξως, η Apple που δεν ήταν κοντά στους κορυφαίους διεκδικητές στο τρίτο τρίμηνο, κατάφερε στο τέταρτο τρίμηνο να αυξήσει κατά 7,3% το μερίδιό της, και να εισέλθει στις κορυφαίες 3 θέσεις των Online πωλήσεων. Έτσι λοιπόν, το μερίδιό της Apple στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 ανέρχεται στο 15,5%, χάρη κυρίως στις πωλήσεις των συσκευών της σειράς του iPhone 12 .

Το δράμα της Huawei από την άλλη μεριά συνεχίζεται, και η εταιρεία γνώρισε μια περαιτέρω πτώση του  Μεριδίου που κατέχει στην Ρωσία κατά τη διάρκεια του 4ου τριμήνου, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί η νεοεισερχόμενη στην αγορά της Ρωσίας RealMe, που απέκτησε τώρα μερίδιο που φτάνει στο 3,3%.

Σίγουρα οι οπαδοί της Huawei και δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι από τις αρνητικές εξελίξεις, αλλά η η εταιρεία θέλει να τους καθησυχάσει λέγοντας ότι θα φέρνει σύντομα στην αγορά της Ρωσίας σχεδόν 40 νέες κατηγορίες προϊόντων. Σε αυτές τις κατηγορίες πιθανότατα θα περιλαμβάνονται PC, Smart οθόνες και μερικά νέα Smartphone. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε πια θα είναι αυτά τα νέα Smartphone, θεωρούμε βέβαιο πως εκτός από μερικές Middle Range συσκευές, θα γίνουν διαθέσιμα στην χώρα και τα επερχόμενα Smartphone της σειράς P50.

Συνοψίζοντας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Counterpoint, Tarun Pathak, λέει ότι οι πελάτες στην Ρωσία αναζητούν κυρίως συσκευές που διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως το NFC, OLED οθόνες και eSIM, και ότι η μέση τιμή πώλησης των Smartphone αυξήθηκε κατά 8% από έτος σε έτος, φτάνοντας την τιμή των 258 $. Ο κος. Tarun Pathak, ανέφερε επίσης ότι, οι γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου εισήγαγαν φέτος πολλές προσφορές και άμεση επιστροφή χρημάτων στην αγορά, με στόχο την ενίσχυση των διαδικτυακών πωλήσεων.

Στο μέλλον, τα προβλήματα που έρχονται, όπως  οι ελλείψεις των εξαρτημάτων, θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο η αγορά κινηθεί κατά το 2021, και η προσπάθεια του εμβολιασμού για τον COVID-19 θα διαδραματίσει επίσης κεντρικό ρόλο. Τα Brand Name όπως αυτό της HONOR που είναι γνωστό στη Ρωσία, θα πρέπει να κινηθούν πιο γρήγορα για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος της Huawei, πριν να είναι πολύ αργά.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Μας εγκαταλείπει σιγά - σιγά και ο Φλεβάρης με άγριες διαθέσεις και πολύ…
Σήμερα έκαναν την εμφάνισή τους νέα Render για κάποιο smartphone της σειράς Mi…
Translate »