News by Xiaomi Miui Hellas
Smartphones

Mi Mix Flip : Δείτε τις 3D αποδόσεις των δύο επερχόμενων Clamshell Smartphone της Xiaomi

xiaomi-logo

Σήμερα σας έχουμε τις πρώτες 3D αποδόσεις για τα Clamshell Smartphone της Xiaomi που αποκαλύφθηκαν στα πρόσφατα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατάθεσε η εταιρεία.


Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Xiaomi ανακοίνωσε το πρώτο της αναδιπλούμενο smartphone στην Κίνα, το Mi Mix Fold. Αυτό το Smartphone είναι εξοπλισμένο με μία μεγάλη εσωτερική αναδιπλούμενη οθόνη που φτάνει σε μέγεθος την οθόνη ενός tablet όταν είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Mi Mix Fold

Όσον αφορά τον σχεδιασμό, η συσκευή μοιάζει πολύ με το Samsung Galaxy Z Fold 2 και το Galaxy Z Fold 3 που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα . Τους τελευταίους μήνες φούντωσαν οι φήμες πως η Xiaomi θα ανακοινώσει δύο νέα αναδιπλούμενα Smartphones πριν από το τέλος του 2021.

Μάλιστα όπως φημολογείται, η Xiaomi εκτός από μία συσκευή με οθόνη που θα διπλώνει προς τα έξω όπως στο Huawei Mate Xs, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει και άλλα δύο μοντέλα τύπου clamshell, που θα είναι παρόμοια με το Samsung Galaxy Z Flip και το Motorola Razr . Για λόγους ευκολίας, θα ονομάσουμε αυτές τις συσκευές ως Mi Mix Flip, αν και υπάρχουν κάποιες αναφορές πως ίσως η Xiaomi κυκλοφορήσει αυτές τις συσκευές ως Mi Mix Flex.

Την περασμένη εβδομάδα, δημοσιοποιήθηκε επίσημα ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Xiaomi που αφορά δύο Smartphone τύπου Clamshell. Το πρώτο μοντέλο έχει πολλές ομοιότητες με το Z Flip της Samsung, ενώ το δεύτερο μοντέλο φαίνεται να είναι μια φθηνότερη παραλλαγή, χωρίς δεύτερη οθόνη και με σύστημα κάμερας παρόμοιο με το φθηνό Redmi Note 9T. Αυτό το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχει  κατατεθεί τόσο στην Κίνα όσο και στην Ευρώπη.

Για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το σχεδιασμό αυτών των νέων Clamshell Smartphone της Xiaomi, ο γραφίστας Technizo Concept, έχει δημιουργήσει μια σειρά τρισδιάστατων αποδόσεων (Renders) με βάση την τεκμηρίωση που έχει κατατεθεί σε αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Τα νέα αναδιπλούμενα Clamshell smartphone της Xiaomi

Ας ξεκινήσουμε με τις ομοιότητες μεταξύ των δύο μοντέλων. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν και μια ευέλικτη οθόνη με διπλές Selfie κάμερες που είναι τοποθετημένες κάτω από μία οπή σχήματος χαπιού, η οποία βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι η Xiaomi με αυτό το μοντέλο θα στοχεύσει στους νέους, οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την λήψη selfie φωτογραφιών.Τα Bezel της οθόνης είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι συνήθως βλέπουμε στα περισσότερα smartphone, και όταν συσκευή διπλώνεται, η άρθρωση που εμφανίζεται είναι παρόμοια με τον μεντεσέ της Samsung.

Το κατά πόσον η Xiaomi θα μπορέσει να κατασκευάσει το ίδιο σύστημα Sweeper που έχει η Samsung, ώστε να μπορεί να μπορεί να προστατευτεί η οθόνη από την σκόνη και την βρωμιά, παραμένει άγνωστο προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της οθόνης. Προφανώς το μέγεθός της θα είναι κάπου μεταξύ 6,5 και 7 ιντσών. Τα clamshell Smarphones που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα, είναι το Galaxy Z Flip 3 το οποίο θα διαθέτει οθόνη 6,7 ιντσών όπως και ο προκάτοχός του, ενώ το Motorola Razr 5G θα έχει σημαντικά μικρότερη οθόνη στις 6,2 ίντσες.

Η Xiaomi πιθανότατα θα επιλέξει μια οθόνη 6,7 ιντσών, επειδή το Mi Mix Fold που έχει ήδη κυκλοφορήσει είναι εξοπλισμένο με μία οθόνη που ξεπερνάει σε διαγώνιο τις 8 ίντσες σε πλήρη ανάπτυξη.

Μάλιστα, θεωρείται πολύ πιθανό πως η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία UTG της Samsung. Τα νέα Galaxy Z smartphone της Samsung θα διαθέτουν Ultra Thin Glass δεύτερης γενιάς, και είναι γνωστό πως η Samsung Display καθιστά την τεχνολογία UTG διαθέσιμη και σε άλλους κατασκευαστές.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό τα νέα clamshell της Xiaomi να διαθέτουν ένα εξαιρετικά λεπτό γυαλί – αντί για πλαστικό όπως συμβαίνει με το Mi Mix Fold. Σύμφωνα μάλιστα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, τόσο η Google όσο και η Vivo, θα χρησιμοποιήσουν επίσης το Ultra Thin Glass για τα δικά τους Google Pixel Fold και Vivo NEX Fold αντίστοιχα, τα οποία αναμένονται να κυκλοφορήσουν φέτος.

Σε πλήρη ανάπτυξη, τα δύο clamshell Smartphones της Xiaomi φαίνεται να είναι πανομοιότυπα. Στην δεξιά πλευρά θα υπάρχουν τα πλήκτρα  on/off και έντασης του ήχου, και υπάρχει το ενδεχόμενο ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων να είναι ενσωματωμένος στο κουμπί λειτουργίας (on/off). Στο κάτω μέρος των συσκευών θα υπάρχει η τυπική θύρα USB Type-C, καθώς και ένα μικρόφωνο και ένα ηχείο.

Το tray για την SIM κάρτα είναι επίσης τοποθετημένο στο κάτω μέρος της συσκευής, αλλά είναι άγνωστο εάν θα υποστηρίζει και την επέκταση εσωτερικού χώρου με την χρήση μιας microSD κάρτας, αλλά σίγουρα δεν είναι απίθανο.

Άλλωστε η Xiaomi σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές όπως η Apple και η Samsung, προσφέρει την επιλογή επέκτασης της μνήμης μέσω κάρτας μνήμης microSD σχεδόν σε όλα τα Smartphone της – και στο Mi Mix Fold, και γι ‘αυτό πιστεύουμε ότι το ίδιο θα ισχύει και για το Mi Mix Flip.

Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο συσκευές είναι κυρίως στα Module της κάμερας που διαθέτουν, και τα οποία είναι τοποθετημένα στην πλάτη τους.

Στην πρώτη συσκευή, η Xiaomi βλέπουμε ότι έχει προσθέσει και μια δεύτερη μικρή οθόνη, όμοια με αυτή  που είδαμε στο Mi 11 Ultra που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος . Αυτή η δεύτερη μικρή οθόνη θα είναι πολύ χρήσιμη για την εμφάνιση διαφόρων πληροφοριών και εικονιδίων ειδοποίησης όπως και στο Mi 11 Ultra, και οι κάτοχοι της συσκευής θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πολύ καλύτερους αισθητήρες της πίσω κάμερας για να βγάζουν τις selfie φωτογραφίες τους, οι οποίες όπως είναι φυσικό θα είναι ποιοτικότερες από την μπροστινή Selfie κάμερα που θα βρίσκεται στην μπροστινή οθόνη.

Επάνω στο ίδιο Module, είναι τοποθετημένες δύο κάμερες με σχετικά μεγάλους φακούς, οι οποίοι ωστόσο προεξέχουν ελάχιστα από το περίβλημα. Αυτό υποδηλώνει ότι δεν θα υπάρχει ενσωματωμένος κάποιος τηλεφακός, και είναι πιθανό η Xiaomi να εξοπλίσει αυτό το μοντέλο με μία κύρια κάμερα ευρείας γωνίας και έναν δεύτερο υπερ-ευρυγώνιο φακό – όπως θα ισχύει και με το Galaxy Z Flip 3.

Γενικά, τα Smartphone τύπου Clamshell είναι συνήθως φθηνότερα από τα αντίστοιχα Fold Smartphone,  και δεν είναι εξοπλισμένα με τα πιο προηγμένα συστήματα κάμερας.Το Mi Mix Fold της Xiaomi, είναι εξοπλισμένο με μια διάταξη τριπλής κάμερας, που αποτελείται από μία κύρια κάμερα με αισθητήρα στα 108MP, έναν υπερ-ευρυγώνιο φακό στα 13MP και μία tele-macro κάμερα στα 8MP η οποία μάλιστα είναι εξοπλισμένη με έναν υγρό (Liquid) φακό, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στον κόσμο σε ένα smartphone.

Αντί για σταθερό φακό, η Xiaomi στο Mi Mix Fold χρησιμοποίησε έναν υγρό φακό, με τον οποίο μπορείτε να τραβήξετε Macro φωτογραφίες και ταυτόχρονα να έχετε και οπτικό ζουμ 3x. Παρόλο που η Xiaomi έχει δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτόν τον φακό με το Mi Mix Fold, είναι σχεδόν απίθανο να τον δούμε σε κάποιο από τα επερχόμενα clamshell Smartphone της Xiaomi.

Ίσως η Xiaomi επιλέξει τελικά έναν αισθητήρα κάμερας στα 108MP για την κύρια κάμερα, όπως έχει κάνει και σε πολλές νέες συσκευές που έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα.

Ας έρθουμε τώρα στην δεύτερη συσκευή που έχει κατοχυρώσει η Xiaomi με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας , η οποία φαίνεται ότι θα έχει χαμηλότερη τιμή από την πρώτη και ίσως ονομαστεί ως Mi Mix Flip Lite.

Παρεμπιπτόντως, και οι δύο αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατατέθηκαν την ίδια ημέρα (30 Σεπτεμβρίου 2020) στην Ευρώπη και δημοσιεύτηκαν επίσης την ίδια ημέρα (9 Ιουλίου 2021).

Όπως ήδη έχουμε επισημάνει παραπάνω, αυτό το μοντέλο είναι πανομοιότυπο με την προηγούμενη συσκευή σε ότι αφορά την οθόνη, τον μεντεσέ και τις διπλές Selfie κάμερες, ωστόσο στην πλάτη της συσκευής έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό Module κάμερας. Αυτή τη φορά, η Xiaomi επέλεξε ένα Module που έχει στρογγυλή σχεδίαση πάνω στο οποίο στεγάζονται οι τρεις φακοί κάμερας.

Σε αυτή την συσκευή δεν υπάρχει η δεύτερη μικρή οθόνη, και ο σχεδιασμός του Module μοιάζει πολύ με αυτό που έχουμε δει στο εξαιρετικά προσιτό Redmi Note 9T.  Και οι φακοί έχουν επίσης μικρότερο μέγεθος από το πρώτο μοντέλο, και όλα αυτά δείχνουν οι κάμερες που θα διαθέτει η συσκευή θα είναι λιγότερο εντυπωσιακές.

Το γεγονός ότι η Xiaomi παραλείπει εντελώς τη δεύτερη οθόνη σε αυτό το μοντέλο,  δείχνει ότι θα έχουμε να κάνουμε με ένα φθηνότερο μοντέλο αυτής της σειράς.

Τα πλεονεκτήματα ενός flip τηλεφώνου (Clamshell)

Ένα αναδιπλούμενο Smartphone τύπου Clamshell έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα συνηθισμένα Fold smartphones. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά τους είναι ότι τα clamshell είναι πολύ πιο συμπαγή και μικρότερα σε διαστάσεις όταν διπλώνονται, έτσι ώστε να μπορούν να χωρέσουν άνετα σε μια τσάντα ή στην τσέπη σας.Επιπλέον, τα clamshell είναι σημαντικά ελαφρύτερα από τα Fold Smartphone, και σίγουρα αυτό είναι κάτι που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στην καθημερινή χρήση.  Επίσης, σε ότι αφορά την τιμή τους, είναι συνήθως αρκετά φθηνότερα από τα αντίστοιχα Fold Smartphones. Για παράδειγμα, η Samsung κυκλοφόρησε το Z Fip (Clamshell) με λιανική τιμή στα 1500€, δηλαδή είναι κατά 25% φθηνότερο από το Z Fold το οποίο έχει λιανική τιμή που φτάνει στα 2000€.

Ανεξάρτητα από τις επιλογές σχεδιασμού που θα κάνει η Xiaomi, είναι βέβαιο πως οι Clamshell συσκευές της θα έχουν πολύ χαμηλότερη τιμή πώλησης από την Samsung. ΤοMi Mix Fold της Xiaomi, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Κίνα είχε προτεινόμενη τιμή λιανικής στα 10.000 γιουάν, δηλαδή ήταν περίπου 20% πιο φθηνό από το Z Fold 2 της Samsung, το οποίο κυκλοφόρησε στην Κίνα με τιμή στα 12.500 γιουάν.

Φυσικά αυτό είναι απλά ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και δεν γνωρίζουμε τίποτα μέχρι στιγμής για τις υπόλοιπες προδιαγραφές της συσκευής, και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ως προς αν τελικά θα γίνει διαθέσιμη στην αγορά.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Το Mi 11 Ultra είναι πιθανώς ένα από τα καλύτερα Android Smartphones που έχουν ανακοινωθεί…
Με μια ανάγνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του, το Snapdragon Insiders smartphone της Asus…
Translate »