News by Xiaomi Miui Hellas
Οδηγοί

Πέντε TIPS για να απαλλαγείτε από τα “σπαστικά προβλήματα” στο MIUI της Xiaomi (Οδηγίες)

mitu-guide-logo

Το MIUI της Xiaomi είναι εδώ και πολύ καιρό ένα από τα καλύτερα Android skins, εισάγοντας μια ποικιλία από εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και δυνατότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει, αλλά υπάρχουν ταυτόχρονα και μερικά παράπονα για τα οποία σας δίνουμε λύσεις.


Το MIUI απέχει πολύ από το καθαρό Android Skin και παίρνει πολλά στοιχεία και έχει ομοιότητες με το στυλ που ακολουθεί η Apple στο δικό της IOS λειτουργικό σύστημα.

Ωστόσο, ταυτόχρονα με τις πολλές αλλαγές που έχουν φέρει οι πρόσφατες εκδόσεις του MIUI 12.5 και MIUI 13, έχουμε δει να αυξάνουν επίσης και τα παράπονα και οι ενοχλήσεις στις περίεργες επιλογές που έχει ο σχεδιασμός στο UI (User Interface), ειδικά σε σύγκριση με άλλες τις εκδόσεις στο Android.

Ευτυχώς όμως, τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα μπορούν πολύ εύκολα να διορθωθούν, και παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τα ποιο κοινά προβλήματα στο MIUI και ο τρόπος για να τα αντιμετωπίσετε.


Η αναδυόμενη μπάρα με τις ειδοποιήσεις και τις γρήγορες ρυθμίσεις


Ο τρόπος που λειτουργεί η κλασική μπάρα των ειδοποιήσεων και των γρήγορων ρυθμίσεων έχει δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετούς. Από το MIUI 12 και στο νέο MIUI 13 όταν σέρνουμε την μπάρα  η προς τα κάτω από την πάνω αριστερή πλευρά – εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις, ενώ η σάρωση από την πάνω δεξιά πλευρά ενεργοποιεί το μενού γρήγορων ρυθμίσεων/κέντρο ελέγχου (όπως φαίνεται στην πρώτη εικόνα παρακάτω).

Είναι μια αλλαγή που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όσους έχουν συνηθίσει με τον παλιό κλασικό τρόπο, αλλά ευτυχώς, μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτήν τη διάταξη παλαιού τύπου μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις και Κέντρο ελέγχου > Στυλ του Κέντρου ελέγχου. Από εκεί απλώς επιλέξτε την “Παλιά έκδοση” για να επιστρέψετε σε ένα ενοποιημένο μενού ειδοποιήσεων και γρήγορων ρυθμίσεων όπως ήταν στις παλιότερες εκδόσεις του MIUI.


Η σάρωση για τις νέες εφαρμογές


Η συμπεριφορά στο MIUI για την εγκατάσταση εφαρμογών είναι λίγο περίεργη. Μόλις γίνει η λήψη μιας εφαρμογής από το Play Store, εμφανίζεται σχεδόν αμέσως μια παρενθετική οθόνη που σχετίζεται με την δυνατότητα για την σάρωση της εφαρμογής από κακόβουλο λογισμικό. Το κακό είναι ότι αυτή η οθόνη χρησιμοποιείται ως μια ευκαιρία από την Xiaomi για την προβολή διαφημίσεων σε ορισμένα παλαιότερα τηλέφωνα της Xiaomi.

Η προβολή των διαφημίσεων είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που θα βρείτε στο MIUI, και το σκανάρισμα των εφαρμογών από το MIUI είναι ούτως ή άλλως περιττό, δεδομένου ότι το Google Play Protect υπάρχει ήδη και τρέχει στο παρασκήνιο.

Mπορείτε λοιπόν εύκολα να προχωρήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα σάρωσης και την οθόνη που προκύπτει εάν είστε ικανοποιημένοι με τις δυνατότητες σάρωσης κακόβουλου λογισμικού που προσφέρει το Play Protect της Google. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πατήστε πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής Aσφάλεια > Πατήστε πάνω στο γρανάζι των ρυθμίσεων πάνω δεξιά > Σάρωση ασφαλείας και αναζητήσετε τον διακόπτη “Σάρωση πριν από την εγκατάσταση” ώστε να  απενεργοποιήσετε αυτήν την δυνατότητα.


Οι βελτιστοποιήσεις στην αυτονομία της μπαταρίας


Η Xiaomi είναι ένας από τους πολλούς OEM κατασκευαστές που ασχολούνται με την επιθετική διαχείριση της μπαταρίας για να αποκομίσουν περισσότερη αυτονομία. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί  δυστυχώς να έχει ως παρενέργεια να “σκοτώνει” τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο ή να καθυστερήσει αδικαιολόγητα την εμφάνιση των ειδοποιήσεων από τις εφαρμογές που χρειάζεστε (Facebook – Viber κτλ).

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα για μερικές Android συσκευές, αλλά ευτυχώς, μπορεί να αντιμετωπιστεί στο MIUI και το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Mπαταρία και στη συνέχεια να πατήστε στην επιλογή του TAB «Mπαταρία» στο επάνω μέρος (δίπλα στο «Εξοικονόμηση Μπαταρίας»). Από εδώ, θα πρέπει να πατήσετε «εξοικονόμηση μπαταρίας εφαρμογής» και να επισκεφτείτε την εφαρμογή που θέλετε.

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ένας αριθμός ρυθμίσεων για το παρασκήνιο — προχωρήστε και επιλέξτε “χωρίς περιορισμούς“.

Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που λειτουργούν μια χαρά όταν είναι ενεργοποιημένη η “εξοικονόμηση μπαταρίας“. Ωστόσο, θα συνιστούσαμε να αφαιρέσετε τυχόν περιορισμούς στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, στα προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής και οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές που βασίζονται σε ειδοποιήσεις ή στην συνεχή λειτουργία στο παρασκήνιο  — ή να τις παρακολουθείτε για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά με τους περιορισμούς.


Οι ενοχλητικές διαφημίσεις του συστήματος


Η Xiaomi ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους κατασκευαστές Smartphone που εφάρμοσε τις διαφημίσεις στα τηλέφωνά της, επιτρέποντάς της να κερδίσει περισσότερα χρήματα προβάλλοντας διαφημίσεις σε διάφορες προεγκατεστημένες εφαρμογές και μενού του συστήματος. Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενοχλητικά χαρακτηριστικά του MIUI, ειδικά αν ξοδέψατε πολλά χρήματα για να αποκτήσετε ένα Smartphone κατηγορίας ναυαρχίδας. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί τρόποι για να απενεργοποιήσετε τις σπαστικές διαφημίσεις από την συσκευή σας.

Ένας τρόπος για να απενεργοποιήσετε τις περισσότερες διαφημίσεις συστήματος στο MIUI είναι να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή του συστήματος με το όνομα MSA (MIUI System Ads). Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Κωδικοί Πρόσβασης και Ασφάλεια > Εξουσιοδότηση και Ανάκληση. Από εκεί θα πρέπει να αναζητήσετε την εφαρμογή με το όνομα “MSA” και να την απενεργοποιήσετε.

Θα χρειαστεί επίσης να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις στις προεγκατεστημένες εφαρμογές της Xiaomi, όπως η εφαρμογή ασφαλείας, το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, η διαχείριση αρχείων και άλλα. Αυτό μπορεί να γίνει συνήθως μεταβαίνοντας στο μενού ρυθμίσεων στη σχετική εφαρμογή και στη συνέχεια να απενεργοποιήσετε τον διακόπτη για την  “εμφάνιση των διαφημίσεων“.


Δεν υπάρχει το συρτάρι των εφαρμογών από προεπιλογή


Τα πρόσφατα Smartphone της Xiaomi προσφέρουν την επιλογή για το συρτάρι των εφαρμογών όταν ρυθμίζετε για πρώτη φορά την συσκευή σας όταν την ανοίγετε μετά την αγορά της, αλλά από προεπιλογή δεν υπάρχει ενεργοποιημένο αυτό το συρτάρι εφαρμογών εάν χάσατε με κάποιο τρόπο να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή κατά τη διαδικασία της πρώτης εγκατάστασης.

Ευτυχώς, αυτό μπορεί να αλλάξει μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Αρχική Οθόνη > Αρχική Οθόνη και, στη συνέχεια επιλέγετε «με το συρτάρι εφαρμογών».

Τι γίνεται όμως εάν αν έχετε μια παλαιότερη έκδοση του MIUI στην οποία δεν υπάρχει η επιλογή για το συρτάρι των εφαρμογών;

Εκεί έρχεται o Poco Launcher , καθώς η POCO έχει κυκλοφορήσει αυτή την εφαρμογή στο Play Store, η οποία όντως προσφέρει το συρτάρι εφαρμογών από προεπιλογή.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram  ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (ENG Language) so that you are the first to learn our every news!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Ανησυχητικό θεωρείται από πολλούς το ότι μια mobile πλατφόρμα όπως το Android, γίνεται…
Translate »