News from Xiaomi Miui Hellas
Featured Smartphones Xiaomi Νέα

Xiaomi MIX Flex : Νέα απίστευτα όμορφα 3D Renders από το LetsGoDigital !

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Xiaomi παρουσιάζει ένα ανανεωμένο αναδιπλούμενο Smartphone, που μπορεί να διπλωθεί δύο φορές και θα έχει τριπλή κάμερα.


Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Xiaomi δημοσίευσε ένα βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίστηκε ένα αναδιπλούμενο Smartphone.

To εκπληκτικό σε αυτή τη συσκευή ήταν η διπλή αναδίπλωση, στο αριστερό και δεξιό μέρος της οθόνης, όπου θα μπορούσε να διπλωθεί προς τα πίσω. Το LetsGoDigital τότε είχε σχεδιάσει μια σειρά 3D απεικονίσεων του πτυσσόμενου smartphone της Xiaomi με βάση το βίντεο που δημοσιεύτηκε.

Έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από τότε, και δεν μπορείτε ακόμα να αγοράσετε ούτε το Samsung Galaxy Fold ή το Huawei Mate X, και πολλοί άλλοι κατασκευαστές Smartphone δεν παρουσίασαν μέχρι τώρα κάποια δική τους πρόταση.

Το αναδιπλούμενο Smartphone της Xiaomi με ενημερωμένο σχεδιασμό

Πρόσφατα όμως, δημοσιεύτηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Xioami, που μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον βελτιωμένο σχεδιασμό του αναδιπλούμενου Smartphone της εταιρείας. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Xiaomi υπέβαλε to δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην EUIPO (Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης), το οποίο και δημοσιεύθηκε στις 5 Αυγούστου 2019. Περιλαμβάνονται επτά σχέδια σκίτσων που δείχνουν τη συσκευή από όλες τις πλευρές.

Ακριβώς όπως το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην αρχή του τρέχοντος έτους, το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναδιπλούμενο Smartphone της Xiaomi έχει μία μεγάλη ευέλικτη οθόνη που μπορείτε να την διπλώσετε δύο φορές. Για να έχετε καλύτερη εικόνα των διαφορών μεταξύ των δύο μοντέλων κινητών τηλεφώνων, η LetsGoDigital έχει παράγει και πάλι μια σειρά 3D απεικονίσεων.

Το πρώτο πράγμα που θα σας κάνει εντύπωση είναι το πάχος της συσκευής. Οι διαστάσεις των σκίτσων έχουν χρησιμοποιηθεί για να δώσουν όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερο αποτέλεσμα. Ωστόσο, το αναδιπλούμενο τηλέφωνο είναι σημαντικά πιο χοντρό από ό, τι φαίνεται αρχικά. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί στην συνέχεια. Τέλος, σε μια τέτοια συσκευή συσκευάζονται αρκετά εξαρτήματα.

Αυτό που είναι επίσης εντυπωσιακό είναι το πίσω μέρος, στο οποίο εμφανίζονται τρεις κάμερες που τοποθετούνται κάθετα μεταξύ τους. Επειδή οι κάμερες τοποθετούνται στο κέντρο, πρέπει πρώτα να ξεδιπλώσετε πλήρως το smartphone για να μπορέσετε να τραβήξετε φωτογραφίες.

Δεδομένου ότι πρόκειται για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού, οι προδιαγραφές των αισθητήρων που έχουν αυτές οι κάμερες δεν αναφέρονται. Τα πιο πρόσφατα κορυφαία μοντέλα της Xiaomi είναι επίσης εξοπλισμένα με μια τριπλή κάμερα, με την δεύτερη κάμερα να έχει φακό ultra wide (ευρείας γωνίας), και την τρίτη να είναι εξοπλισμένη με τηλεφακό με 2x ζουμ. Το αν η Xiaomi θα θέλει να χρησιμοποιήσει μια παρόμοια εγκατάσταση για το αναδιπλούμενο smartphone είναι άγνωστο προς το παρόν, αλλά σίγουρα δεν είναι αδιανόητη μια τέτοια προσέγγιση.

Αν ξεδιπλώσετε πλήρως το τηλέφωνο, έχετε στη διάθεσή σας μια μεγάλη οθόνη με πολύ μικρά Bezel  οθόνης. Δεν υπάρχει ορατή Selfie κάμερα και το αν αυτή θα είναι τοποθετημένη πίσω από την οθόνη είναι άγνωστο. Η Xiaomi έχει ήδη πει ότι είναι έτοιμη να παραδώσει συσκευή με in Display κάμερα, και επειδή η εταιρεία συνήθως δίνει μεγάλη προσοχή στην selfie κάμερα, σίγουρα θα έχει μία υλοποίηση που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς της.

Το πίσω μέρος του περιβλήματος είναι ελαφρώς καμπύλο και στις τέσσερις πλευρές, γεγονός που εξασφαλίζει μια ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση όταν διπλώνεται. Στο κάτω μέρος της συσκευής υπάρχει μια θύρα τύπου USB-C, αλλά φαίνεται ότι λείπει εντελώς η θύρα των 3,5 mm για τα ακουστικά.

Δεν υπάρχει επίσης πλήκτρο στα συνημμένα σκίτσα. Πλήκτρα δεν ήταν επίσης ορατά και στο video teaser που είχε δημοσιεύσει παλιά η Xiaomi, οπότε μπορεί να είναι ένα smartphone χωρίς καθόλου κουμπιά, όπως το Meitu Zero και το Vivo Apex 2019. Επίσης, ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν είναι ορατός στις στα σκίτσα, οπότε υποθέτουμε πως ότι είναι τοποθετημένος πίσω από την οθόνη.

Τα σκίτσα δεν δείχνουν προς ποια πλευρά ή πλευρές μπορείτε να διπλώσετε αυτό το τηλέφωνο, επειδή τα σκίτσα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας δείχνουν μόνο τη συσκευή σε ανοικτή θέση. Φαίνεται πιθανό ότι μπορείτε να διπλώσετε το αριστερό και το δεξί τμήμα της οθόνης προς τα πίσω, ακριβώς όπως έδειξε το βίντεο επίδειξης στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η Samsung έχει ήδη κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με ένα τέτοιο μοντέλο τηλεφώνου .

Αν κοιτάξουμε όμως τον μεντεσέ, φαίνεται πως θα είναι επίσης δυνατό να διπλώσουμε τη συσκευή και με άλλο τρόπο, έτσι ώστε η οθόνη να διπλώνει προς στο εσωτερικό. Κάτι τέτοιο θα είναι ιδανικό όταν μεταφέρετε το πτυσσόμενο τηλέφωνο μαζί σας, έτσι ώστε η οθόνη να παραμένει βέλτιστα προστατευμένη. Έτσι λοιπόν έχει συμπεριλάβει το LetsGoDigital και τις δύο πιθανές αναδιπλώσεις στα rendering.

Δεν υπάρχουν γνωστές προδιαγραφές για την μπαταρία, αλλά δεδομένου ότι η Xiaomi παρουσίασε την τεχνολογία φόρτισης στα 100 Watt τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, θα μπορούσε να είναι ότι αυτό το επαναστατικό τηλέφωνο που θα έχει αυτό το απίστευτα γρήγορο σύστημα φόρτισης. Αυτό θα καθιστά δυνατή την πλήρη φόρτιση μιας μπαταρίας smartphone των 4000 mAh σε μόλις 17 λεπτά.

Επιπλέον, φαίνεται ότι το πτυσσόμενο τηλέφωνο της Xiaomi θα έχει επίσης και υποστήριξη 5G. Η Xiaomi παρουσίασε ήδη ένα smartphone 5G, το Mi Mix 3 5G . Επιπλέον, ο κινέζος κατασκευαστής έχει ήδη αναφέρει ότι θέλει να εισαγάγει οικονομικά προσιτά smartphones 5G το 2020 , καθιστώντας πολύ πιθανό ότι και το αναδιπλούμενο τηλέφωνο θα προσφέρει και υποστήριξη στο 5G.

Είναι ακόμα εντελώς άγνωστο πότε η Xiaomi θα μας παρουσιάσει το πρώτο αναδιπλούμενο Smartphone, αλλά είναι βέβαιο πως θα το δούμε σύντομα. Ενδεχομένως το MWC 2020 είναι η σωστή στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνα των ανταγωνιστών, τόσο το Samsung Galaxy Fold όσο και το Huawei Mate X θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα. Και τα δύο μοντέλα έχουν πολύ υψηλή προτεινόμενη λιανική τιμή στα 2000€ και 2300€ αντίστοιχα, οπότε το ερώτημα είναι πόσοι θα είναι σύντομα πρόθυμοι να αγοράσουν αυτά τα πτυσσόμενα smartphones .

Η Xiaomi, από την άλλη πλευρά, είναι γνωστή για την τιμολόγηση των κορυφαίων μοντέλων της στην αγορά με πολύ πιο προσιτή τιμή. Για παράδειγμα, το Xiaomi Mi 9T Pro , το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην Ολλανδία από την επόμενη εβδομάδα, θα έχει μια τιμή εκκίνησης μόλις στα 430€ για το μοντέλο με 64GB αποθήκευσης. Για τα 128 GB θα πληρώνετε μόνο 20€ επιπλέον. Και οι δύο εκδόσεις τρέχουν το Android 9 και τροφοδοτούνται το chipset Snapdragon 855 με μνήμη 6GB. Ακόμα και η OnePlus δεν είναι πλέον σε θέση να διαθέσει τις ναυαρχίδες της στην αγορά σε μια τέτοια ανταγωνιστική τιμή.

Εάν η Xiaomi μπορέσει να διαθέσειι στην αγορά το δικό της αναδιπλούμενο τηλέφωνο σε ένα λογικό ποσό, π.χ. 1500€ αντί των 2000/2300€ που το έχουν οι ανταγωνιστές της, τότε σίγουρα η ​​αγορά των αναδιπλούμενων Smartphone θα αποκτήσει μία νέα δυναμική.

Αναμένεται ότι η και η Lenovo θα παρουσιάσει σύντομα ένα πτυσσόμενο smartphone, με σχεδιασμό παρόμοιο με του Motorola Razr. Σε αντίθεση με τα προαναφερόμενα πτυσσόμενα τηλέφωνα, αυτή η συσκευή θα έχει μια επιμήκη οθόνη (μοντέλο clamshell), αντί για μια ευρεία οθόνη. Παρ ‘όλα αυτά, είναι γενικά αναμενόμενο ότι το πτυσσόμενο τηλέφωνο της Motorola θα γίνει επίσης πολύ πιο προσιτή τιμή από τις συσκευές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Γίνεται λόγος για μια τιμή περίπου στα $ 1500 USD.

Όσον αφορά το όνομα του αναδιπλούμενου τηλεφώνου της Xiaomi, στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο Lin Bin, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, ανακοίνωσε μέσω κινεζικών κοινωνικών μέσων ότι επί του παρόντος εξετάζονται δύο ονόματα – το Xiaomi Dual Flex και το Xiaomi MIX Flex. Ωστόσο, η εταιρεία ήταν ακόμα ανοικτή σε προτάσεις, οπότε είναι πιθανό πως η συσκευή θα κυκλοφορήσει με ένα εντελώς διαφορετικό όνομα.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

  Xiaomi Miui Hellas
  Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
  Διαβάστε επίσης
  Καντε δικό σας τώρα το Amazfit GTR (International Version) σε χαμηλότερη τιμή από…
  Αν ψάχνετε ένα ηλεκτρικό scouter για τις μικρές μετακινήσεις σας στην πόλη, σήμερα…
  Translate »