News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi : Νέο concept smartphone χωρίς πλήκτρα ή θύρες και με 3D Waterfall οθόνη που επεκτείνεται στις τέσσερις πλευρές

xiaomi-logo

Σήμερα αποκαλύφθηκαν τα σχέδια ενός νέου Concept Smartphone από την Xiaomi, το οποίο είναι εφοδιασμένο με κάμερα κάτω από οθόνη (UDC) και Waterfall οθόνη.


Στις αρχές του τρέχοντος έτους αποκαλύφθηκαν τα σχέδια της Xiaomi για ένα νέο Concept Smartphone, του οποίο διαθέτει στρογγυλεμένη οθόνη  και μάλιστα είναι χωρίς θύρες και φυσικά πλήκτρα.

Η Xiaomi έχει ήδη λάβει το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτήν τη συσκευή, αλλά και για ένα επιπλέον παρόμοιο μοντέλο.

Το πρώτο Concept smartphone της Xiaomi που κατοχύρωσε μέσω του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, φαίνεται στην παρακάτω εικόνα (Μοντέλο Α), ενώ η δεύτερη συσκευή που κατοχύρωσε η Xiaomi, έχει και αυτή περίπου την ίδια οθόνη που επεκτείνεται στις τέσσερις γωνίες (Μοντέλο Β), και παρακάτω θα ασχοληθούμε με αυτή την δεύτερη συσκευή.

Νέο Concept Smartphone από την Xiaomi με κάμερα κάτω από οθόνη και Waterfall οθόνη.

Ήταν στις αρχές του 2021 όταν η Χiaomi Mobile Software υπέβαλε ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην Εθνική Διοίκηση Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κίνας στο Πεκίνο. Αυτό το φουτουριστικό Smartphone της Xiaomi σχεδιάστηκε από τον Zhao Ming. Στην τεκμηρίωση που δημοσιεύθηκε στις 6 Ιουλίου 2021 περιέχονται συνολικά 8 σκίτσα αυτής της συσκευής που την δείχνουν από όλες τις πλευρές.

Όπως βλέπετε παρακάτω, η συσκευή έχει έναν εξαιρετικά προηγμένο σχεδιασμό, με την οθόνη να επεκτείνεται και στις γωνίες. Αν και αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται να είναι πολύ κομψός, ωστόσο θα είναι τεχνικά πολύ πιο δύσκολο να κατασκευαστεί. Δοκιμάστε απλά να καμπυλώσετε ένα κομμάτι χαρτί με τον ίδιο τρόπο, και θα καταλάβετε αμέσως πως είναι σχεδόν αδύνατο.Ωστόσο, αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει ότι η Xiaomi προσπαθήσει να εφαρμόσει μια τέτοιου είδους καμπυλωτή οθόνη σε ένα smartphone. Η Xiaomi βέβαια δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής που διερευνά αυτές τις δυνατότητες. Και η Samsung έχει επίσης υποβάλει αίτηση για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο παρελθόν, που αφορά ένα smartphone με 3D οθόνη που επεκτείνεται στις τέσσερις στρογγυλεμένες πλευρές.

Όπως βλέπετε παραπάνω, όλο το μπροστινό μέρος αυτού του smartphone της Xiaomi καλύπτεται από οθόνη, η οποία μάλιστα είναι τύπου Waterfall με έντονες στρογγυλεμένες γωνίες. Δεν υπάρχουν ορατές κάποιες γωνίες ή εγκοπές – ούτε καν στην κάμερα στην οθόνη. Μάλιστα, αυτή η στρογγυλεμένη οθόνη εκτείνεται σε μεγάλο μέρος και σε όλες τις πλευρές της συσκευής.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο, αυτό το κομμάτι της οθόνης που υπάρχει στις πλευρές της συσκευής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση γενικών πληροφοριών όπως : η κατάσταση της μπαταρίας, πληροφορίες για την κατάσταση του δικτύου κ.λπ.. Μπορεί επίσης να προστεθεί και η δυνατότητα της  πλευρικής αφής, αντικαθιστώντας τα φυσικά πλήκτρα με εικονικά πλήκτρα αφής.

Η μπροστινή Selfie κάμερα θα τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη (UDC), καθώς η Xiaomi είναι ένας από τους κατασκευαστές που αναπτύσσει αυτήν τη νέα τεχνολογία κάμερας εδώ και αρκετό καιρό. Η εταιρεία έφτασε τώρα στην έκδοση 3.0 της UDC κάμερας και αναμένεται να μας παρουσιάσει το πρώτο της smartphone με κάμερα κάτω από την οθόνη αργότερα αυτό το έτος.

Αναμένεται επίσης τον επόμενο μήνα από την Samsung, να μας παρουσιάσει το νέο Galaxy Z Fold 3, το οποίο πιθανότατα θα έχει κάμερα κάτω από την οθόνη, και θα γίνει το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone στον κόσμο με Selfie κάμερα κάτω από την οθόνη.

Όπως είπαμε και παραπάνω, ένα επίσης εντυπωσιακό στοιχείο που αποκαλύπτει αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Xiaomi, είναι πως αυτή η συσκευή δεν διαθέτει κάποιες ορατές θύρες και φυσικά πλήκτρα.

Ένα νέο Mi Mix Smartphone της Xiaomi με μυστηριώδη κάμερα

Το πίσω μέρος της συσκευής είναι εξίσου αμφιλεγόμενο με το μπροστινό. Βλέπουμε ότι αυτή η συσκευή διαθέτει στην πλάτη ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα κάμερας, όπως δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ. Δυστυχώς, δεν είναι σαφές από τηv σύντομη τεκμηρίωση που έχει υποβληθεί, για τις προδιαγραφές των καμερών που θα διαθέτει.Η κύρια κάμερα που εμφανίζεται στα σχέδια, πιθανότατα θα είναι εφοδιασμένη με έναν μεγάλο φακό και αισθητήρα υψηλής ανάλυσης. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Xiaomi θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα χρησιμοποιήσει τους νέους αισθητήρες ISOcell της Samsung στα 192 και 200MP.

Η Xiaomi ήταν επίσης ο πρώτος κατασκευαστής Smartphone που ενσωμάτωσε μια κάμερα στα 108MP στις συσκευές της. Ο ίδιος αισθητήρας χρησιμοποιείται τώρα σε διάφορα μοντέλα της εταιρείας και ενδεχομένως ίσως να χρησιμοποιηθεί και σε αυτό το μοντέλο.

Ακριβώς κάτω από την κύρια κάμερα βρίσκεται και ένα δεύτερο τετράγωνο Module με στρογγυλεμένες γωνίες, μέσα στο οποίο βλέπουμε να υπάρχει μία μικρή οπή. Παραμένει όμως ασαφές εάν πρόκειται για μια επιπλέον κάμερα ή αν είναι κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, δεν φαίνεται να είναι μια δευτερεύουσα οθόνη όπως αυτήν που είδαμε στο Mi 11 Ultra .

Θεωρούμε ότι είναι σχεδόν απίθανο η Xiaomi να κυκλοφορήσει αυτό το smartphone. Συνήθως αυτά τα Concept Smartphones χρησιμοποιούνται κυρίως για λόγους γοήτρου από τις εταιρείες, για να μας αποδείξουν τι είναι ικανός να κάνει ένας κατασκευαστής, και σπάνια βλέπουμε αυτές τις συσκευές να περνούν στο στάδιο της μαζικής παραγωγής.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Ακόμη μία ευχάριστη έκπληξη έχουμε σήμερα από το Tomtop, καθώς τώρα μας δίνει…
Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν πολλές αναφορές για προβλήματα σχετικά με το MIUI (android…
Translate »