News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi : Νέα πατέντα για ένα Smartphone με σύστημα διπλής αναδυόμενης Pop-Up κάμερας

Η Xiaomi φαίνεται πως έχει καταχωρήσει μία νέα ενδιαφέρουσα πατέντα, για ένα Smartphone με διπλό μηχανισμό αναδυόμενης κάμερας για να κάνει τα τηλέφωνά της να φαίνονται μοναδικά.


Ένα σχέδιο ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύθηκε από το CNIPA (China National Intellectual Property Administration) νωρίτερα σήμερα, δείχνει ένα smartphone της Xiaomi με δύο γωνιακές αναδυόμενες μονάδες κάμερας. Είναι ένας σχεδιασμός που θυμίζει τις αναδυόμενες κάμερες στα μοντέλα των Oppo Reno, αλλά είναι και σημαντικά διαφορετικός από αυτές.

Το σύστημα της Xiaomi διαθέτει δύο γωνιακούς μηχανισμούς Pop_Up κάμερας, που στεγάζουν δύο μονάδες κάμερες η καθεμία. Η μία κάμερα βλέπει προς τα εμπρός ενώ η άλλη βλέπει προς τα πίσω. Υπάρχουν ουσιαστικά δύο Selfie κάμερες που βλέπουν μπροστά και δύο κάμερες που βλέπουν πίσω σε αυτό το τηλέφωνο.

Αυτός ο ιδιόμορφος σχεδιασμός έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε ένα Smartphone με πλήρη οθόνη χωρίς οπές και notch για την Selfie κάμερα, αλλά και μία καθαρή πλάτη, αφού σε αυτήν τώρα θα υπάρχει μόνο ένα LED φλας στο πίσω μέρος, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα αναδυόμενα modules με τις κάμερες. Ο υπόλοιπος σχεδιασμός του τηλεφώνου είναι ο τυπικός που χρησιμοποιεί τελευταία η Xiaomi, με στρογγυλεμένες άκρες και ελάχιστες στεφάνες (Bezel) σε όλη την οθόνη.

Στο κάτω άκρο του τηλεφώνου βλέπουμε τις εγκοπές για την θύρα USB Type-C, το μικρόφωνο και το ηχείο. Στην επάνω μεριά του τηλεφώνου φαίνεται ότι υπάρχει και ένα δείτερο μικρόφωνο που είναι τοποθετημένο δίπλα από τις αναδυόμενες μονάδες της κάμερας. Το πλήκτρο λειτουργίας On/Off και τα πλήκτρα της έντασης του ήχου βρίσκονται στη δεξιά πλευρά.

Ο συνολικός σχεδιασμός αυτού του τηλεφώνου φαίνεται αρκετά τυπικός, αλλά δεν είναι σαφές πώς η Xiaomi σχεδιάζει να χωρέσει δύο αισθητήρες κάμερας σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο μέσα σε αυτές τις αναδυόμενες μονάδες. Οι μονάδες της κάμερας ταιριάζουν στο πάχος του τηλεφώνου, οπότε αν η Xiaomi έχει πραγματικές προθέσεις να προχωρήσει στην κυκλοφορία της συσκευής, ίσως χρειαστεί να κάνει το τηλέφωνο ελαφρώς παχύτερο από ότι συνήθως.

Επιπλέον, η τοποθέτηση δύο PoP-Up μηχανισμών μέσα στο ίδιο περίβλημα θα κάνει αυτές τις μονάδες βαρύτερες και αυτό θα απαιτήσει την ύπαρξη κάποιου πιο ισχυρού μοτέρ για την ανύψωσή τους, αυξάνοντας όμως ταυτόχρονα και τις ανησυχίες για την αντοχή τους.

 Η εταιρεία υπέβαλε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο CNIPA τον Δεκέμβριο του 2019.

Τα αναδιπλούμενα Smartphone ή αυτά με τις διπλές οθόνες, θεωρούνται ως το επόμενο μεγάλο άλμα στην εξέλιξη των smartphone. Ωστόσο, οι κατασκευαστές εξακολουθούν να πειραματίζονται με διάφορα άλλα συστήματα κάμερας στα τηλέφωνά τους, ειδικά με την θέση και τον σχεδιασμό της μπροστινής Selfie κάμερας.

Μια selfie κάμερα κάτω από την οθόνη, όπως φαίνεται στο ZTE Axon 20 5G, ίσως είναι η καλύτερη λύση για τα Smartphone που θα έχουν πλήρη οθόνη. Η ίδια η Xiaomi ανακοίνωσε πρόσφατα την τεχνολογία κάμερας τρίτης γενιάς κάτω από την οθόνη . Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία ίσως είναι κάπως πρώιμη και δεν εξασφαλίζει την καλή ποιότητα στις παραγόμενες φωτογραφίες και βίντεο από την Selfie κάμερα, οπότε οι λύσεις με Hole-punch και τα συστήματα pop-up κάμερας θα συνεχίσουν να υπάρχουν για αρκετό καιρό ακόμη.

Πηγή 1 : androidheadlines.com
Πηγή 2 : letsgodigital.org


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Μετά από την παρουσίαση της εκπληκτικής Mi TV LUX OLED Transparent Edition στις 55…
Σήμερα το γνωστό σε όλους μας Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 269 κουπόνια και…
Translate »