News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi : Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτει ένα Smartphone με ξεχωριστή αφαιρούμενη οθόνη

Η Xiaomi υπέβαλε ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα Smartphone που αποτελείται από δύο μέρη, με την οθόνη αυτού του smartphone να είναι αφαιρούμενη.


Η Xiaomi μας παρουσιάζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα πολύ τολμηρά σχέδια για νέα Smartphone,  όπως για παράδειγμα το Mi Mix Alpha με την surround οθόνη ή τα διαφανή (Transparent) Smartphone της σειράς Mi. Ωστόσο, το τμήμα σχεδιασμού της Xiaomi ξεπερνά πολλές φορές ακόμη και την πιο τολμηρή μας φαντασία.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως στην εταιρεία αρέσει να καινοτομεί και να μας προσφέρει Smartphones που συνδυάζουν την τεχνολογία αιχμής και τον πρωτότυπο σχεδιασμό και χαρακτηριστικά.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα είδαμε και ένα smartphone της Xiaomi με ενσωματωμένο αφαιρούμενα ασύρματα ακουστικά . Αυτή τη φορά, η Xiaomi υπέβαλε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα Smartphone που αποτελείται από δύο μέρη, με την οθόνη αυτού του smartphone να είναι αφαιρούμενη.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Xiaomi Mobile Software υπέβαλε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο CNIPA (China National Intellectual Property Administration) για ένα Smartphone με αφαιρούμενη οθόνη. Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δημοσιεύθηκε στις 4 Αυγούστου 2020

Η τεκμηρίωση του διπλώματος αποτελείται από 22 εικόνες της συσκευής και μια σύντομη περιγραφή, που δείχνει ότι αυτό το smartphone αποτελείται από το λεγόμενο «κύριο σώμα» (το περίβλημα) και ένα «αποσπώμενο μέρος» ή την οθόνη.

Όταν τα δύο μέρη συνδέονται μεταξύ τους, αντιμετωπίζετε ένα φαινομενικά κανονικό smartphone. Η συσκευή έχει έναν σχεδιασμό πλήρους οθόνης και τρεις κάμερες στο πίσω μέρος. Η θύρα USB-C και δύο ηχεία τοποθετούνται στο κάτω μέρος, τα οποία μαζί με τα πλήκτρα στο πλάι αποτελούν το κύριο σώμα της συσκευής.

Στην κορυφή φαίνεται να υπάρχει μία εγκοπή, ώστε να μπορείτε να αποσυνδέσετε το τμήμα της οθόνης από το σώμα της συσκευής. Έτσι μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα την οθόνη αφής, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά από την υπόλοιπη συσκευή.

Μόλις αποσυνδεθεί η οθόνη, γίνεται αμέσως ορατό ότι το κύριο σώμα διαθέτει έναν ειδικό δέκτη, και γίνεται εμφανής η διπλή Selfie κάμερα με το LED φλας και δύο υποδοχές. Έτσι είναι στην πραγματικότητα ένα Smartphone με τις Selfie κάμερες κάτω από την οθόνη. Μάλιστα αυτή η διπλή κάμερα και το φλας μπορούν να χρησιμοποιηθούν απομακρυσμένα (ασύρματα) μέσω της αφαιρούμενης οθόνης για την λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Η οθόνη τροφοδοτείται από τις δύο ειδικές “φίσες”  όταν είναι τοποθετημένη στο περίβλημα. Όταν τα δύο μέρη χρησιμοποιούνται ξεχωριστά, το τμήμα οθόνης μπορεί επίσης να φορτιστεί ασύρματα μέσω ασύρματης σύνδεσης με το περίβλημα.

Τα πλεονεκτήματα ενός Smartphone με αφαιρούμενη οθόνη

Αυτή είναι μέχρι στιγμής η περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για αυτό το πρωτότυπο Smartphone της Xiaomi. Ωστόσο, παραμένει ασαφές ποια είναι η πρακτική χρησιμότητα αυτής της ιδιόμορφης συσκευής.

Ποια μπορεί να είναι τα πλεονεκτήματα ενός Smartphone χωρίς οθόνη ή μίας αφαιρούμενης οθόνης ; 

Ένα πιθανό πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες από απόσταση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη ως σκόπευτρο, ενώ το κύριο σώμα του Smartphone λειτουργεί ως σύστημα κάμερας. Μπορεί επίσης να υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα και στον τομέα των  παιχνιδιών.

Επιπλέον, μία οθόνη χωρίς περίβλημα είναι φυσικά πολύ ελαφρύτερη, και αυτό μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα, για παράδειγμα εάν πραγματοποιείτε μεγάλες σε διάρκεια τηλεφωνικές κλήσεις, δεν θα θέλετε να κολλήσετε στο αυτί σας με μια τόσο βαριά συσκευή. Η οθόνη συνδέεται ασύρματα με το υπόλοιπο σώμα του Smartphone (πιθανότατα μέσω Bluetooth), και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως μια κανονική οθόνη smartphone.

Γίνεται επίσης πιο εύκολο να αντικαταστήσετε μια σπασμένη οθόνη όταν αυτή είναι αφαιρούμενη οθόνη. Απλώς αποσυνδέετε την οθόνη από το περίβλημα και την αντικαθιστάτε με καινούργια. Αλλά τα οφέλη όμως φαίνεται να σταματούν εκεί.

Το κύριο μέρος της συσκευής εξυπηρετεί για την αποθήκευση δεδομένων, την έξοδο του ήχου, και για την χρήση των καμερών, αλλά λογικά θα χρειάζεστε πάντα μια οθόνη για την λειτουργία της συσκευής μέσω της διεπαφής χρήστη.

Στην πράξη λοιπόν, δεν θα χρησιμοποιήσετε πολλές φορές το κύριο σώμα της συσκευής χωρίς να έχει προσαρτηθεί σε αυτό και η οθόνη του. Ο χρόνος θα δείξει εάν η Xiaomi βλέπει αρκετά πλεονεκτήματα σε αυτόν τον σχεδιασμό, για να αναπτύξει και να διαθέσει στην αγορά μία ανάλογη συσκευή.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Το νέο Smartphone της Poco θα κυκλοφορήσει σύντομα, το οποίο και θα ανταγωνιστεί…
Η Redmi (θυγατρική της Xiaomi) παρουσίασε σήμερα επίσημα στην Ινδία το νέο smartphone…
Translate »