News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi : Κατοχύρωσε νέα πατέντα ενός Smartphone που είναι εφοδιασμένο με διπλή οθόνη τύπου Waterfall

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αποκαλύφθηκε μας δείχνει έναν παράξενο αλλά ταυτόχρονα και πολύ πρωτότυπο σχεδιασμό ενός Smartphone που είναι εφοδιασμένο με διπλή οθόνη τύπου Waterfall.


Ο σχεδιασμός των Smartphone πλήρους οθόνης και η κατοχύρωσή τους με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φαίνεται να είναι το νέο χόμπι της Xiaomi

Εντάξει, το περίεργο δεν είναι η οθόνη, αλλά όπως βλέπετε η συσκευή θα διαθέτει μία τεράστια – μοναδική κάμερα στην πλάτη της συσκευής.

Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο επισημάνθηκε για πρώτη φορά από το LetsGoDigital και τώρα  έχει δημοσιευθεί και στο CNIPA της Κίνας σήμερα. Ωστόσο, η Xiaomi φαίνεται να έχει υποβάλει αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 19 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. 

Αυτό θα είναι το μέλλον της διπλής οθόνης;

To ενδιαφέρον σε αυτό το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι ότι περιλαμβάνει και κάποιες έγχρωμες αποδόσεις των εικόνων. Εκτός από τα ασπρόμαυρα σχέδια, αυτό το δίπλωμα συνοδεύεται και από 38 εικόνες συνολικά. Η οθόνη τυλίγεται γύρω από το τηλέφωνο με παρόμοιο τρόπο με το Mi Mix Alpha.

Αυτή την φορά όμως η οθόνη δεν καλύπτει ολόκληρο το τμήμα της πλάτης. Η οθόνη αγκαλιάζει την μπροστινή μεριά της συσκευής από άκρη σε άκρη και συνεχίζει στην πλάτη για να καλύψει την μισή πλάτη από την μέση και κάτω. Και από ότι φαίνεται οι δύο πλευρές της συσκευής είναι καλυμμένες από την οθόνη και δεν υπάρχουν καθόλου πλήκτρα.

Υπάρχει μια θύρα USB-C και διπλοί αεραγωγοί κάτω από τους οποίους θα βρίσκεται το κύριο μικρόφωνο και το ηχείο, ή θα έχει διπλά ηχεία (Stereo). Η κορυφή, ωστόσο, φαίνεται να έχει κάποιες εγκοπές κάτω από τις οποίες θα βρίσκεται ένας αναδυόμενος μηχανισμός (Pop-Up) για την κάμερα selfie και ένα δευτερεύον μικρόφωνο.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος της συσκευής παραμένει όμως η πλάτη. Λόγω της παρουσίας της δεύτερης οθόνης, υποψιαζόμαστε ότι η Xiaomi θα μπορούσε να εξαλείψει εντελώς την μπροστινή Selfie κάμερα και να επιτρέψει στους χρήστες να τραβήξουν selfies από την πίσω κάμερα θέση την συσκευή στο χέρι. Αυτό σημαίνει ότι η εγκοπή που βλέπουμε στο πάνω μέρος θα μπορούσε να είναι κάποιο πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για αυτό.

Η Πιθανότητα του φυσικού οπτικού Ζουμ

Παρατηρώντας την τεράστια κάμερα, στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται υπάρχουν δύο σχέδια της συσκευής – ένα με μαύρο πλαίσιο και ένα άλλο διαφανές όπως το Mi 8 Explorer Edition από το 2018. Η κάμερα έχει επίσης ένα παχύ ομόκεντρο δαχτυλίδι που κάθεται γύρω από το φακό όπως αυτό που βρίσκεται στη σειρά Mate 30.

Ωστόσο, ένα από τα σχέδια δείχνει την κάμερα, μαζί με τον δακτύλιο που προεξέχει από το πλαίσιο προς τα έξω. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μόνο δύο πράγματα – είτε απλά ότι ο φακός είναι αρκετά μεγάλος και αναγκαστικά προεξέχει από το πλαίσιο ή ότι αυτό η κάμερα θα παρέχει φυσικό οπτικό ζουμ όπως αυτό που βλέπουμε και σε κανονικές σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Η διαφανής σχεδίαση δίνει επίσης επιπλέον πληροφορίες για νέα χαρακτηριστικά όπως το AI Super Camera, ο φακός zoom 108MP Mega, το MIUI και το εσωτερικό μόντεμ 5G IVY650.

Η Xiaomi έχει προχωρήσει στην κατοχύρωση κατοχύρωση πολλών σχεδίων για πατέντες τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν προχωρήσουν όλα στο τελικό στάδιο της παραγωγής.

Ανεξάρτητα από το αν αυτή η συσκευή που παρουσιάζεται σε αυτή τη νέα πατέντα θα κυκλοφορήσει ή όχι, είναι όπως και να το κάνουμε ένα καινοτόμο και πολλά υποσχόμενο σχέδιο, δημιουργεί μεγάλη εντύπωση όπως και το Mi Mix Alpha,  και θα θέλαμε κάποια στιγμή αυτή η συσκευή να βρει τον δρόμο της για να βγει στα ράφια.

Πηγή 1Πηγή 2


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Οι φωτογραφίες της συσκευασίας για το Mi Smart Band 5 (Global Version) έχουν…
Σήμερα το γνωστό σε όλους μας Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 312 κουπόνια και…
Translate »